Γιάννης Χατζηδαυίδ: Έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

11
24315

Έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως η εξέλιξη της τεχνολογίας  αντί να βελτιώνει   την ποιότητα της ζωής μας ,γίνεται θηλιά να μας πνίξει και να μας γυρίσει χρόνια πίσω.

Οι έξυπνοι μετρητές με της δυνατότητες   που έχουν όντως κάνουν θαύματα. Να δούμε όμως  πως αξιοποιούνται  και από ποιους.

Έχουν την δυνατότητα της  τηλεμέτρησης  και καταγραφής της κατανάλωσης για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μέσα στο εικοσιτετράωρο. Έχουν τη δυνατότητα τηλεχειρισμού  που σημαίνει  διακοπή και επαναφορά με ένα κλικ από κάποιο κέντρο.

Γίνονται λοιπόν το βασικό εργαλείο υλοποίησης  του δαιδαλώδους   συστήματος  τιμολόγησης  της ηλεκτρικής ενέργειας  που μας επιβάλλει η Κυβέρνηση, που θα κάνει την ηλεκτρική ενέργεια απλησίαστη  και που θα ισχύει  από 1-1-24.

Ενός συστήματος  που βασίζεται στις αρχές του χρηματιστηρίου ,την προσφορά και ζήτηση που η τιμή θα μεταβάλλεται πολλές φορές στην ίδια μέρα.

Για να μην μπερδευόμαστε μας λένε, και αφού μας αντιμετωπίζουν  ως ιθαγενείς,  θα μας βάλουν διαφορετικά χρώματα στα διάφορα τιμολόγια.

Ένα είναι σίγουρο , για να καταφέρουμε να πληρώνουμε το λιγότερο ακριβό έτσι κι αλλιώς πανάκριβο ρεύμα ,θα πρέπει να έχουμε σύμβουλο λογιστή ,χρηματιστή και να σπαταλούμε κάμποσες  ανθρωποώρες ψάχνοντας  στις διάφορες εφαρμογές που είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν.

Πάντως είναι και προβλέψιμοι  πια. Σε λίγο θα βγουν τα παπαγαλάκια τους ,και πέρα από το πόσο ωφέλιμοι  είναι οι έξυπνοι μετρητές  που  μας λένε μέχρι τώρα, θα μας πουν ότι φταίμε , ότι ο μαγαζάτορας άναψε πολλά φώτα ,η νοικοκυρά μαγείρεψε σε ακατάλληλη ώρα ,ότι κάναμε μπάνιο ενώ  είναι Σάββατο.

Αν προσθέσουμε και την τελευταία αύξηση 20% των τελών που αποφάσισε  η Δημοτική Αρχή Νικηταρά, εκλεγμένη με τη στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια του αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά και που καθ΄ ομολογία  τους   υποστηρίζουν και υπηρετούν αγόγγυστα, σκεφτείτε πόσα ηλεκτροσόκ έρχονται με το άνοιγμα του λογαριασμού.

Ειδικά οι χωριανοί  του τριγώνου θα περιμένουν πώς και πώς να αισθανθούν ίσοι με τη πόλη.

Η τεχνολογία λοιπόν εξελίσσεται , πάει  μπροστά. Όταν όμως  είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας εκμεταλλευτών  και όχι της κοινωνίας η ζωή μας σαφέστατα πάει πίσω.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα :

Ευσταθεί λοιπόν το επιχείρημα ή άλλοθι του  41% ή του 60% και 70%;  Σαφέστατα όχι.

Γιάννης  Χατζηδαυΐδ

Συν/χος    ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

Για την Λ.Σ  Δήμου Κω

 

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είστε μιας άλλης εποχής .Πολύ μακρινής από τη σημερινή.Μην κάνετε παράσιτα στη ζωή μας.Κάτι άλλο .Καταλαβαίνω τη σημαίνουν τα ΚΚ το Ε στο τέλος τι το έχετε;

  2. Θυμάμαι παλιά ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν τζάμπα ρεύμα και ότι οι συνδικαλιστές ζούσαν ζωή και κότα. Άλλαξε κάτι από τότε;

  3. Όσοι ηταν στη Δεη και δεν πληρωνανε καθολου ρευμα.
    σιγα μη σπασετε κανενα αυγο……….

  4. αφήστε οι παραπάνω τα ψόφια……. απορία….. miranta…… πείτε κάτι επί της ουσίας………δεν έχετε τίποτε να πείτε ………πληκτρολογακηδες……..

    • Η ουσία είναι ότι όλοι πληρώνουμε εκτός από τους συνδικαλιστές οι οποίοι βγαίνουν και κάνουν ανακοινώσεις.

  5. οταν τα παιδακια σας
    καθως και τα αδερφακια σας
    αναγκαστουν να φυγουν απο το ελλαντισταν γιατι θα ειναι παμφτωχοι
    τοτε τα λεμε

    • Μόνο από κομμουνιστικές χώρες φεύγουν και μαλιστα κινδυνεύοντας να τους καθαρίσουν σαν εχθρούς,όχι από δημοκρατικές ελεύθερες .Εσυ που κανείς και σχόλιο έχεις δει κάποιον να να φεύγει από δυτική χώρα να πάει σε κομμουνιστική ;Φαντάζομαι ξέρεις χιλιάδες που έφυγαν από κομμουνιστικές και άλλοι τόσοι που έχασαν τη ζωή τους να το κάνουν.

  6. Συντροφοι, το βασικό πρόβλημα του Κομμουνισμού ειναι οτι όλοι οι υποστηρικτές του νομίζουν οτι μετά την επανάσταση θα μετατραπουν απο υπάλληλοι, σε Γενικοί Γραμματείς και Ταμιες του Κομματος, αλλά καταλήγουν να σαπιζουν στα κλουβιά τους των 50 τμ και να περιμένουν σε ουρες με δελτίο για ένα κιλό ζάχαρη, ένα μπούτι γαιδαρου και ενα σαπιο ροδάκινο.

  7. Ας αφήσουμε τους παλιούς μετρητές ρεύματος, ώστε να πληρώνουν μόνο τα κορόιδα. Οι έξυπνοι ξέρουν το κόλπο της καρφίτσας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ