Νίκος Πόγιας: Όσα ΔΕΝ γίνονται στην Καρδάμαινα -Και μη μας πουν για το αν άλλαξαν λάμπες ή για το 5Χ5. Είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που η Καρδάμαινα προσφέρει στο ταμείο του Δήμου

21
1621

Νίκος Πόγιας: Η εισήγηση μου για τον απολογισμό του Δήμου.

 

Λόγοι προσωπικοί και τήρησης του πρωτοκόλλου covid19 δεν μου επέτρεψαν να συμμετέχω στην ειδική συνεδρίαση του απολογισμού τριετίας της δημοτικής αρχής.

Θεωρώ ότι αν ήμουνα παρών θα μου δινόταν ο λόγος.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ και υποχρέωση μου να κάνω γνωστή στους συμπολίτες μου την εισήγηση που θα έκανα.

Ειλικρινά χωρίς τη λογική της κόντρας αλλά να καταθέσω την αγωνία μου για όσα ΔΕΝ γίνονται στην Καρδάμαινα που είναι ίσως το δεύτερο ποιο έντονα τουριστικό μέρος του νησιού μας.

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλα εκείνα τα μέλη του  κοινοτικού συμβουλίου που παλεύουμε για το χωριό μας, κυρίως όμως να ευχαριστήσω το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό που έχει η Κοινότητα μας και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να αντιμετωπίσει όπως μπορεί τα καθημερινά προβλήματα.

Δυστυχώς η υποστελέχωση και η άνιση κατανομή του έκτακτου προσωπικού δεν βοηθά να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουν οι συμπολίτες μας.

Εκτός από την καθημερινότητα όμως υπάρχει και ο προγραμματισμός για έργα που πρέπει να γίνουν ώστε και η εικόνα να αλλάζει χρόνο με το χρόνο και η ζωή μας να γίνεται καλύτερη.

Δυστυχώς τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Σαν Κοινοτικό Συμβούλιο έχουμε καταθέσει τρία προγράμματα έργων που αξιολογήσαμε ως αναγκαία.

Ναι ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα όσα ζητάμε.

Όμως η λογική λέει ότι αν κάθε χρόνο κάνουμε δύο τρία έργα στο τέλος αν τα προσθέσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας η Κοινότητα για το έτος 2020 πρότεινε δέκα (10) έργα.

Από αυτά ΔΕΝ έγινε κανένα, ακόμα και από τα ελάχιστα που διάλεξαν να βάλουν στο πρόγραμμα ΔΕΝ έκαναν κανένα.

Δεν θεωρώ ότι η πανδημία ήταν πρόβλημα αφού δεν απαγορευόταν να γίνονται έργα, μελέτες και διαγωνισμοί για τα έργα.

Ακόμα όμως και έργα που ήταν έτοιμα ή είχαν ξεκινήσει δεν προχώρησαν και χαρακτηριστικό παράδειγμα η είσοδος του χωριού, στην στάση των ταξί, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Για το 2021 προτείναμε πάλι τα ίδια έργα με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές.

Έντεκα (11) έργα ήταν στην πρόταση μας.

Και αυτή η χρονιά πέρασε χωρίς πάλι να γίνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ έργο από αυτά.

Η ίδια κατάσταση μέχρι σήμερα και για την πρόταση μας για το 2022.

Δέκα (10) έργα προτείναμε στο μεγαλύτερο μέρος ακριβώς ότι προτείναμε από το 2020.

Φτάσαμε στον Ιούλιο και το μόνο που έγινε είναι ένα μικρό μόνο μέρος από τους αγροτικούς δρόμους που εξυπηρετούν και ξενοδοχεία.

Δυστυχώς με αυτούς τους ρυθμούς τίποτα δεν κινείται και συνέχεια βγαίνουν νέα προβλήματα.

 

Υποσχέσεις ότι ΘΑ ξεκινήσουν κάποια στιγμή.

Δεν μας φτάνουν οι υποσχέσεις.

Οι συμπολίτες μου θέλουν έργα που λείπουν και έχει ανάγκη το χωριό.

Και μη μου πουν για το αν άλλαξαν λάμπες ή για το 5Χ5. Είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που η Καρδάμαινα προσφέρει στο ταμείο του Δήμου.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι η Καρδάμαινα  δε ζητά τίποτα παραπάνω από όσα της αναλογούν και εγώ προσωπικά όπως και τα μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου δεν θα πάψουμε να απαιτούμε το αυτονόητο για το χωριό μας που υπηρετούμε.

 

Νίκος Πόγιας

Πρόεδρος Κοινότητας Καρδάμαινας

 

 

 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ίδιο βέβαια ισχύει για ολόκληρη την Κω, η οποία δυστυχώς με τις πρακτικές των νυν και των πρώην, μένει ολοένα και πιο πίσω σε όλους τους τομείς… και μετά περήφανοι βγαίνουν και μιλάνε για αλλαγές λαμπτήρων(!) Όποιος δεν πρόσφερε έργο, τα βάπτισε όλα έργα πνοής, ακόμα και τα αυτονόητα…

  2. Να γιατί θα είναι ξανά δήμαρχος ο νικηταρας.Ακουσε Νίκο όταν βγάινεις και κρίνεις με ζηλοφθονο τροπο δεν οδηγεί πουθενά.Θα σου κάνω μια ερώτηση και άμα θες απαντάς.Ο δικός ο ταξιδιαρης τι έκανε για το χωριό μας πέντε χρονια;και είναι και δικό του χωριο.Σου απαντώ εγώ,παντελώς τίποτα.Τωρα Νίκο βλέπει τις δημοσκοπήσεις και τον έχουν τελευταίο και σας βάζει να τρέχετε σαν τον αειμνεηστο βεγγο,που έτρεχε κουτουρού.Το ίδιο κανεις και εσύ.Σοβαρεψου Νίκο,όσο και να κτυπατε τον @@@@Ο σας,με κυριτση θα γινεσθε ρεζιλι.Δεν βλεπςις τι συμβαίνει στο νησι-η-κοιμάσαι συνεχώς.

  3. Τώρα είναι αργά πογια.Οταν ο ακατονομαστος σου για μια ολόκληρη πενταετία έκανε ταξίδια και το νησί το έγραφε στα @@@@@@@@ του,που εισουν πογια να μπεις μπροστά και να ενδιαφερθείς για το χωριό σου;Βλέπετε ότι ο νικηταρας δουλευει και οι δημοσκοπήσεις τον εχουν στο 80% εναντι12% του ακατονομαστου σου,χάσατε την γη κάτω από τα πόδια σας,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ.Μην ρεζιλευεσαι αλο πογια.

  4. Τι βγαίνετε τώρα και ανακοινωνετε.Τι κάνατε πριν για το χωριό μας.Λιγο αξιοπρέπεια σαυτόν τον δήμαρχο γιατί το ελάχιστον είναι άνθρωπος με αξιοπρέπεια,και δεν έχει τα //////.Δεν ακούς τι λέει όλο το νησί για ήθος του Νικηταρά; και τι απάνθρωπα σχολια από την αλλη;Κατσε στο ταξί σου και άφησε τα δημοτικά γιαυτους που εργαζοντε.

  5. ΒΡΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΙΚΗ;ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΒΡΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ;;;;;;;;;ΒΡΕΕΕΕΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ.

  6. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ.

  7. Να μας πεις εσύ τι εννοείς;Μιλάς για αντιπαραθεσεις και να αγαπήσουμε το νησί.Ξεκιναω.Ποιος φέρνει τις αντιπαραθεσεις την στιγμή που φεύγουν από τα συμβούλια και δεν ψηφίζουν τα έργα που έχουν Να
    Να δρομολογηθεί;για πες ποιος είναι αυτός που κατέβαζε τα /////,αποκαλούσε σκουλήκια τους κωους,εβριζε ολη την αντηπολιτευση,οπως γρη τον δάσκαλο,σάπια μπριζόλα την Ιωάννα,τους εργαζομενους τεμπεληδες,το φασιστκο του ύφος που οποιος δεν είναι μαζί μου θα τον τελιωσω,τι αλά να σου πω για να αποκατασταθεί η μνήμη σου ποιος είναι αυτός που εσείς υποστηριζεται;δεν θέλετε να πιστέψετε ότι η Κως έχει δήμαρχο που πάνω από όλα σεβεται τους πολίτες και εργαζεται επι 3 χρονια,και έφερε το νησί μας εκεί που του αξίζει.Είναι ντροπή άνθρωπος του επιπέδου σου να συμφωνεί με τις πρακτικές του πρώην του.Και κάτι αλο,εγω δεν βλέπω τις δημοσκοπήσεις για να μάθω ποιος προηγειτε,γιατι εγω τις μαθαίνω από τον ίδιο τον κωο πολιτη.Καληνυκτα και ξυπνα απο την αλη πλευρα.

  8. Οι του Κυρίτση (αυτοί που βρίσκονται γύρω από το σηνη) βγαίνουν και κατηγορούν τον νυν δήμαρχο ότι δεν έχει κάνει τίποτα ή ότι έχει κάνει τα έκανε λάθος, έπειτα βγαίνουν οι κοντινοί του δημάρχου καί προσπαθούν να μας πείσουν ότι σε όλο το νησί γίνονται έργα,λες και εμείς ζούμε σε άλλο νησί.Το ίδιο γίνεται όταν δήμαρχος είναι ο κύριος Κυρίτσης.Υπαρχει τρίτος για να κάτσουν και οι δύο στον πάγκο ?

  9. ΝΙΚΟΛΑΚΙ, ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΤΟ 14% ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ.
    Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

  10. Βγήκαν τα τρόλ του Νικηταρά να τα βάλουν με τον Νίκο…Ρε δεν ντέπεστε λίγο πουθενάδες έχετε αφήσει το νησί στον αυτόματο..

  11. Τα τριοφλωράκια του κοψιμιού…..δεν προλαβαίνουν να γράφουν !
    Μεγάλο καημό έχετε….
    Σίγουρα….βλέπετε το ΜΑΥΡΟ….. στο δρόμο είναι…σας έρχεται!!
    Νυν δ..@@@@….δουλέψτε και αφήστε τα σχόλια!!
    Πληρώνεστε από τους Κώους!

  12. σωστός ο νικόλας αυτά που απετούν αυτοί του τοπικού συνβουλίου το έκαναν και επί εποχή κυρίτση??αυτά τα 11 έργα που δεν κάνει ο νικηταράς γιατί δεν τα έκανε ο κυρίτσης δεν πρόλαβε??
    θελησ να σου θυμίσω τα δικασας έργα??

    • 1 αντιπλημυρίκα έργα μπετό καθαριότητας στον ποτάμι
      2 έκανες της γούρνες στην πλατιά ξερης αυτές που έχουν ξεκοληση τα μάρμαρα και κιτρινησαν από το κακό τους
      3 κανατε λεει ενα μεγαλο εργο 500 μετρα υπογεια καλωδιωση
      4 βαλατε 10 φαρους ( lit house ) που τα προορίζατε για τα λιμάνια μέσα στο bar street το κοκινο χρώμα απουσιάζη
      5 τον πεζόδρομο και τον χώρο στάθμευσης μπροστά στο μαγαζί της αντιδημάρχου
      6 κλεισιμο λακουβες με τοφφο
      7 ? τα υπολοιπα βαλτα εσυ
      8 ?
      9 ?
      10 ?
      11 ?

  13. ΠΡΟΣ ΔΤ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ .
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ .
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ,ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΩΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ .
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ