Κ. Καΐσερλης: Είναι ακριβώς το ίδιο με το «όλοι μαζί τα φάγαμε»

7
6317

Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι αντικειμενική και άρα συγκεκριμένη. Και η δημοσιογραφία στο τελευταίο κείμενο του αγαπητού Γιάννη Κιάρη που δημοσιεύτηκε στον «ΣΤΑΘΜΟ» και μετέπειτα στην AegeaNews βλάπτεται και παράλληλα αδικεί τον ίδιο αλλά και εκατοντάδες πολίτες που πρόσφεραν στα κοινά με την συμμετοχή σχεδόν όλης της μικρής μας κοινωνίας.

Με τίτλο του κειμένου του  «Που πάει η κοινωνία μας;» όπου πήγαινε πάντα. «Η αδιαφάνεια διαχρονικό φαινόμενο » στην ουσία και ενδεχόμενα άθελα του, τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι. Και μάλιστα διαχρονικά!

Το «διαχρονικό φαινόμενο» είναι ακριβώς η ίδια ρύση με αυτούς που προσπαθώντας να καλύψουν τα δικά τους λάθη και τις παραλείψεις όπως π.χ. στο νοσοκομείο αναφέρουν ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά, λες και αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι που δεν τα διόρθωσαν.

Είναι ακριβώς το ίδιο με το  «όλοι μαζί τα φάγαμε» που εκστόμισε  ανοήτως ο Πάγκαλος για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, μη αναγνωρίζοντας ότι χιλιάδες και εκατομμύρια είναι αυτοί που δεν τα έφαγαν, που μεταξύ αυτών είναι και πολιτικοί και κυρίως, γιατί αυτό ήθελε,  να απαλλάξει από τις ευθύνες τους ηγέτες βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι και τον λαουτζίκο.

Δεν πήγαιναν πάντα οι κοινωνίες όπου πάνε σήμερα! Υπάρχουν εποχές όπου οι κοινωνίες μεγαλούργησαν. Που σήκωσαν σταυρούς πάνω από το μπόι τους. Που δημιούργησαν μαρίνες και στάδια και άλλαξαν καζέρμες και κρητικά.

Διαβάζουμε την εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική επισκόπηση του φίλου Γιάννη στον «ΣΤΑΘΜΟ» που όντως θέτει προβληματισμούς και απόψεις σε μια κοινωνία που ελάχιστα προβληματίζεται και από αυτόν περιμέναμε  άλλα.

Η «διαχρονικότητα της αδιαφάνειας» δεν μας ενδιαφέρει. Αντίθετα μας ενδιαφέρει η σημερινή αδιαφάνεια. Και εάν υπάρχει θα πρέπει να ειπωθούν γεγονότα που θα την αποκαλύψουν και προτάσεις που θα διορθώσουν την κοινωνία μας.

«Η κοινωνία πάει όπου πήγαινε πάντα» δεν μπορεί να είναι διαπίστωση που στην ουσία απαλλάσσει τους σημερινούς. Πρώτον δεν πήγαινε πάντα όπως σήμερα και δεύτερον εάν πήγαινε δεν ενδιαφέρει κανέναν αφού είναι παρελθόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σήμερα και το αύριο και αυτήν την απάντηση περιμένουμε ώστε εάν μπορούμε να την φτιάξουμε.

Γνωρίζουμε ότι ο φίλος Γιάννης μπορεί να συμβάλει με την ορθολογική κρίση του στο να απαντηθούν οι αιτίες της σημερινής κατάστασης που πρέπει να εξαλειφθούν ώστε η κοινωνία μας να αναδείξει τις πραγματικές αρετές της.

Κ. Καϊσερλης

 

Φιλική (πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τον αγαπητό πρ. Δήμαρχο) απάντηση Γ. Κιάρη (για να μην το κάνουμε σίριαλ).

Το ζήτημα της αδιαφάνειας το έθεσε ο Όμιλος. Οι δημοσιογράφοι, ο Σταθμός, η AgeaNews, όπως  και τα υπόλοιπα μέσα θεωρούμε,  φιλοξενούν όχι μόνο τα δελτία και τις θέσεις του Ομίλου σε περίοπτη θέση, αλλά και όποιου πολίτη, επώνυμα ή ανώνυμα (για το φόβο της εξουσίας) κάνει οποιαδήποτε καταγγελία περί αδιαφάνειας, αδικίας κλπ.

Δεν καταλαβαίνουμε προς τι το νέο βαρύγδουπο μάθημα «η δημοσιογραφία οφείλει…»

Από κει και πέρα ΑΠΟΨΗ μας και δεν αλλάζει, είναι ότι ο δήμος Κω και οι δήμοι λειτουργούσαν και λειτουργούν με αδιαφάνεια διότι τους επιτρέπει το σύστημα αλληλοεξάρτησης κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Επομένως, διαφωνούμε κάθετα με τον Όμιλο όταν διαπιστώνει…»το σπουδαιότερο οι πολίτες εξαιτίας του ελλείμματος ενημέρωσης για την συνολική λειτουργία του Δήμου καταφεύγουν σε ατομικές παρεμβάσεις επίλυσης των προβλημάτων τους μετατρέποντας την υποχρέωση σε ρουσφέτι.

¨Δεν είναι θέμα καμιάς ενημέρωσης στην εποχή του internet που έχει και η τελευταία γιαγιά στο χωριό, αλλά σκόπιμης διαχρονικής πολυνομίας, γραφειοκρατίας και… ξεχαρβαλώματος των υπηρεσιών, που δεν μπορεί -όπως τονίζουμε- ακόμα και ο πλέον εγγράμματος να τα βγάλει πέρα μόνος του με τις υπηρεσίες για να λύσει το όποιο αίτημά του και έτσι καταλήγει σε κάποιον αιρετό.

Όπως και ότι το ίδιο το σύστημα προάγει την αδιαφάνεια υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, των βασικών χρηματοδοτών κάθε προεκλογικής καμπάνιας (στις τοπικές κοινωνίες αλλά και πανελλαδικά είναι γνωστά πλέον όλα τα ονόματα με διευθύνσεις, λίστες…κλπ) και το εμπόριο ψήφων, που επιδίδονται και οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, διαχρονικά».

Σε αυτά δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα, ούτε τελεία γιατί είναι γνωστά τοις πάσι.

Και δεν έχει να κάνει με την γνωστή μεγάλη ιστορία του Κώστα Καΐσερλη, όπως και όλων των πρώην δημάρχων με τα έργα, την προσφορά, την προσωπικότητα, τα ηγετικά χαρακτηριστικά κλπ.

Όταν είναι να τιμηθούν (και όπως είχαμε γράψει θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει) σίγουρα έχουν καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στα πολλά συν τους, όσα έγιναν. Όπως και στα πλην, όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν… λόγω ασυνεννοησίας, ίντριγκας, φαγωμάρας, διαπλοκής ή εξαρτήσεων με την κεντρική εξουσία κλπ.

Τα περί του Πάγκαλου με τη γνωστή φράση «μαζί τα φάγαμε» αντιστρέφεται ως ερώτημα προς τον Όμιλο «μαζί τους στηρίξαμε όλοι» κεντρικούς και τοπικούς; (Δεν νομίζουμε…)

Γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, όπως και εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Καλή σαρακοστή.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εσύ έκανες πολλά λάθη στην μεγάλη θητεία σου στα κοινά και εξακολουθείς να κάνεις με τις τοποθετήσεις σου!!!!!

  2. Κώστα το μόνο που πρέπει να σε στεναχωρεί είναι ότι τελικά δεν ήσουν καλός δάσκαλός. Που είναι να βγει ένας από τους εκατοντάδες δημοτικούς συμβούλους σου να μιλήσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώση και προοπτική. Εσύ τα έλεγες και τα λε, ότι αν δεν αντιληφθούμε την δική μας δύναμη σαν κοινωνία, θα χάσουμε και αυτά που κατακτησαμε τόσα χρόνια.

  3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

  4. μας κουρασες συνταξιούμε, στην δημοτική σου τηλεόραση μπορει να έκανες ότι ήθελες, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει, πιες το χαμομηλάκι σου και προσοχή στην χοληστερίνη

  5. όλοι μαζί τα φαγα «τε» κ τα τρώ «τε» και οι …..μαζί βασιλεύουν από τα ενοικιαζόμενα πλέον με λουξ τζηπαρες δωρακια //

  6. Εντάξει Καισερλη, γελούν οι πλάκες της Κονιτσης, η άσφαλτος του δήμου εντός ιδιωτικών οικοπέδων, η αγορά της Αλεξάντερ φασιον κλπ. Όσο και να παλεύεις για την υστεροφημία σου θα σαι πάντα στην συνείδηση και την καρδιά μας ένα από τα πιο επιτυχημένα του τόπου μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ