ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Δοξολογία, ο πανηγυρικός και η κατάθεση στεφάνων για την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσης με τις δέουσες τιμές στην Κω

1
2419


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα επισημότητα και απόδοση τιμών, τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιστορικό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου του Αρρεναγωγείου Κω η καθιερωμένη Δοξολογία για την 74η επέτειο Απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου και Ενσωμάτωσής της στην μητέρα Ελλάδα, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, τον Αρχιμανδρίτη π. Σοφρώνιο και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής κ. Γιώργος Σακέλλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Σαπουνίδου Ζωή, καθηγήτρια του 1ου Iπποκρατείου Γυμνασίου Κω

Αμέσως μετά την Δοξολογία, αρχές, κλήρος και αντιπροσωπείες μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων φορέων κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο μνημείο των ηρώων όπου τελέστηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα απόδοση τιμών η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους .

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης και την Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας Βασίλης Υψηλάντης, στεφάνια κατέθεσαν ακόμη εκπρόσωποι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Η. Καματερός) και των λοιπών κομμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερα συγκινητικό το προσκλητήριο των Πεσόντων Ηρώων μας, από τον πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών κ. Ματθαίο Καζαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο (ΒΙΝΤΕΟ).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος την σημερινή ημέρα και τίμησαν την ενσωμάτωση μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια τόσο σημαντική ημέρα για όλους μας αλλα όχι και τόσο για τους φορείς του νησιού, που δεν φρόντισαν να υπάρχει ούτε η κάλυψη του ήχου με μεγάφωνα έτσι ώστε να βρουν το βήμα οι συμμετέχοντες αλλα ούτε να στήσουν μια εξέδρα για τους επισήμους τους οποίους είχαν στο πεζοδρόμιο! Ελπίζω την 25η Μαρτίου να γίνει μια πιο σωστή οργάνωση! Και πάλι μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ