Με παρέμβαση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, στο ΔΙΙΚ η συναυλία Ξαρχάκου, το Σάββατο 1η Ιουλίου (για να την παρακολουθήσουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν)

13
9744

Δήλωση Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά

 

Στο ΔΙΙΚ η συναυλία Ξαρχάκου

για να την παρακολουθήσουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν

 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, σύμβολο της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

Επιλέξαμε ως Δήμος Κω, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη χορηγία της «Μαρίνας Κω», να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας, να απολαύσουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου.

Μέσα από μια διαδικασία πραγματικά δύσκολη και επίπονη, καταφέραμε να δοθούν 1000 θέσεις εντός του χώρου, από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ως μέτρο σύγκρισης, αξιολογήθηκε αντίστοιχη συναυλία του συνθέτη, το 2016, με περίπου τον ίδιο αριθμό θεατών.

Διαπιστώθηκε όμως ότι, το ενδιαφέρον του κόσμου σήμερα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Ότι πολλοί συνδημότες μας, αν και επιθυμούν, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτή τη μοναδική μουσική βραδιά.

Προς άρση αυτού του αδιεξόδου, με γνώμονα πάντα ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα «θέλω» της κοινωνίας μας, ότι στον πολιτισμό δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί, με άμεση παρέμβαση μου, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ και τον Πρόεδρο της «Μαρίνας Κω», ζήτησα να πραγματοποιηθεί η συναυλία στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΙΙΚ, με τοποθέτηση της εξέδρας σε άλλη θέση, με καλύτερη χωροθέτηση και κατανομή των καθισμάτων, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι επιθυμούν, να προσέλθουν ελεύθερα σε αυτό το χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 1η Ιουλίου, στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΙΙΚ, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, χωρίς υποχρέωση προκράτησης. Όσοι έχουν προχωρήσει σε προκράτηση, αυτή δεν ισχύει.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Νίκο Παπαντωνίου και τη Διοίκηση του ΔΙΙΚ για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Με τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι σε όλους σας να απολαύσουμε μια μοναδική μουσική βραδιά στον υπέροχο χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Βαριά» ονόματα… χαίρομαι πολύ που θα παρουσιαστούν στην Κώ αλλά ο χωρος είναι λάθος! Η πρόσβαση θα είναι μαρτύριο και η άφιξη – αποχώρηση του κοινού θα είναι παντελώς προβληματική! Εδώ θα είμαστε την επομένη της συναυλίας και αυτά λέμε! Το θέμα της ασφάλειας απασχολεί κανέναν ή το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια?

    • Έχουμε τόσα γήπεδα, γιατί να μη τα χρησημοποιούμε και για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, με πολύ συμαντικούς συντελεστές. Ο φίλος Μπακλαβάς έχει πολύ δίκιο. Θα ακολουθήσει το χάος. Κάθε δύο άτομα και αυτοκίνητο. Κάντε υπολογισμό που θα παρκάρουν και πως θα περάσουν μέσα από το Πλατάνι, σημαίες, κλπ. Ποδαράδα καλύτερα….

  2. Καταλάβατε το κράξιμο που θα τρώγατε.Στο Τσακ τη γλυτωσατε.Είναι αλήθεια ότι κάνανε επιλογή που δίνανε τις κρατήσεις;Όχι πως γλυτωσατε το ρεζίλι δήμαρχε.Απορώ πάντως τόσους πολλούς έχουμε που καθοντε καλοκαιριάτικα ;Εμείς μόνο δουλεύουμε και κλαίγεστε.Δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

  3. Για ποιους και ποσό μας στοιχίζει;Θα πληρώνουμε όλοι για να διασκεδάσουν τζάμπα κάποιοι επειδή ο δήμαρχος έχει εκλογές;

  4. Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με όλο τον σεβασμό για τον ιερό χώρο του Ασκληπιείου,αλλά θα δημιουργηθούν προβλήματα όπως ανέφερε και ένας κύριος παραπάνω.

  5. Δήμαρχος που ασχολείται με τις θέσεις μιας συναυλίας…. μόνο για τα πανηγύρια…. δεν ψηφίστηκε και δεν πληρώνεται για αυτό. Ας λύσει κανένα σοβαρό πρόβλημα σχετικό με τις αρμοδιότητες του, πχ την μετεγγραφή στο κτηματολόγιο….. Γελοιοτητες ενός κοιμιση….

  6. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, υπό ποιες συνθήκες θα πάει και θα φύγει ο κόσμος από εκεί. Αυτό μου θύμισε κάτι ακόμα που ακούμε εδώ και χρόνια για τη πρόσβαση από/προς το Ασκληπιείο. Ακούμε αλλά δεν βλέπουμε ΤΙΠΟΤΑ! Όλο το καλοκαίρι υπάρχουν προβλήματα με τα λεωφορεία! Πότε θα φτιαχτεί καινούριος δρόμος???

  7. ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΎΤΕΣ ΑΥΤ/ΩΝ ΚΑΊ ΤΣΙΓΆΡΑ ΣΤΆ ΞΕΡΌΧΟΡΤΑ. ΚΑΛΆ ΞΕΜΠΕΡΔΈΜΑΤΑ …ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΈ ΤΟΎΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ …ΑΛΛΆ ΚΑΊ ΤΟΎΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΓΙΆ ΤΌ ΘΈΜΑ ΤΉΣ ΜΕΤΆΒΑΣΗΣ.

  8. Κάκιστη επιλογή
    Επικίνδυνη κατάληψη
    Αληθεια τι σχέση έχει ο τεράστιος χώρος του Ασκληπείου με τον περιορισμένο χώρο του ΔΙΙΚ
    Πολλές δυσκολίες πρόσβασης στον χώρο με καταστροφή του κήπου
    Η αστυνομία τι λέει Υπάρχει ασφάλεια των θεατών ; Αδεια ;
    Τι είναι το ΔΙΙΚ μπουζοκομάγαζο
    Νομίζω πως καμμια σύνεση δεν υπάρχει
    Ο νους τους οι εκλογές για παροχή άρτου κ θεάματος
    Γιατί δεν πήγαιναν στο παλαιό γήπεδο η στην Μαρινα που ειχε πάει η πρωτοψάλτη;;;
    Απορώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ