Η συλλογική προσπάθεια, έφερε το Τμήμα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο ΕΠΑΛ Κω

1
6314

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία του Τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο ΕΠΑΛ Κω, παρουσία του Προέδρου του ΕΒΕΔ Γιάννη Πάππου, του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιώργου Χρυσουλάκη, του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του ΕΒΕΔ , Δημήτρη Σαράντη, του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κω Φίλιππος Παπανικολάου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ηλίας Παπαποστόλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μανώλης Μανιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πασχάλης Βρακίδης και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρία Αγογλωσσάκη.
Ο Δημαρχος Κω, δήλωσε πως ως Δήμος έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν το προηγούμενο διάστημα και ατομικά και συλλογικά, και βρίσκονται εδώ για να συνεργαστούν με το ΕΠΑΛ και να ετοιμάσουν τους κατάλληλους χώρους για το νέο αυτό τμήμα.

Ο κ.Πάππου, δήλωσε πως είναι χαρά να βρίσκονται όλοι μαζί και μάλιστα η χαρά είναι διπλή, μιας και το όνειρο πολλών δεκαετιών έγινε πράξη. Στόχος , πρόσθεσε, είναι η Κως να γίνει πόλος έλξης μαθητών και από άλλες πόλεις.

Η κ.Τριανταφυλλοπούλου, δήλωσε ευχαριστημένη που βρέθηκαν όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό. Πρόσθεσε πως σαν ένωση Ξενοδόχων, έχουν ιδιαίτερη αγάπη για το ΕΠΑΛ, μιας και είναι οι επόμενοι άνθρωποι που θα σηκώσουν την τοπική οικονομία. Τόνισε πως ο διευθυντής κ.Παπανικολάου, ανέδειξε το ΕΠΑΛ και το λειτουργεί με μοναδικό τρόπο ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο που στηρίζει κάθε δράση.

Ο κ.Παπανικολάου ιδιαίτερα συγκινημένος, δήλωσε πως το καλό αυτό νέο, είναι αποτέλεσμα μιας ισχυρής ομάδας (Δήμος, επιμελητήριο , σύλλογος γονέων κλπ) και πως έπρεπε να υπάρχει εξ αρχής αυτό το τμήμα.

Η κ.Αγογλωσσάκη δήλωσε συγκινημένη και πως επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ο κ.Χρυσουλάκης τόνισε πως ως τεχνικό επιμελητήριο είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και πως μεγάλη ήταν η συνδρομή του Αντώνη Γιαννικουρή. Ευχήθηκε αυτό να είναι η αρχή να μπει η Κως δυναμικά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κ.Παπαποστόλου, δήλωσε πως είναι χαρούμενοι και αποδείχτηκε ότι η ομαδική δουλειά φέρνει αποτέλεσμα. Ευχήθηκε να γραφτούν αρκετοί μαθητές και να υποστηριχθούν όσο γίνεται.

Ο κ.Σαράντης, δήλωσε πως η συνεργασία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και ευχήθηκε να είναι έτσι, πάντα μαζί και ενωμένοι για καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Ο κ.Μανιάς, ευχαρίστησε για αυτό το επίτευγμα και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ο κ.Βρακιδης τόνισε τη συνένωση δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε πως η διαδρομή ήταν δύσκολη αλλά η επιτυχία ήρθε.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετική προσπάθεια και μπράβο σε όλους.
    Υπάρχει όμως και η υπόθεση ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ. Όλα είναι έτοιμα από πλευράς Δήμου εδώ και δύο χρόνια και το αίτημα δεν ικανοποιείται από το υπουργείο. Πέρσι είπαν ότι δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες. Φέτος;
    Για την ιστορία να πούμε ότι ιδρύθηκε εσπερινό ΕΠΑΛ στο Μαντούδι της Εύβοιας με μόνιμο πληθυσμό 1700 ανθρώπους. Όσο το μισό Πυλί δηλαδή. Και μάλιστα με δύο ειδικότητες. Γεωπονίας (καλή ώρα) και Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ