Τα πάντα τοις πάσι… Όλα για όλους

56
5162

Τα πάντα τοις πάσι… Όλα για όλους

Με άλλα λόγια,  ό,τι θέλει να ακούσει ο καθένας.

Ευρωεκλογές, χωρίς Ευρώπη, ούτε καν στις προεκλογικές περιοδείες- συζητήσεις (βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο. Εκεί θα κολλήσουμε; )

Ήρθε ο Μητσοτάκης στη Ρόδο, του ετοίμασαν ό τι θέλει να ακούσει ο κόσμος: για τουρισμό-ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα ατού της «γαλάζιας Περιφέρειας, αποκατάσταση καμμένων κλπ, οι τοπικοί κομματικοί ινστρούχτορες σε συνεννόηση με το γραφείο του (γιατί, σιγά μην έχει ο καθένας από αυτούς στο κεφάλι του τι «καίει» στην παρούσα φάση κάθε νησί ή περιοχή της Ελλάδας ξεχωριστά… τη μια μέρα στη Ρόδο την άλλη στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία και πάει λέγοντας)

Τώρα, ήρθε κι ο Κασσελάκης με το σκάφος «τσάρκα» στα νησιά εν μέσω θυελλωδών ανέμων (ευτυχώς δεν την «έκατσαν τη βάρκα» με το Ναύαρχο, μόνο δελτίο καιρού δεν πήραν όπως τους τη λένε), αλλά αξιοποίησαν και τον αποκλεισμό για να «πουλήσουν» αέρα-νησιωτικότητα και «διασύνδεση παντός καιρού».

Θα μου πείτε, δεν μας λες κάτι καινούργιο. Από την εποχή που οι καθαρίστριες έβρισκαν στον καλαθάκι των αχρήστων τις σημειώσεις που υποτίθεται κρατούσε ο κάθε αξιότιμος κύριος Υπουργός, Βουλευτής ή Υποψήφιος του τάδε ή του δείνα κόμματος με τα αιτήματα των τοπικών φορέων και πολιτών, μέχρι σήμερα που έχει εξελιχθεί η τεχνολογία με τους κάδους ανακύκλωσης στα λάπτοπ ή τα τάμπλετ η πολιτικάντικη λειτουργία είναι η ίδια.

Έρχεται πχ ο Μητσοτάκης στην Κω, «οι δικοί του» (είπαμε σιγά μην θυμάται ο ίδιος, όπως και κάθε άλλος πολιτικός αρχηγός ότι αυτά τα θέματα «παίζουν» τοπικά) θα φροντίσουν με το που φτάσει να του δώσουν ένα χαρτάκι με σημειώσεις για τα βασικά: Νέο Δικαστικό μέγαρο: παίτνει σάρκα και οστά, νέο νοσοκομείο: ολοκληρώσαμε την προμελέτη και εντός του φθινοπώρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπαίνει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (τα «θα» τα κόψαμε έπειτα από αλλεπάλληλες προτροπές των επικοινωνιολόγων και χρησιμοποιούμε ενεστώτα χρόνο, όχι ότι θα γίνει αλλά γίνεται…) Μετά βέβαια αλλάζουν τα πράγματα κάποιοι φεύγουν, κάποιοι άλλοι έρχονται «δεν προκάναμε…» Φτου και πάλι απ΄ την αρχή.

Όποιος και να τανε στη θέση του Μητσοτάκη ή του Κασσελάκη και των υπολοίπων και ερχότανε στην Κω, την ατζέντα των θεμάτων που του θέτουν οι κομματικοί του θα χρησιμοποιούσε για να κάνει παιχνίδι κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό (οι μεν τα θετικά οι δε τα αρνητικά, της υγείας, του τουρισμού, των υποδομών κλπ).

Και φυσικά οι τοπικές αρχές είτε είναι (η συντριπτική πλειοψηφία στην γραμμή του πρώτου και κάποιοι λίγοι στη γραμμή του δεύτερου), ξέρουν πως ότι υπερτονίσουν ή ότι  υποσχεθούν έχουν τον τρόπο τους να το «περάσουν» και ως δικό τους «κατόρθωμα»-συμβολή στη «μεγάλη επιτυχία»… (το «κράταμε να σε κρατώ…» που λέγαμε και γράφαμε).

Πρόκειται να συναντήσει πχ στην Κω ο Κασσελάκης τον Κ. Καΐσερλη θα χουν φροντίσει προηγουμένως οι δικοί του να τον ενημερώσουν ότι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να πει σ’αυτόν, είναι «Ευρωπαϊκός χάρτης τοπικής αυτονομίας» 1985, «καταστατικός χάρτης τοπικής αυτοδιοίκησης»…

Ο Πρωθυπουργός προσεχώς στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο (δια τον φόβο των «χαστουκίων» και των όποιων «γιουχαϊσμάτων», ενόψει Πάσχα που επιστρέφουν κανονικά για «περαντζάδα» στους ναούς οι βουλευτές που ψήφισαν τα γνωστά «παρατράγουδα») θα μιλήσουν για «αγάπη» και «ανοιχτή αγκαλιά».

Άλλωστε, περασμένα – ξεχασμένα.

Πάμε για άλλα…

Τι περίεργο μιλάμε για Ευρωεκλογές κι όμως ελάχιστα μιλάνε για τον εντελώς ρευστό και σε εμπόλεμη κατάσταση διεθνή περίγυρο, ούτε καν για την Ευρώπη, αλλά με τους υποψηφίους των εκλογών (και τι υποψήφιους: σελέμπριτις, πανελίστες, γνωστούς δημοσιογράφους. Όταν μάλιστα είναι πασιφανές και από προηγούμενα επεισόδια πως δεν έχουμε στοιχειώδη συναίσθηση της δουλειάς για την οποία τους ψηφίζουμε. Λες και στήνουμε ένα μεγάλο τηλεοπτικό πάνελ για κουτσομπολιό, που λέει και ο Πρετεντέρης.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με την ίδια ελαφρότητα δηλ. που αντιμετωπίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα σοβαρά προβλήματα της υγείας, της έλλειψης γιατρών, προσωπικού ΕΚΑΒ (μετά αναρωτιόμαστε «γιατί» και «πως»)  και άλλων κρίσιμων τομέων, τα θύματα της ασφάλτου, όπως και του τρένου στα Τέμπη και… (Τρεις τελείες για όλα όσα αφήσαμε και αφήνουμε με δική μας συνυπευθυνότητα να συμβούν στο μέλλον).

* Ο αστερίσκος στο τέλος για τα τοπικά που όπως φαίνεται και στο πρωτοσέλιδο του «Σ» διευρύνεται το «μπάχαλο» που γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας. Δηλαδή «κανόνες» και προειδοποιήσεις στα λόγια, αλλά στην πράξη «ότι να ναι, όπου να ναι». Ήδη με τις υπογραφές πολιτών του κέντρου αρχίζει να φαίνεται με το «καλημέρα» της σεζόν έντονη δυσφορία και αντιδράσεις (ελπίζουμε να μην ζήσουμε πάλι σκηνές απείρου κάλλους, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με τσάμπα αρνητική διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα πάλι, από τους τουρίστες…)

 

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως σε όλο τον κόσμο ένα πράμα.Εδώ κόμματα που είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ .Ότι καλό έχουμε σαν χώρα δηλαδή και περνούν αξιοσέβαστα ποσοστά ποντάροντας στους δυσαρεστημένους χωρίς να προτείνουν τίποτα.Τι κάνουμε μετά κλπ.Απλά να πάρουν ευρωβουλευτές να πάρει το κόμμα τα ποσοστά του και πάνε και αλλά.Απλά κάποιοι ποτισμένοι ακούνε ότι θέλουν να ακούσουν και μια χαρά.Αλήθεια οι αντισυστημικοί που ψήφισαν και Καλα διαφορά κόμματα όχι κυβερνητικά,είναι ευχαριστημένοι σπο την παρουσία τους και τα ξαναψηφίζουν;Τι σκριβως πρόσφεραν;Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολητευση κρίνονται οι υπόλοιποι;Άκριτα τους ψηφίζετε απλά επειδή δεν πάτε τους άλλους και περιμένετε τι;

    • Το 'μισθοί Βουλγαρίας, τιμές Γερμανίας' δεν αναφέρεται μόνο

      στο με απόλυτα μεγέθη ύψος των μισθών ή στο μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά ιδίως στην αγοραστική αξία του τελευταίου. Στο δεύτερο μέρος της εξίσωσης είναι που χωλαινουμε.
      Και αυτό είναι που θα μετρήσει στην καλπη. Το κεφάλαιο της σταθερής πορείας και της ανάκαμψης πουλάει όλο και λιγότερο.
      Τίποτα απ τους δείκτες ανόδου της Οικονομίας,αλλά και τις αναβαθμίσεις σε BBB του αξιόχρεου δεν καταλήγει στην τσέπη του καταναλωτή,στο τραπέζι του νοικοκυριού.
      Όπως θα έπρεπε ήδη να νιώθει στην καθημερινότητά του την ευημερία των δεικτών. Αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί δεν τη νιώθει. Κακό της κεφαλής του Κούλη εάν δεν το εντοπίσει ως πρόβλημα. Ήδη φαίνεται στα ποσοστά.
      Μόνο πανηλίθιοι βλέπουν άνοδο στην πραγματική Οικονομία,και στην αγοραστική δύναμη.
      Αστυνομικός πήγε να κάνει όπως όλοι μας δεύτερο μεροκάματο για να επιβιώσει.
      Τα σκλαβάδικα του Νησιού είναι ευνοημένα λόγω της διαφθοράς και απουσίας ελέγχου,.
      Ο Λάζαρος ΜΙΑ ΦΟΡΑ αναστήθηκε.
      Σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοιος φανατισμός να μην ρίξουμε χαλαρή ψήφο και μπαίνει στο Παιχνίδι και ο Αρχιτράγος της Εκκλησίας.

      • Σε ποια χώρα ζεις;Περίμενε την Ρωσική λύση του Βελόπουλου να σε σώσει η αν είσαι από τους προοδευτικούς τον Κασελακη που έχει δουλέψει λέει και στα 35 είναι εκατομμυριούχος.ενω εσυ που δεν δούλεψες πείνας.Οσο για τον χαρακτηρισμό του αρχηγού της εκκλησίας μας τι να πω.Ειναι καλύτερος ο ιμάμης σου φίλε μουσουλμάνε;Μουσουλμάνος δεν είσαι ;Να τον χαίρεσαι λοιπόν.Εγω δεν θα τον κρίνω.Ειμαι Ελληνίδα Ορθόδοξη,πάντως καλό θα είναι να μην ανακατεύεις τις θρησκείες.Μπραβο σου που είσαι μουσουλμάνος,ψήφισε ότι θες.

  2. Περι περιοδειας.. Κασελακη Που μου φερνει για ταξιδι του μελιτος με tour στα νησια..

    Μου θυμιζει εποχες Ανδρεα παπανδρεου και Δημητρας Λιανης.. που οπου πηγαινε…. ειχε και την μνηστηρα του μαζι.. Ειδικα στα πρωτα χρονια του ανεπαναληπτου ερωτα τους…

  3. Η τελευταία κυβέρνηση κυβερνά εδώ και 5 χρόνια, και ενώ οι οικονομικοί δείκτες φαίνονται να ευημερούν

    -και δεν παραλείπει να το τονίζει κάθε μέλος της κυβέρνησης αυτό- παρά ταύτα συγκλίνουμε τάχιστα με τη Βουλγαρία. Δηλαδή δεν φταίει καθόλου αυτό, για ….κάποιους; Ποιος φταίει; Πάλι στα κάπιταλ κοντρόλς του 2015 θα το ρίξουμε. Έχουν περάσει κοντά 9 χρόνια από τότε, αρχίζει και απομακρύνεται ως αιτία των πάντων και σίγουρα ξεθυμαίνει ως δικαιολογία. Οι δείκτες έχουν αναθαρρήσει προ πολλού, ορίστε. Η φτωχοποίηση ωστόσο συνεχίζεται.

      • δεν καθορίζεις συμπέρασμα,ούτε κάνεις πολιτική, ούτε τίποτα παραπάνω απ’ το να περδεσαι

      • τους Financial times..
        η δημοσιογραφία,η αξιοπιστία σου είναι εχέγγυα.
        Δεν δυσκολεύεται καθόλου ο Έλληνας καταναλωτής.
        τα πάντα πλουσιοπάροχα.

  4. Ειναι «χουντικα» συνθηματα…..
    Κατα τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ. …(ενας εκκατομυριουχος ομοφυλοφυλος, χωρις πατριδα, θρησκεια, οικογενεια.
    Εντωμεταξύ… Τα σουργελα συνεχιζουν την περιοδεια των διακοπων τους….

  5. Δένδιας από Θεσσαλονίκη: Η Νέα Δημοκρατία είναι το πραγματικό πατριωτικό κόμμα που εκφράζει τον Έλληνα πολίτηΠηγή: iefimerida.grΔένδιας από Θεσσαλονίκη: Η Νέα Δημοκρατία είναι το πραγματικό πατριωτικό κόμμα που εκφράζει τον Έλληνα πολίτη – iefimerida.gr ============= ΤΟ ΦΛΈΡΤ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…..========

  6. 27 Απριλίου.Ουτε σήμερα κάτι.Βρισιες και κατάρες στη ΝΔ ,βρισιές και απαξίωση σε εμένα,καμία πρόταση για τι πιος είναι ο καλός να μας σώσει.Τελικα δεν υπάρχει καποιος κανονικός εδώ μέσα;Εγώ λέω ο καλύτερος για τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας είναι ο Μητσοτάκης.Το λέω εγώ που δεν έχω καμία σχέση με κρατική η δημοτική δουλειά,καμία υποχρέωση σε πολιτικό ούτε περιμένω κάτι προσωπικό.Απλα πράγματα.Προβαλετε τον εκλεκτό σας και τα προτερήματα του.Ασχετο.Εισατε ευχαριστημένοι από το κόμμα που ψηφίσατε στις εκλογές;Εσείς με τον Βελόπουλο;Τον καμαρώνετε ;τι έκανε για εσάς ας πούμε;Το παίζει πασοκος από την μια,τσακώνετε με τους Σπαρτιάτες από την άλλη,τάζει 4000 σύνταξη.Ολα καλά;Τα έβαλα με αυτόν που μας είπε να μην πάμε στην εκλησία λέει το Πάσχα για να μην μας δείρουν.Μια εκλησια που οι οπαδοί του σήμερα βρίζουν τον επικεφαλής της.Φταιω εγώ που τους λε Ρωσική λύση έπρεπε να λένε το κόμμα τους;Ότι υποστηρίζουν είναι υπέρ της Ρωσίας μέχρι σήμερα.Σαν να την έχουν χορηγό.

    • δεν μπορεί ν αγνοεί κανείς τα προβλήματα τα οικονομικά,της υγείας,της ακρίβειας,του μισθολογικού στρεβλωματος,ΕΣΥ ειδικά δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα,ούτε με σοβαρότητα, έχεις σοβαρά ψυχολογικά , έχεις μειωμένη αντίληψη λόγω βλακείας.
      νομίζεις ότι κάνεις πολιτική, ότι είσαι πηγή αλήθειας και έρευνας, πηγή ενημέρωσης, αλλά μόνο ένα κούτσουρο είσαι..η πιο ηλίθια.
      τομαρισμός απίστευτος αφού στα πάντα πας ανάποδα.. τουτέστιν ηλίθια.

      • Έγραψες τόσα αλλά δεν απαντάς.Τι σκριβως φοβάσαι;Ότι δεν έχεις επιχείρημα;Αυτό είναι ο λαϊκισμός.Κατηγορίες,κριτική,μηδενισμός απλά γιατί δεν έχεις πρόταση.Συνεψισε έτσι.Ποιος είναι κούτσουρο και ηλίθια τελικά;Κοιτάξου στο καθρέπτη.Τι υποστηρίζεις;Εγώ αν και ηλίθια έχω μια γνώμη.Εσυ ;

    • Υπουργείο Υγείας: Έφερε ξανά στη Βουλή τη ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

      https://www.in.gr/2024/04/27/politics/epikairotita/ypourgeio-ygeias-efere-ksana-sti-vouli-ti-rythmisi-gia-tin-eisodo-idioton-giatron-sto-esy/

      Eγώ γουστάρω να πάρει όχι 33% που υπολογίζει το επιτελείο του ,αλλά ένα 80% !!!!!
      Αυτό ευχόμουν και πέρσι,και ας μην ψήφισα.
      Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Γραικύλος.

  7. φάτε τώρα πείνα φτώχεια και τα λαμόγια στην εξουσία αριστερά και δεξιά μαζί.

      • τι ηλιθιότητα,τι οντότητα,τι iq γαλοπούλας είν’ αυτό;

        • ΄΄μα τι μα ..κιες΄΄ ,ευχαριστω που απαντησες εκ μερους μου. εχει σοβαρο προβλημα η ασθενης αυτη.

      • ΣΈ ΠΡΟΗΓ ΣΧΌΛΙΟ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΘΡΗΣΚ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤ ΨΗΦΟ,ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦ ΤΎΠΟΥ Τ ΝΔ. ΕΙΝΑΙ ΄΄ΞΕΚΑΘΑΡΟ΄΄ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ή ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ … ΕΝΑ ΠΟΡΩΜΕΝΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ

  8. Kαι στα τοπικά και στα Εθνικά το πρόβλημα είναι η διαφθορά και η διαπλοκή

    Αυτά φέρνουν την φτωχοποίηση ,κάποτε ένα 30-40% τραβούσαν το κουπί και στήριζαν την χώρα,τώρα έμεινε ένα 10% ,οι υπόλοιποι τα παράτησαν,δεν άντεξαν.
    Εν τω μεταξύ πολύ κυνήγι στους επαγγελματίες,πρόστιμα,απειλές.
    Κάθε μέρα που περνάει δείχνει αυτή η Κυβέρνηση του ‘γόνου’ ότι στηρίζει συμφέρονται,μεγάλες μονάδες,τζάκια

    Ένα παράδειγμα με τον Καλιάνο και την ανθρώπινη τραγωδία του.
    https://www.news247.gr/politiki/amixania-kai-apostaseis-apo-maximou-gia-kalliano/?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos5
    Η τελευταία πρόταση του άρθρου είναι ολα τα λεφτά: “δεδομένου ότι οι ισχυρισμοί του βουλευτή ρίχνουν σκιά στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας.

  9. Το Ότι η Οικογένεια Καλιάνου διέδωσε ότι έδωσε σε γιατρό του ΕΣΥ φακελάκι 500 ευρώ σε άλλη χώρα θα έπεφταν κλωτσιές

    Τόσο η κυβέρνηση όσο και το ιατρικό λόμπυ θα βάλουν πλάτη τους γιατρούς και θα βγάλουν τον Καλλιάνο συκοφάντη. Αφού δε φρόντισε να καταγράψει το φακελλάκι αλλά και τις άλλες κουβέντες που είχε με τους γιατρούς για τη νοσηλεία του πατέρα του.

  10. https://www.zougla.gr/greece/ypothesi-vomva-stin-patra-12-syllipseis-gia-diakinisi-narkotikon-se-scholeia/
    Και εδώ στην Κω τα ίδια.
    Παρέα τσογλανιών πήγαν να σκοτώσουν γάτα μπροστά σε ξένους μόλις τους πήρα είδηση στην Ζουρούδη.
    Είπαν ότι θα το καταγγείλουν….κλώτσησαν γάτα παραμονές Μ.Εβδομάδας,τύφλα,λιώμα…τσικνισμένοι απ την φούντα.
    Μιλούσαν άπταιστα τα Αλβανικά.

  11. … Και μπορεί να κρίνει… Να βρίζει την περίοδο εκείνη, χωρίς να ξέρει ΓΙΑΤΊ ο ανόητος, βλαξ…. Θέλω να γράψουν όσοι έζησαν την περίοδο, εκείνη, και θα είναι 50000 αν είχαν κάποιο πρόβλημα πεινας, φτώχειας,….. Και ας γράψουν παρακαλώ που δεν θα υπάρχουν…. Ποιοι δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης, πείνας, φτώχειας, διωγμων για τις χριστιανικες, πατριωτικες, εθνικές και όχι εθνικιστικες απόψεις τους εν ετει 2024…Ολοι ΑΥΤΟΊ είναι υπό διωγμό, φυλάκιση και ,διωγμό από την πατρίδα τους, από την ,άσε την λογοκρισία του εντύπου και μη τύπου από ΧΟΎΝΤΑ της ΝΔ….. Προσθέτουμε την καταστολή, των ΜΑΤ της χούντας ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ με δακρυγόνα, γκλομπ κτλ σε οποιον αναζητήσει να αντιδρασει

    • Δεν χρειάζεται να έχεις ζήσει τότε.Βλέπεις την Κύπρο μισή και χαμένα παληκαρια που έστειλε εκεί η χούντα σε αποστολή αυτοκτονίας.Βλεπεθς πόσες οικογένειες χώρισαν φεύγοντας να πάνε σε άλλες χώρες για να ζήσουν κσι ταυτόχρονα κάποιες οικογένειες πού πλούτισαν εκείνη την περίοδο.Τωραωεσυ μιλάς για χούντα Μητσοτακη βρίζοντας τον.Σίγουρα έχεις ζήσει χούντα;Βρε αλήθεια πιστεύεις ότι είχαν πάρει 99% στις δημοκρατικές τους εκλογές;Τι έβαλαν την ουρά στα σκέλια και έφυγαν τότε;Τέλος δεν χρειάζεται να τους έχει ζήσει κάποιος.Βλέπει τους απογόνους τους σήμερα και τις θεωρίες τους.Πως θέλουν την Ελλάδα.

      • είναι η δύναμη που έχει η κάθε χώρα απ’ τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
        Ακόμα και τώρα υπάρχει και πάνε πολλοί φαντάροι.
        είσαι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει..τα σχόλια σου θα μείνουν στον πάνθεον της βλακείας και ηλιθιότητας

        • Έτσι σου λένε να λες;Πάνε φαντάροι σήμερα στην Κύπρο;Η Χούντα πούλησε την Κύπρο.Αυτο δεν αλλάζει.Ασχετο δεν το λέω εγώ ,ο Μακάριος και οι Κύπριοι το λένε.ΑΛΗΘΕΙΑ ξέρεις τους λόγους εισβολής της Τουρκίας στη Κύπρο;Διάβασε τους και πες μας υπάρχει έστω και ένα κόμμα διαφορά από τους λόγους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία;Θα μου πεις αν εισουν λογικός και σκευτομενος θα υποστήριζες τη Χούντα και τον Πούτιν;Βρίσε δεν μπορείς να κανείς και κάτι άλλο.

      • https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85
        δΙΆΒΑΣΕ ΤΗΝ WIKIPEDIA,ΚΆΝΕ ΑΊΤΗΣΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.Εθνικης Αμύνης.
        Γαλοπούλα,λαμπρόπιττα,κούτσουρο,iq koyloyri;vn M,Abdom;adaw.
        Eίσαι η ηλιθιότερη …..που προσπαθείς να μας κάνεις να μην γράφουμε και είναι η Πρώτη φορά που ζητάω απ τον κ.Κιάρη ,τον διαχειριστή των εσωτερικών κανονισμό του Φόρουμ ,να ρίξει ένα ban,

      • Πάνε και σήμερα φαντάρει στην Κύπρο και Αλβανοί 2ης γενεάς.

        Υπηρετούν σαν εκπρόσωποι του στρατιωτικού δυναμικού των τριών εγγυητριων δυνάμεων.
        Είσαι ότι πιο ηλίθιο και ανήθικο υπάρχει.
        Τα σχόλια σου είναι ανιστόρητα και ντροπή της ιστορίας!!!

      • Nαι ρε πατσαβούρα,ακόμα πάνε φαντάροι στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΜΑΜΗ ΚΥΠΡΟΥ

        σαν μία απ τις εγγυήτριες δυνάμεις που υπάρχουν στο Μαρτρικό νησί.Η ΕΛΔΥ,κ ΤΟΥΡΔΙΚ KAI η Βρετανική Ομάδα ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
        Είναι καταγεγραμμένο στην Ιστορία,όπως ότι εσύ ξύνεις ολημερίς.
        Ηλίθια,ανιστόρητη,αδιάβαστη,β’οδι.
        ‘Οπως τώρα που πιέζεται η Χώρα μα στηρίξει τη Ουκρανία ,γι αυτό τα οπωροκηπευτικά πήγαν στ Ανάθεμα.
        Είσαι η πιο ,,,,,, ηλίθια,πανηλίθια,κόντρα στην αλήθεια.
        Θέλεις να μην γράφουμε για να είσαι μονότερμα.
        Είσαι ΜΙΑ ΠΑΤΑΣΑΒΟΥΡΑ!!!

      • ότι πιο ηλίθιο,ανιστόρητο,ελεεινό,τρισάθλιο και διχαστικό εδώ μέσα.

  12. Το πιο παράδοξο είναι το ότι πέρασε ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης και δεν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο:να ακούσει τα προβλήματα του νησιού από επίσημα χείλη.
    Να ανταλλάξουν έστω δύο φιλοφρονήσεις!

    • Ετυμολογία
      sui generis < (λόγιο δάνειο) λατινική (suum) sui (suus) & genus, generis κυριολεκτικά: του δικού του γένους → λείπει η ετυμολογία
      Έκφραση
      που «ανήκει στο δικό του γένος», αποτελεί «χωριστό είδος», εκκεντρικός, που λειτουργεί κοινωνικά με ατομικές αρχές, αυτόνομα, χωρίς φαινομενικά ή και ουσιαστικά να έχει ιδιαίτερες ομοιότητες με τους άλλους στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά
      Σημειώσεις
      Η έκφραση χρησιμποιείται με τη λατινική γραφή σε πολλές γλώσσες

  13. ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΝΧΩΡΙΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ,ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…
    ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ,ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 45.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ..ΑΥΤΟ…
    ΒΑΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ…ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ…ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ..
    ΨΑΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΡΟΙΝΤ,ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ…

  14. Εγώ είμαι βλαμενη,ηλίθια και πατσαβούρα .Οι έξυπνοι κύριοι ψηφίζουν Βελόπουλο,Νατσιο η Σπαρτιάτες να μας σώσουν.Περαστικά.

    • ΤΑ ΒΛΥΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ…
      ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ,ΜΕ ΦΥΤΑ,ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…
      ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΛΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ…

    • συμφωνώ μέ τήν διαπίστωσή σου κατά τήν πρώτη πρόταση σου. δέν θεωρώ ότι είμαι έξυπνος αλλά είμαι κύριος . δέν ψηφίζω βελ,νατσ, σπαρτ ώς σωτήρες. χαίρω καλής υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ