Ο σεφ Τάσος Μαντής στο 2ο Culinary Artisan Event στο Lango Design Hotel & Spa

0
1423

Ο σεφ Τάσος Μαντής

στο 2ο Culinary Artisan Event

Λίγες μόνο ημέρες πριν το δεύτερο event γαστρονομίας στο Lango Design Hotel & Spa −1 και 2 Σεπτεμβρίου− συναντήσαμε τον νέο καλεσμένο μας, σεφ Τάσο Μαντή, για να αλιεύσουμε μικρά μυστικά για το μενού γευσιγνωσίας που θα μας παρουσιάσει στο εστιατόριο Koan.

Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και τους ευρηματικούς συνδυασμούς του, ο Τάσος Μαντής θα μαγειρέψει με προϊόντα από το μποστάνι του προικίζοντας μοναδικά ένα μενού γευσιγνωσίας επτά σταδίων με σημείο αναφοράς την παράδοση, αλλά και με διάθεση πειραματισμού με πινελιές τόλμης και πρωτοτυπίας, δίνοντας γεύσεις ουσιαστικές και γήινες.

Ο διάσημος σεφ έχει αναγνωριστεί για το ταλέντο και την δημιουργικότητα του έχοντας περάσει από κουζίνες στιβαρών εστιατορίων, όπως το Hof Van Cleve στο Βέλγιο (3 αστέρια Michelin), το Geranium στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin), το Frantzén στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin), ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου Hytra, διατηρώντας το αστέρι Michelin και εμπνέοντας μια σπουδαία γαστρονομική χορογραφία.

Με τις διδαχές της αξιοζήλευτης αυτής διεθνούς πορείας, ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τους αγαπημένους του όρους «βιωσιμότητα», «βοτανικότητα» και «από τη φάρμα στο τραπέζι» ανάγοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας σε γαστρονομικό success story. Φυσικά ο Κήπος του σεφ στο Αλεποχώρι είναι η επιτομή αυτής της προσπάθειας με τα βρώσιμα λουλούδια, τα σπάνια μυρωδικά και τα ολόφρεσκα λαχανικά να υπογράφουν τις ευφάνταστες συνταγές που θα μας παρουσιάσει. Ας τον αφήσουμε όμως να μας τα πει ο ίδιος:

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του μενού;

Πρόκειται για ένα δημιουργικό μενού σχεδιασμένο και δομημένο με βάση την ολιστική γαστρονομία, από το φύτεμα του σπόρου μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα προέρχονται αποκλειστικά από τον κήπο μου, όπως βότανα και βρώσιμα λουλούδια που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα.

Ποιο συστατικό έχει κερδίσει το μαγειρικό σας ενδιαφέρον;

Ο Ύσσωπος και η Σάλβια. Πρόκειται για δύο άκρως αρωματικά βότανα που δουλεύω πολύ συχνά στις συνταγές μου.

Γιατί επιλέγετε να μαγειρεύετε ελληνικά;

Μετά το πέρασμά μου από το Hof Van Cleve στο Βέλγιο και ερχόμενος στην Ελλάδα προσπάθησα να βρω παραγωγούς που θα με βοηθήσουν να χτίσω ένα μενού με βάση την ελληνική γη. Ήταν κάτι το οποίο δεν το είχα ξανακάνει και μετά από μεγάλη προσπάθεια και καλή συνεργασία με μικρούς παραγωγούς και προμηθευτές έχουμε φτάσει στο σημείο το μενού μας να αποτελείται από ελληνικά και μόνο προϊόντα από όλη την χώρα.

Ποιο υλικό ή συστατικό θεωρείτε υπερεκτιμημένο αυτή την περίοδο;

Δεν πιστεύω ότι κάποια υλικά είναι υπερτιμημένα. Το καθένα έχει το δικό του άρωμα, την δική του γεύση και ανάλογα με την χρήση του μπορεί να σου δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό πρώτα να καταλάβουμε τα προϊόντα και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως.

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιο μυστικό της κουζίνας σας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μυστικά. Οι γνώσεις είναι για όλους και προσπαθώ στην κουζίνα μου να μεταδίδω τις γνώσεις που έχω όσο μπορώ καλύτερα.

Το αγαπημένο σας πιάτο;

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο πιάτο. Αυτό που μου αρέσει είναι η διαρκής αναζήτηση νέων προϊόντων.

Η υψηλή γαστρονομία είναι πολυτέλεια ή πολιτισμός;

Η πολυτέλεια και ο πλούτος της Ελληνικής γης είναι η γαστρονομία στην χώρα μας.

Απολαύστε φινετσάτες, λεπτές γεύσεις σε συνταγές αποκλειστικής υπογραφής που αντανακλούν τον προσωπικό γαστρονομικό χαρακτήρα του ξεχωριστού αυτού σεφ. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον μοναδικής αισθητικής με θέα στο ηλιοβασίλεμα και στην παραλία Λάμπη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας.

Γενικές Πληροφορίες & Κρατήσεις

E [email protected] | T 0030 2242049000

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ