Ικανοποιητική προσέλευση κόσμου στις προληπτικές εξετάσεις του προγράμματος «Υγεία για όλους» σε διοργάνωση δήμου Κω

0
8819

Σαράντα ραντεβού για έκαστο ιατρό το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Φεβρουαρίου
Πρώτη ημέρα σήμερα για τις δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού μας, σε διοργάνωση του δήμου της  Κω σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται  στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντιμάχειας, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Φεβρουαρίου.
Τον όλο συντονισμό των εξετάσεων πραγματοποίησε με επιτυχία  το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω, με συντονίστρια την κοινωνική λειτουργό κ.Κλειώ Καββαδία και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ.Σταματία Κανταρζή, η οποία  έχει την ευθύνη και τον γενικό συντονισμό του προγράμματος, φροντίζοντας παράλληλα για τη φιλοξενία των ιατρών που ήρθαν από την ΑΘήνα γα το πρόγραμμα . Στην Κω, βρίσκεται και η  υπεύθυνη του προγράμματος ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κ.  Ελένη Σωτηροπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος  πραγματοποιήθηκε για 4η φορά, ο εμβολιασμός  34 παιδιών Ρομά, από τον καταυλισμό Αγίου Βασιλείου, στην δημοτική κοινότητα  Κω.
Οι εξετάσεις διενεργούνται  από επτά ειδικότητες ιατρών, με τη βοήθεια του Ιατρικού συλλόγου Κω και  την αμέριστη συνεργασία του Ιατρού Αναστάσιου Μεταξά  και των συνεργατών του στο ΚΥ Αντιμάχειας , που φρόντισαν να είναι όλα άψογα για την υλοποίηση του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» !
Οι εξετάσεις που διενεργούνται το διήμερο αφορούν σε:
  • Ενδοκρινολογικό έλεγχο: με χρήση φορητού υπερηχογράφου,

  • Καρδιολογικό έλεγχο: με χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου,

  • Παθολογικό – Διαβητολογικό έλεγχο,

  • Ωτορινολαρυγγικό έλεγχο: με χρήση ακουογράφου,

  • Νευρολογική – Νευροψυχολογική εξέταση,

  • Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση: Pap test – διακολπικός υπέρηχος,

  • Παιδιατρική κλινική εξέταση, και

  • Πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ