Η Εορτή των Προστατών της Πυροσβεστικής «Τριών παίδων εν καμίνω» στην Κω

1
4768


Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 ο εορτασμός των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων  Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω εψάλη η Δοξολογία στον παλαιό Μητροπολιτικό ναό ΙΝ Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου Κω προεστώτος του Αρχιμανδρίτη Ιεροκήρυκα της ΙΜ π. Ιωακείμ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο και τον π. Κωνσταντίνο Καματερό.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης-καθηγητής κ. Γιώργος Σακέλλης.

 

Το παρών έδωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω κ. Γρηγόρης Μαυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κω κ. Σταμάτης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, Το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας  Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης, η σύμβουλος του Δημάρχου Σταματία Κανταρζή, η Πρόεδρος του ΕΕΣ Κω Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι των λοιπών ένστολων αρχών. αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ. Κω, μέλη της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και απόστρατοι του σώματος.

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ