Δύναμη Αλλαγής: 4 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις για το πλοίο Ολύμπιος Ερμής

8
5789

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ :   ‘’ 4 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις για το πλοίο Ολύμπιος Ερμής’’

Από την παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με το πλοίο Ολύμπιος Ερμής της ΑΝΕΜ:

΄΄ Το πλοίο Ολύμπιος Ερμής της ΑΝΕΜ που κόστισε 3,3 εκ.ευρώ και αποτέλεσε μια μονομερή απόφαση της δημοτικής αρχής, χρησιμοποιήθηκε στο προεκλογικό ντεκόρ στο λιμάνι της Κω.

Αμέσως μετά την προεκλογική φιέστα, ρυμουλκήθηκε σε επισκευαστική ζώνη αφού δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει δρομολόγια, και στην συνέχεια δεν κατάφερε παρά να ολοκληρώσει ένα μήνα δρομολογίων, και με δικαιολογία την κακοκαιρία, έσπασε ένα από τα παράθυρα του πλοίου, με αποτέλεσμα να πάει ξανά στο ναυπηγείο.

Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι ένα παράθυρο πλοίου, που δεν μπορεί να ταξιδέψει με ανέμους πάνω από 7 μποφόρ,  έσπασε από τις καιρικές συνθήκες και όχι από κατασκευαστική αστοχία.

Η δήλωση του Προέδρου της ΑΝΕΜ κ.Χατζηνικολάου ( που δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών που του έχουν ΄΄φορτώσει’’) ότι ‘’ το πλοίο έπρεπε να πέσει στη θάλασσα για να εντοπιστούν πιθανές αδυναμίες του’’ είναι επιεικώς ατυχής. Γιατί αλίμονο να περιμένουμε να συμβεί κάτι για να διαπιστώσουμε τις αδυναμίες του πλοίου.

Από εκεί και πέρα, η δημοτική αρχή θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να κάνει απολογισμό για ότι πράττει στην ΑΝΕΜ, για τα οικονομικά δεδομένα, για την οικονομική διαχείριση, αλλά και την κατασκευή του πλοίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

1ον) Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και της ΑΝΕΜ; Οι δανειακές υποχρεώσεις βαρύνουν το Δήμο και την ΑΝΕΜ μόνο ή και τον ιδιώτη μέτοχο;

2ον) Υπήρξε οικονομοτεχνική μελέτη για τη σκοπιμότητα αγοράς του πλοίου;

3ον) Για ποιο λόγο δεν έγινε συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι το κόστος του πλοίου ήταν τεράστιο, την στιγμή μάλιστα που η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΜ για να έχει ενημέρωση.

4ον) Ποιος είναι ο νηογνώμονας που ελέγχει την ασφάλεια του πλοίου; Υπάρχει σχετική αξιολόγηση και που βρίσκεται;

Σε αυτά τα ερωτήματα οφείλει απαντήσεις η δημοτική αρχή. Γιατί αποτελούν και ερωτήματα των πολιτών της Κω στα οποία πρέπει να απαντήσει ο Δήμος Κω.

Σε δεύτερο χρόνο , οφείλουμε να επανεξετάσουμε το προβληματικό μοντέλο λειτουργίας της ΑΝΕΜ σε ότι αφορά στη μετοχική της σύνθεση. Γιατί έχουμε συμμετοχή του Δήμου αλλά και ιδιώτη μετόχου, ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα μέτοχος σε ανταγωνιστική ναυτιλιακή εταιρεία στην ίδια περιοχή.’’

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δημοτική αρχή έχει μεγάλα σχέδια για το πλοίο!!! Εν όψει δημιουργίας υδατοδρομιων, στέλνει το αεροσκάφος στην Airbus!!! Θα του κολλήσουν φτερά και θα γίνει υδροπλάνο!!!

  2. τώρα μάλιστα ! ένα κείμενο σωστό και προς την σωστή κατεύθυνση
    ΠΗΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣ…ΚΆΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
    Να δοθούν απαντήσεις και εγγράφως για όλα αυτά…το τονίζω ΓΙΑ ΑΥΤΑ ..μην αρχίσουν να περιαυτολογούν

  3. Να λογοδοτήσουν με την δικαιοσύνη και να δώσουν τα χρήματα από την τσέπη τους πίσω γιατί η καταστροφή τις Ανεμ δεν θα αργήσει και είναι αυτοί πρώτοι υπεύθυνοι!

  4. Που ξανακούστηκε 4 εκατομμύρια για ένα τέτοιο πλοίο και να μην μπορεί να ταξιδέψει πάνω από πέντε μποφόρ Φάγανε με χρυσά κουτάλια Αν υπήρχε έλεγχος με τόσα λεφτά θα είχανε βγάλει πολύ πιο μεγαλύτερο καράβι και ανταγωνιστικό ώστε να μπορεί να Ανταπεξέλθει στις γραμμές της Δωδεκανήσου και όχι μόνο Μπράβο μας σαν δήμος που δώσαμε την ευκαιρία στον ιδιώτη Να κάνει το γενικό κουμάντο και να διαχειρίζεται τα πλοία και το ταμείο της ανεμ με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

  5. Μη φωναζεις, θα τους ξυπνησεις! Σιγα μην ξυπνησουν. Αυτοι κοιμουνται βαθια κι η τυχη τους δεν δουλευει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ