Με επισημότητα η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου στην Κω

2
2528


Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Κω η Εθνικής επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με Δοξολογία το πρωί στον Μητροπολιτικό ΙΝ του Αγίου Νικολάου Κω,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμία (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου μετέβη -όπως κάθε χρόνο- τη Νίσυρο για τον εκεί εορτασμό της επετείου), πλαισιωμένου από τον Γεν. Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τους Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριο, π. Ιωακείμ,  και π. Σοφρώνιο και τους Ιερείς π. Περικλή, π. Αναστάσιο, π. Κωνσταντίνο, π. Αναστάσιο, π. Βαγιανό-Ιωάννη και π. Περικλή.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών της πόλης της Κω υπό τον Πρωτοψάλτη – καθηγητή κ. Γεώργιο Σακέλλη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε ο Υφ. Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Δωδεκανήσιος Βουλευτής Γιάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης, ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, μαζί με τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πολιτικών και ένστολων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Δελημπέη Ελένη ΠΕ03 Μαθηματικών, του 3ου Γυμνασίου πόλεως Κω.

Ακολούθως τελέστηκε Τρισάγιο στο ηρώο και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους σύμφωνα με το πρωτόκολλο, με τελετάρχη την κα Δήμητρα Γιάχου.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κω υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού πλαισιωμένου από το σύνολο των μαθητών του παλιών και νέων (με πολύ συγκίνηση) και τιμητικό άγημα του στρατού.

Η τελετή έκλεισε με προσκλητήριο ηρώων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου παλαιών πολεμιστών και απογόνων κ. Ματθαίο Καζαμία, ενός λεπτού σιγή και Εθνικό ύμνο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φασίστας, ξεφασίστας, ο Μεταξάς είπε όχι, όταν οι κομμουνιστές είχαν υπογράψει σύμφωνο με τον Χίτλερ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ