Ν. Μυλωνάς: Καλύτερα να μένατε στο πρωθυπουργικό σας μέγαρο κ. Πρωθυπουργέ!

18
1030

ΘΕΜΑ: Λόγω της κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας

‘’καλύτερα να μένατε στο πρωθυπουργικό σας μέγαρο κ. Πρωθυπουργέ! ‘’

Α. Επί τέλους! μια χειμωνιάτικη μέρα! Ψιλόβροχο και κρύο! Στο λιμάνι δίπλα στην θάλασσα το κρύο γίνεται πιο βαρύ. Ταξιδιώτες κάτω από το ανοικτό υπόστεγο περιμένουν το πλοίο μέσα στη υγρασία. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι. Απευθύνουν σε μας τα παράπονα τους: ‘’ Δεν ζητάμε κτήριο, καταλαβαίνουμε τις καταστάσεις. Αλλά θα μπορούσατε να βάλετε πλαστικά προστατευτικά στα πλαϊνά του υπόστεγου να μην ξεπαγιάζουμε!’’, ‘’Είσαστε όλοι άχρηστοι εκεί μέσα! όλο λόγια!’’ και ‘’σύ τα ίδια είσαι!’’

Β. Σε εφημερίδα της Αθήνας διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της την ανακοίνωση του Δήμου Κω για την ‘’σκόπιμη’’ μεταφορά κατασχεμένου Τουρκικού πλοίου ( λαθρο-μεταναστών) από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω για να φτιαχτεί, λέει, ωραία λιμενική ατμόσφαιρα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού εκεί για τον αγιασμό των υδάτων! Στόχος κατά τον γράφοντα η μετατροπή σε χωματερή και του λιμανιού της Κω! για να πληρωθεί το ρηθέν: ‘’ενός hot spot μύρια έπονται!!!

—Γιατί αυτό το ύφος της ανακοίνωσης; Γιατί αυτή η οξύτητα; Γιατί αυτός ο τρόπος προβολής του στο ευρύτερο ακροατήριο του κέντρου; Από τοπική ιστοσελίδα καταλάβαμε ότι πρόκειται για ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου! Τώρα πως ένα κακής ποιότητας δελτίο τύπου του ΔΛΤ προωθείται από γραφείο τύπου του Δήμου Κω και προβάλλεται ανακοίνωση του Δήμου Κω χρειάζεται αποτίμηση.

Β. Κύριο ερώτημα: Γιατί μια ανακοίνωση του ΔΛΤ δημοσιοποιείται από τον Δήμο; Πρόκειται για αδυναμία του ΛΤ να την εκδώσει; Μα αν υπάρχει τέτοια αδυναμία πως δικαιολογείται η επιθετικότητα της ανακοίνωσης και η προβολή της από τα κεντρικά κανάλια; Ρωτούμε το ΛΤ είναι: σε ποια πληροφόρηση στηρίχτηκε η ανακοίνωση του και σε ποια αρμοδιότητα του στηρίζεται η επιχειρηματολογία του; Το ΔΛΤ είναι οικονομικός διαχειριστής του λιμανιού και δεν έχει αρμοδιότητα της απαγόρευσης ελλιμενισμού σκαφών! Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μετακίνηση σκαφών για υπηρεσιακούς ή τεχνικούς ή έστω πολιτικούς λόγους! Ποιος επέβαλε την μετακίνηση και γιατί;

Γ. Η ανακοίνωση διανθίζεται με διαστρεβλώσεις. Καθάρισε λέει το ΛΤ λιμάνι από τα ‘’λαθρομεταναστευτικα ναυάγια’’. Είναι μισή αλήθεια! Όλοι γνωρίζουμε ότι απομάκρυνση έγινε με συμμετοχή του ΛΤ και κύρια χρηματοδότηση από διεθνή οργανισμό. Η συμμετοχή του ΛΤ φαίνεται στον απολογισμό του 2016 όπου αναφέρεται δαπάνη καθέλκυσης 17.000 ευρώ, και που δεν αφορά μόνο τα λαθρομεταναστευτικά.

Το πιο τραβηγμένο είναι στο τέλος που μιλά για ‘’ δημιουργία εντάσεων’’ και ‘’για επεμβάσεις που προκαλούν προβλήματα στην Κω’’!!! Καλά δεν κατανοούν ότι τα προβλήματα μας είναι άλλου επιπέδου;

—Δεν ενοχλεί το ΛΤ το άδειασμα του λιμανιού, η εικόνα μαρασμού και παρακμής που εκπέμπει κάθε χειμώνα, η όψη εγκατάλειψης και άφεσης των λιμενικών εγκαταστάσεων που δεν είναι μόνο προϊόν του σεισμού αλλά το αποτέλεσμα μιας χρονίζουσας απραξίας και αδιαφορίας; Πέρασε μήνας μετά τον σεισμό για να βάλουμε λίγο μπετόν στο κενό ποδηλατοδρόμου και κρασπεδορείθρου να μην τραυματίζονται οι ποδηλάτες και τα παιδιά. Είναι ακόμη αφημένα εκεί ξύλινοι διάδρομοι που πρόχειρα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν από τα τουριστικά ημερόπλοια λες και δεν μπορούσε να γίνει μια ομοιόμορφη κάλυψη με επίπεδο ξύλινο ή βιομηχανικό δάπεδο στο ρηγματωμένο δάπεδο του λιμανιού! Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε τα σπασμένα και τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, όπως κάναμε στα σπίτια μας! Δεν μπορούσαμε ούτε προειδοποιητικές πινακίδες να βάλουμε για τους περαστικούς: ’’ζητουμε συγνώμη και την κατανόηση σας! περπατατε με προσοχη και με δική σας ευθύνη!’’ Βλέπετε το ΔΛΤ έχει άλλα προβλήματα να λυσει. Να προστατεψει την τουριστική εικόνα του νησιού από ‘’τα κατάλοιπα των λαθρομεταναστών!!!

Δ. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι του ΛΤ αλλά της Δήμου της Κω. Ο Δημος μας αγνοει ότι δεν διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο Κω αλλά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο οποίο συμμετέχουν άλλοι 2 Δήμοι! Το πολιτικό πρόβλημα είναι η κατάλυση της αυτοτέλειας του ΔΛΤ, το γράψιμο των 2 εταίρων-Δήμων και ο μετασχηματισμός του σε ιμάντα προώθησης των αντιμεταναστευτικών και αντικυβερνητικών απόψεων της Δημοτικής αρχής, για να μην πούμε κυριολεκτώντας: ‘’του κ. Δημάρχου’’. Λίγη προσοχή!

Ε. Μια λέξη για την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού: η αφαίρεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα τον βαρύνει για πάντα! Οι εθιμοτυπικές-θρησκευτικές επισκέψεις δεν υποκαθιστούν την πολιτική. Ιδίως όταν οι λαϊκές τάξεις των νησιών μας στενάζουν κάτω από την ανέχεια, την υπερφορολόγηση και την απουσία προοπτικής. ‘’Καλύτερα να μένατε στο προεδρικό σας μέγαρο κ. Πρωθυπουργέ’’!

Ν Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

 

Από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κάποιοι θεωρούν την Κω ως μία μόνιμη χωματερή.
Σήμερα με απόλυτα αυταρχικό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις του Δήμου Κω και του Λιμενικού Ταμείου μεταφέρεται δεσμευμένο τουρκικό πλοίο από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω.
Παρά την αντίθεσή μας, παρά την επίκληση κάθε λογικού επιχειρήματος. Επιβάλλουν τις αποφάσεις τους μέσω των κρατικών οργάνων.
Ο λόγος είναι ότι εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κάλυμνο, το κατασχεμένο τουρκικό πλοίο “χαλάει” το ντεκόρ που θέλουν να στήσουν στο λιμάνι της Καλύμνου και για αυτό το λόγο το στέλνουν στο λιμάνι της Κω.
Με τη διαφορά ότι το λιμάνι της Κω δεν είναι χωματερή.
Το λιμάνι της Κω είναι πύλη εισόδου και τουριστικός προορισμός για όσους το έχουν ξεχάσει.
Υπενθυμίζουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο με πολύ μεγάλο κόπο και δικές του δαπάνες καθάρισε το λιμάνι της Κω από τα ναυάγια των δουλεμπορικών σκαφών που κάποιοι επέβαλαν να παραμένουν στο λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να βυθιστούν.
Προκαλεί εντύπωση ο αυταρχισμός και η καθεστωτική λογική με την οποία λειτουργούν ορισμένοι. Επιδιώκουν να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια και συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην Κω.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε ΜΥΛΩΝΆ, μερικοί σαν εσένα και τους πρώην συνέταιρους σου δεν έκαναν πρωθυπουργό αυτόν τον ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ;;;

    Μερικοί σαν και εσένα που τώρα μας παριστάνουν τους μετανιωμένους δεν μας φορτώσατε την γιαλατζί φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ και κάνανε βουλευτή τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο που βροντοφώναζε ότι θα παραιτηθεί εάν αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά;;;;;

  2. ΝΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΜΕΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

  3. είχα την υπομονή κ. Κιάρη και διάβασα όλο το κείμενο του κ. Μυλωνά που ουσιαστικά καταφέρετε κατά του Δημάρχου κ. Κυρίτση. Εσείς επιλέξατε ως τίτλο μια εξ απαλών ονύχων φράση στο τέλος του κειμένου που αφορά στον κ. Πρωθυπουργό. Νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα λάθος ο τίτλος που προβάλλετε. Δεν αποδίδει την ουσία του κειμένου και ουσιαστικά παραπλανά.

    • Λάθος είναι το σχόλιο "εξ απαλών ονύχων..." ο τίτλος είναι του κ. Μυλωνά

      ΘΕΜΑ: Λόγω της κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας

      ‘’καλύτερα να μένατε στο πρωθυπουργικό σας μέγαρο κ. Πρωθυπουργέ! ‘’
      Πέρα για πέρα λάθος είναι το σχόλιο. Εξ απαλών ονύχων… σημαίνει από την ηλικία κατά την οποία τα νύχια του παιδιού είναι ακόμη απαλά, τρυφερά. Αποκλείεται να την έγραψε τη φράση αυτή ο κ. Μυλωνάς απ’όταν ήταν νήπιο…..

  4. Ειναι προκλητικα ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι ολα μπορεις να τα πεις, οποιος και να εισαι, οτι και να εχεις κανει στην πολιτικη σου ζωη (ακομη και προεδρος ΔΣ μιας ακροδεξιας- φασιστικης δημοτικης παραταξης) φτανει να γραψεις κατι κατα του…Τσιπρα,!!!! Οποιος και να εισαι δεν εχει καμμια σημασια. Γραψε κατι κατα του Τσιπρα και εισαι ….»δικος μας» δεν πανασαι ο Κουτσουμπας, ο Λαφαζανης, Ο Βαρουφακης, ο Βενιζελος, ο Κυριτσης δεν μας πειραζει…Φτανει να πεις κατι κακο για τον Τσιπρα !!! Απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι σε 24ωρη βαρδια, 365 μερες τον χρονο !!! Πες οτι …θες εμεις θα την στηριξουμε οποιος ….και να εισαι θα σε στηριξουμε. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!! Αν δεν φυγει αυτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ….ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΑΣ. Το καταλαβες κ.Μυλωνα ? Μπα………!!!!!Ξεχασα ,εσυ εισαι «καθαρος αριστερος !!!!

  5. μυλωνα λαγε του κυριτση προτεινεις φορους στον ΝΤΟΥΤΣΕ για να ρημαξει το νησι

    ολοι αρλουμπες

  6. Συνεχώς υποβάθμιση σε υποβάθμιση το νησί της κω απο τον Προθυπουργο και τον Καμένο Γενικως πρεπει να το δουν και να το καταλάβουν όλοι οι συνδημότες μας απο που να ξεκινήσης , ΦΠΑ,hot spot,φόρο παρεπιδημουντων διανυκτέρευσης,η μη εφαρμογή του νησιωτικού εισοδήνΜου κλπ και τώρα μετατροπη του λιμανιου τησ κω σε χώρο μεταφορας σκαφών κατασχεμένων απο Καλυμνο για αποθήκευση για Να μορφήνει το λιμάνι της Καλύμνου για την άφιξη των προσκεκλημ´ενων τι άλλα θα δούμε……»..παρα την άρνηση του δημοτικου λιμενικού ταμείου
    Καμια συζήτηση για τα Σχολεία για το λιμ´ανι και για τις άλλες ζημιές απο το σεισμό για την πόλη μας.

  7. Ο δηλωμένος άθεος κομμουνιστής μαζί με τον πολιτικό μπούλη (όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος) συνεργάτη του,τι ακριβώς θα έρθουν να κάνουν τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στην Κάλυμνο και το Φαρμακονήσι;
    Θα προτείνω στον πρώην και στον νυν δήμαρχο Καλύμνου καθώς και στον δήμαρχο Λέρου να αδράξουν της ευκαιρίας και να δείξουν στους παραπάνω την όριο γραμμή στα θαλάσσια σύνορά μας που ισχύουν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο , μετά την κατάληψη της Ιωνίας το 1922 καθώς και τις κατεχόμενες Ελληνικές πόλεις και χωριά των παραλίων.

    • Εσένα διαβάζει ο Ερντογάν και μας τα έχει πρήξει; Άκου κατεχόμενα! Ρε ακούτε τι λέτε, διπλωματικό επεισόδιο!
      Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς!

  8. κ. Κιάρη ο παραπάνω φίλος έχει δίκιο…Ο τίτλος παραπλανά….Εσείς τα μμε, έχετε υποχρέωση να βλέπετε τα πράγματα από μακρυά και πιο αντικειμενικά..Όπως και ο Δήμαρχος έχει καταντήσει πια αηδία με αυτή τη γελοία αντιπαράθεση του με τον Συριζα..Έχει καπελώσει τους πάντες μέσα στη δημοτική αρχή,και όλοι λειτουργούν σαν φερέφωνα του.Λιμενικό ταμείο κ.λ.π. Ο Δήμαρχος μιας πόλης, είναι Δήμαρχος και των Συριζαίων και των Νεοδημοκρατών και των Πασόκων,κ.λ.π. Αύριο ο Δήμαρχος Κω πρέπει να πάει στην Κάλυμνο….Όποιος και να είναι πρωθυπουργός….Τέλος..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ