Υποχρεωτική η εφαρμογή του Νόμου 4764/2020, για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων από οφειλές προς το Δήμο

5
6840
Η συνειδητή διαστρέβλωση σοβαρών υποθέσεων, από ανθρώπους που υπηρετούν τα κοινά, προκαλώντας εύλογη ανησυχία και σύγχυση στους συμπολίτες μας για ότι πραγματικά συμβαίνει, δεν βοηθά στην εδραίωση κλίματος συνεννόησης και συμπόρευσης όλων.
Για αυτό, απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας, για όλα όσα αφορούν στη συζήτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δήμο, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Η διαχείριση των εσόδων του Δήμου και η οικονομική σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους δημότες ρυθμίζονται πάντοτε με νόμους που αποφασίζει η Βουλή των Ελλήνων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το Δήμο Κω, σύμφωνα με το Ν.4764/2020, που αποφάσισε ομόφωνα, με την συμμετοχή και της μειοψηφίας, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην συνεδρίαση της στις 20-10-2023, συνολικού ύψους 412.883,84€.
Πρόκειται για τυπική απόφαση υποχρεωτικής εφαρμογής του Νόμου 4764/2020, που προβλέπει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων με μοναδική προϋπόθεση να έχει εξοφληθεί η κύρια οφειλή του πολίτη προς το Δήμο.
Σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής διαδικασία, που εισηγείται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίνεται από τα συλλογικά όργανα, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή.
Αν και πρόκειται για γνωστές διαδικασίες, ειδικά σε όλους όσοι είχαν ή έχουν σχέση με τις λειτουργίες του Δήμου, κρίνουμε απαραίτητες τις διευκρινήσεις προς αποφυγή παρερμηνειών, εφόσον τέθηκε, με δημοσιεύματα, σχετικό ζήτημα.
Γραφείο Τύπου

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφανως τόσα λεφτά δεν τα χρωστάνε φτωχοί και μεροκαματιάρηδες.Μεγάλα κεφάλια χορηγούς εξυπηρέτησε πάλι.

  2. ρε καλά κάνετε!!! εσείς έχετε την πίτα, εσείς και το μαχαίρι…. κόψτε χρέη, κόψτε και κόλους!!! Είναι σίγουρο τυχαίο το timing των εκλογών!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ