ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κατάθεση στεφάνων στα τρία μνημεία της Κω για Επέτειο Ενσωμάτωσης

4
2552

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, η κατάθεση στεφάνων στα 3 μνημεία της Κω (ηρώων, αρχιερέων, ριμινιτών), από τις τοπικές αρχές, μαθητές και τους εκπροσώπους των παλαιών πολεμιστών, συλλόγων και φορέων.

Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών παλαιών πολεμιστών & απογόνων Ματθαίος Καζαμίας  ανέγνωσε το προσκλητήριο νεκρών στο μνημείο Ριμινιτών αναφερόμενος και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο κοιμητήριο του Ρίμινι όπου απέθεσε λίγα λουλούδια στους τάφους των Κώων πεσόντων.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΓΤΩΝ.

  2. Για πρώτη φορά παρακολούθησα την τελετή. Λυπάμαι που ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός ήταν τόσο πρόχειρο,τόσο χύμα και τόση ανοργανωσιά. Ποιό το νόημα για 3 επιμνημόσυνες δεήσεις? Ποιό το νόημα ννα παίρνουν τα στεφάνια απο το ένα μνημείο και να τα καταθέτουν στο επόμενο? Μέσα στο Δήμο της Κώ δεν υπάρχει ένα άτομο που να γνωρίζει πως εορτάζονται οι εθνικοί επέτειοι? Δεν υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση. Όταν ήρθε η ώρα για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος εκεί ήταν το αποκορύφωμα της ανοργανωσιάς ,γιατί δεν ανέθεσαν σ ένα καθηγητή μουσικής ή στον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής να διευθύνει τα παιδιά. Γιά ενα τέτοιο μπάχαλο διοργάνωσης νομίζω ότι ο Δήμος Κώ παίρνει το πρώτο βραβείο. Ας ελπίσουμε ότι στον εορτασμό της Εθνικής επετείου θα είναι λίγο καλύτερα,και.θα παρίσταται ο Δήμαρχος ή κάποιος εκπρόσωπος του αν είναι απασχολημένος ο ίδιος στο ανύπαρκτο έργο του. Και τελικά εάν κάτι δεν το αισθάνεσαι μην το μπαχαλοποιείς. Και του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ