Θ. Πουλιού: Mία οφειλόμενη απάντηση στα όσα υποστήριξε τις τελευταίες ημέρες, η τέως Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ειρήνη Χατζηχριστοφή για την Φιλαρμονική

49
2363

Mία οφειλόμενη απάντηση στα όσα υποστήριξε τις τελευταίες ημέρες, η τέως Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ειρήνη Χατζηχριστοφή για την Φιλαρμονική της Δημοτικής ενότητας Κω.

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις που εξεδόθησαν μέσω δελτίων Τύπου και δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες  ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ, από την τέως Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή, περιλαμβάνεται αναφορά στο πρόσωπο μου,αρκετές αναφορές στις κατά καιρούς επιχορηγήσεις που διεκδίκησε η φιλαρμονική Δήμου Κω όπως επίσης και στον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι στα 26 χρόνια της θητείας μου ως αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Δήμου Kω, ουδέποτε προέβαλλα δημόσια ή χρησιμοποίησα τα «εν οίκω» του Δήμου Κω (οποιασδήποτε  δημοτικής αρχής) για να διεκδικήσω οτιδήποτε. Γι’αυτό και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο μόνος σκοπός της παρακάτω ανοιχτής επιστολής, είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και η προστασία της φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Κω.

Καταρχάς να αναφέρω ότι μου προκάλεσε μεγάλη απορία και με προβλημάτισε αρκετά, η στάση της κ. Ειρήνης Χατζηχριστοφή η οποία προφασίστηκε ότι δεν έχει λάβει απαντήσεις για κάποιον μουσικό, ο οποίος όπως  ισχυρίζεται «εκδιώχθηκε» από την φιλαρμονική δήμου Κω την οποία και διευθύνω από το 1995.
Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι ουδέποτε, κανένας μαθητής της φιλαρμονικής όλα αυτά τα χρόνια που εγώ βρίσκομαι στην θέση του Αρχιμουσικού, δεν εκδιώχθηκε από τις τάξεις της (φιλαρμονικής). Ο συγκεκριμένος μουσικός όταν ήρθε στην φιλαρμονική μας ήταν ήδη ενήλικας, δεν ήταν ποτέ μαθητής της φιλαρμονικής, δεν διδάχτηκε μουσική στην φιλαρμονική καθώς ανήκε στην κατηγορία «εξωτερικοί συνεργάτες» που διαχρονικά διαθέτει η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Κω. Η συνεργασία μας, με τον συγκεκριμένο μουσικό-εξωτερικό συνεργάτη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγα χρόνια, όπως και με πολλούς άλλους εξωτερικούς συνεργάτες, τον ευχαρίστησα για τις υπηρεσίες που προσέφερε και του ξεκαθάρισα ότι θα είναι χαρά μας όποτε τον ξανά χρειαστεί η φιλαρμονική να είναι στη διάθεση μας.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η κ. Ειρήνη Χατζηχριστοφή έχει λάβει την απάντηση της προσωπικά από εμένα εγγράφως, ως ο μοναδικός υπεύθυνος για τους μουσικούς της φιλαρμονικής (σας το επισυνάπτω στο τέλος έγγραφο- Νo 1) αλλά και κατ’ ιδίαν στο γραφείο της, ενώπιον του κ. Εμ. Ζερβού και του κ. Θ. Σταματάκη μετά από επίθεσή της προς το πρόσωπο μου. (10/06/2019)
Να σας γνωστοποιήσω ακόμη σε αυτό το σημείο πως αυτή την επιστολή δεν την κατέθεσε ποτέ ο συγκεκριμένος μουσικός, αλλά την κατέθεσε και έλαβε αριθμό Πρωτοκόλλου, η ίδια η κ. Χατζηχριστοφή αντ’ αυτού. Τα συμπεράσματα δικά σας..
Επίσης μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η δήλωση της κ. Χατζηχριστοφή η οποία δήλωσε επί λέξη σε πρόσφατη συνέντευξη της: «αγαπάω αυτές τις δύο φιλαρμονικές, δούλεψα για αυτές και ήμουν δίπλα τους».
Και αναφέρω ότι μου προκάλεσε έκπληξη γιατί, μετά από διαμάχη που είχα με την κ. Χατζηχριστοφή για ένα προσωπικό θέμα που δεν αφορά την επαγγελματική μας συνεργασία, δυστυχώς εκείνη άρχισε να επιδεικνύει μετά την μεταξύ μας διαμάχη, επιεικώς απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά και την φιλαρμονική του Δήμου Κω. Να σημειωθεί ότι για αυτή την συμπεριφορά της, συναντήθηκα 2 φορές και ενημέρωσα τον τότε δήμαρχο Γ. Κυρίτση στο γραφείο του.
Αρκεί μόνο να αναφέρω μερικά περιστατικά για να αποδείξω ότι η συμπεριφορά της κ. Χατζηχριστοφή προς την φιλαρμονική ήταν όπως προανέφερα απαράδεκτη και απαξιωτική:
1.Μετά από εισήγηση μου για τις ανάγκες της φιλαρμονικής Δήμου Κω για το έτος 2017, δεν έγινε καμία ενέργεια από την πλευρά της, για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών ιδιαίτερα σημαντικών για την εύρυθμη λειτουργία της φιλαρμονικής μας.
2.Στις 13/11/2018 κατέθεσα έγγραφο (αρ.πρωτ 2591) για τις ανάγκες μας και γνωστοποίησα στην κ. Χατζηχριστοφή ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλα τα αναλώσιμα υλικά της φιλαρμονικής.
3.Στις 26/3/2019 έστειλα έγγραφο (με αρ.πρωτ 789) επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά πως έχουν εξαντληθεί όλα τα αναλώσιμα υλικά.
4. Και 14/5/2019 έστειλα έγγραφο (με αρ.πρωτ.1255) εκφράζοντας για πολλοστή φορά την απογοήτευση μου για την αδιαφορία της, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζω πλέον σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της φιλαρμονικής, ενώ παράλληλα όλα αυτά κοινοποιήθηκαν και στον τότε Δήμαρχο Γεώργιο Κυρίτση. (σας παραθέτω τα σχετικά έγγραφα στο τέλος Νo 2 & Νo 3)
Η εμπάθεια της κ. Χατζηχριστοφή προς το πρόσωπο μου και κατά συνέπεια προς την φιλαρμονική μας συνεχίστηκε όμως.
Σε συναυλία μας «Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο» που πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2019 , όταν έλαβα την αφίσα της εκδήλωσης, διαπίστωσα πως έλειπε το όνομα του αρχιμουσικού (Νο 4) και ενώ μου ανέφεραν ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, την επόμενη μέρα είχε αφαιρεθεί και το όνομα μου από το δελτίο Τύπου της συναυλίας (Νο 5) . Όταν ρώτησα τον λόγο για τον οποίο απουσιάζει το όνομα μου, η τότε γραμματέας της κ. Χατζηχριστοφή, δεν μου έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση, αντιθέτως μου είπε να μην την φέρνω σε δύσκολη θέση…
Την ίδια συναυλία την προλόγισε η κ. Χατζηχριστοφή, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο όνομα του αρχιμουσικού, αλλά αρκέστηκε στο να επαινέσει μόνο τον εαυτό της.
Όταν η παρουσιάστρια της συναυλίας και μέλος της φιλαρμονικής Κατερίνα Πουλιού επισήμανε στην κ. Χατζηχριστοφή πως ξέχασε να αναφέρει τον αρχιμουσικό ο οποίος «αποτελεί τον εμπνευστή των παιδιών και αυτός που μας κάνει να νιώθουμε την φιλαρμονική σαν το σπίτι μας», η κ. Χατζηχριστοφή εκμεταλλευόμενη για ακόμη μια φορά την θέση της, κάλεσε εγγράφως σε απολογία την Κατερίνα Πουλιού(η οποία εργάζεται σε   βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Κω), χωρίς να υφίσταται κανένας νόμιμος και θεμιτός λόγος.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας αναγκάζομαι ακόμη να απαντήσω και σε όσες ανακρίβειες ακούστηκαν στον αέρα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, κατά την πρόσφατη συνέντευξη της κ. Χατζηχριστοφή στο Ρ/Σ «Έκφραση».
1. Αναφέρθηκε στους δύο μαέστρους «που διοργάνωσαν τα Διεθνή φεστιβάλ»! Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι την καλλιτεχνική ευθύνη και διοργάνωση όλων των Διεθνών Φεστιβάλ που διοργανώθηκαν στο νησί μας, την είχα αποκλειστικά εγώ και μόνο.
2.Όσο για την επιχορήγηση των φιλαρμονικών, ως Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο.-ΟΤΑ σας ενημερώνω ότι δεν ενημερώνονται οι αρχιμουσικοί μεταξύ τους, (όπως αναφέρθηκε) άλλα κάθε χρόνο μόλις ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αποστέλλεται με email, σε όλους τους αρχιμουσικούς πανελλαδικά. (σας το παραθέτω έγγραφο -Νo 6).
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 2010 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κα. Μανιάκα εστάλη έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού στο τμήμα Μουσικής & Τέχνης 25-1-2010 αρ.πρωτ.58 (σας το παραθέτω Νo 7) ζητώντας οικονομική ενίσχυση και να τελέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Στις 27- 4 -2010 λάβαμε την απάντηση που σας παραθέτω στο Νo 8. Όπου εν τέλει παρά την δεδομένη θετική γνωμοδότηση και πρόθεση από πλευράς του ΥΠΠΟΑ, δεν λάβαμε ποτέ καμία επιχορήγηση. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί, ότι το εν λόγω πρόγραμμα επιχορηγήσεων για όσους γνωρίζουν, δεν δίνεται για 1η φορά φέτος, αλλά δίνεται εδώ και αρκετά χρόνια από το αρμόδιο Υπουργείο και επί της δικής σας θητείας όλα τα προηγούμενα έτη, ουδέποτε λάβαμε καμία επιχορήγηση.
Όσο για την ανησυχία σας στο θέμα της επιμόρφωσης των μουσικών μας, να σας υπενθυμίσω ότι εγώ ήμουν αυτός που ενδιαφέρθηκε και έφερε στην Κω για 1η φορά τους καθηγητές της κρατικής ορχήστρας για να κάνουν σεμινάρια στα παιδιά της φιλαρμονικής μας.
Επιπροσθέτως να επισημάνω ότι ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών χρειάζεται μεταξύ άλλων για να διοργανωθεί και ισχυρή πολιτική βούληση, (η οποία υπήρχε από τον Γ. Κυρίτση και από τον Π. Θαλασσινό) όπως υπάρχει και σήμερα από τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, την Αντιδήμαρχο κ. Σέβη Βλάχου και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή.
Να τονίσω επίσης ότι η παρούσα δημοτική Αρχή του κ. Νικηταρά ουδεμία εμπάθεια επιδεικνύει προς τον θεσμό αυτό.
Ήδη από το 2020 έχουν προσκληθεί αρκετές φιλαρμονικές οι οποίες είναι στην αναμονή, μιας και τα πάντα λόγω πανδημίας έχουν παγώσει. Είναι γνωστό ότι η προετοιμασία αρχίζει τουλάχιστον 10 μήνες πριν για τέτοιου μεγέθους φεστιβάλ. Και με την αβεβαιότητα του αύριο πως να προγραμματίσεις ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός;

Αναφορικά τώρα με όσα δήλωσε ο συνάδελφος αρχιμουσικός της φιλαρμονικής της δημοτικής ενότητας Ηρακλειδών, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό,ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «για να λέμε ξεκάθαρα τα πράγματα,την αιγίδα την παίρνεις και τηλεφωνικά ανά πάσα στιγμή,δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο που να λέει ΄΄υπό την αιγίδα΄΄.Αν υπάρχει,να μας το προσκομίσουν, μη λένε στον κόσμο πράγματα που δεν υφίστανται»

Οπότε και εγώ επέλεξα να σας δημοσιοποιήσω τα εν λόγω έγγραφα ξεκαθαρίζοντας πως δεν λέμε πράγματα που δεν υφίστανται ούτε λαμβάνουμε άδειες τηλεφωνικά, παρά μόνο με τον ενδεδειγμένο νόμιμο τρόπο.

(σας τα παραθέτω No 9-10-11-12).

Η νόμιμη ολοκλήρωση του κάθε φεστιβάλ, «υπό την αιγίδα του υπουργείου» προϋποθέτει να υπάρχει επίσημο έγγραφο και νόμιμη άδεια. Βάσει της νομοθεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού κατατίθεται αίτηση, δικαιολογητικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με λεπτομερή στοιχεία και τέλος αποστέλλεται έγγραφη απάντηση από το Υπουργείο προς τον διοργανωτή. Μετά το πέρας του Φεστιβάλ ακολουθεί επιστολή έκφρασης ευχαριστηρίων.

Τέλος θα ήθελα να προτείνω στην κυρία Χατζηχριστοφή που όπως δήλωσε παρακολουθεί τις πολιτιστικές δράσεις πανελλαδικά, να παρακολουθεί και τις διαδικτυακές δράσεις της φιλαρμονικής δημοτικής ενότητας Κω.
Η Φιλαρμονική μας παρουσίασε το τελευταίο εξάμηνο διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί από την Κυβέρνηση εξαιτίας της Πανδημίας τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Μουσική παραγωγή με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
2. Ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας(διαδικτυακά)
3. Μουσική παραγωγή για την επέτειο των «200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821»
4. Μαγνητοσκόπηση κλασσικών πένθιμων εμβατηρίων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου Κω.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ως ορχήστρα λόγω της πανδημίας, καταφέρνουμε έστω και διαδικτυακά να είμαστε μουσικά ιδιαίτερα ενεργοί, διανύοντας αυτή τη δύσκολη περίοδο σε απόλυτη συνεννόηση  και συνεργασία με τη δημοτική Αρχή.

Δεν πρόκειται να απαντήσω εκ νέου σε τυχόν άλλη επίθεση ή επιστολή γιατί εγώ προσωπικά αλλά και η οικογένεια της φιλαρμονικής είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτισμό και όχι μικροπολιτική ή καμίας μορφής αντιπολίτευση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ο Διευθυντής της φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας Κω
και Αντιπρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο – ΟΤΑ
Αρχιμουσικός Αθανάσιος Ε. Πουλιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

49 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κυρια χατζηχριστοφη ειρηνη, μας απογοητευσες. Σεβαλαν να παιξεις το παιχνιδι του πρωην, και ξεσκεπαστηκε η δικη σου αλαζονικη συμπεριφορα!!! Καλα λενε οτι ##με οποιον δασκαλο θα κατσεις τετοια γραμματα θα μαθεις##

    • Εδώ καίγεται το σύμπαν με τα πιο κάτω σχόλια για την ομοσυμπαραταξιακη σου σύντροφό και δεν έχεις σκάσει μύτη ακόμα. Έλα και το γουστάρω κάργα. Βγες και καντους σκόνη ολους. Έλα λεβέντη μου. Έλα παλληκάρι μου.

  1. ……. πόση ματαιοδοξία χωράει σε μία μόνο επιστολή;;; το ανυπέρβλητο εγώ και η υπερβολική δουλοπρέπεια συναντούν την ανάγκη της καταξίωσης……..

  2. Ε ας κατέβουν οι κύριες από τα καλάμια…και ας καταλάβει ο Κυρίτσης ότι χρειάζεται ανανέωσηη παράταξη του ,γιατί οι παρόντες και οι παρούσες του μόνο κακία χολή έβγαζαν και βγάζουν θέλοντας να επιβάλλουν τον παραγοντισμο στην μικρή κοινωνία της Κω…

  3. Αχ…Κα Ειρήνη,σαν την Κρουελα ντε Βιλ σε παρουσιάζει….πόσο πολύ πειράχτηκε ο αρχιμουσικός μας.
    Χαχαχαχαχαχα …..όλοι ξέρουμε …και πολλά. Μη μασάτε εσείς,σας αγαπάμε 😀όσον αφορά τον Ερρίκο,εκείνοι έχασαν ενα καταπληκτικό παιδί…με ταλέντο και αγάπη για τη μουσική😀

  4. Α ετσι ρηνακι? Τωρα καταλαβαινω ποσο δικιο εχουν οι σοφοι που εβγαλαν τις παροιμιες. ** ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ** κιοπως λενε οι πατριωτες μας **ΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΧΟΙΡΟΙ**. Γιαυτο ειρηνη μου να προσεχεις οταν γραφεις η οταν υπογραφεις!!! Και κατι αλλο. Μην αρχιζετε να κακολογειτε, μετα την βλαχου και τον κυριο πουλιο, γιατι εσυ θα χασεις. Και η κυρια σεβη βλαχου και ο κυριος πουλιος θανασης εχουν την εκτιμηση των πολιτων, για τη δουλεια που κανουν, ο καθενας στον τομεα του, αλλα κυριως για το ηθος τους και τη συμπεριφορα τους.

  5. Η μία φιλαρμονικη έχει παιδιά στο δυναμικό του η άλλη συνεργάτες ……….
    Η μία κάνει εκδηλώσεις, η άλλη αντιγράφει.
    Η μία μαζεύει τα παιδιά, η άλλη πληρώνει καθηγητή μέσω συλλόγου……………….

  6. Πόση ματαιοδοξία ,πόση κακια,Ποσο ανυπέρβλητο εγωισμό ,πόση δουλοπρέπεια, μπορεί να χωράει στην καρδιά και στο μυαλό …………..προφανώς η μουσική που όλα τα γαληνεύει εδώ δεν μπόρεσε να κάνει την …δουλειά της !

  7. Άστοχη η συγκεκριμένη επιστολή,τραγικός ο αρχιμουσικός. Με λάθος άνθρωπο τα έβαλε..κρίμα.
    Κατεβείτε από το καλάμι Κε Αρχιμουσικέ. Ακόμη θυμάμαι το πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα με την επιστολή συναδέλφου σας μουσικού,για το ότι ο τότε δήμαρχος δεν έπλεξε το εγκώμιο του μετά το τέλος του φεστιβάλ. Αλλά και αυτός εξαφανίστηκε από την φιλαρμονική…γιατί άραγε;
    Όσοι είναι δίπλα του με περισσότερα πτυχία όλως τυχαίως εξαφανίζονται. Σε έχουν καταλάβει όλοι,αλλά μάλλον φοβούνται και δεν μιλούν.

  8. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΑ ΝΑ ΠΩ ΥΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ.

  9. Μάλλον εννοείς την επιστολή της εν λόγω κυρίας….. Και όχι του ΚΥΡΊΟΥ ΜΕ Κ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΠΟΥΛΙΟΎ

  10. ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ……???? …….ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ?ΔΙΧΟΝΙΑ?ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ? ΠΙΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ?ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΠΛΟΜΑΤΗΣ .ΤΑ ΠΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΤΕ????ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΤΕ.

  11. Η επιστολή μόνο «εγώ» αναφέρει.
    Από τη στιγμή που είσαι μπροστάρης ειναι φυσικό να παίρνεις πρωτοβουλίες για το καλό αυτού που αντιπροσωπεύεις.
    Τωρα τα χτυπάς για να φανείς?
    Ωραία η καρέκλα για αυτοπροβολή.
    Τυχαίο που το 80% είναι παιδιά (τα παιδάκια διαχειρίζονται καλύτερα).
    Δημοτική είναι η φιλαρμονική όχι τσιφλίκι του καθενός.
    Να υπάρχει έλεγχος και χαρτιά με το ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν στη φιλαρμονική.
    Όλα στον αέρα πια.

  12. Αν θέλετε να υπηρετήσετε το χώρο του πολιτισμού ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ!!
    Άντε ψώνια , έ ψώνια!!!!

  13. Και να ηταν ο μονος που εκδιωχθηκε… Ενα σωρο αξιοι & διαπρεπεις επαγγελματιες, που οταν τους εχεις αναγκη για να φανεις και να αναδειχθεις ο ιδιος, τους παρακαλας να συμμετεχουν. Αλλα, η εγωπαθεια και τα συμπλέγματα σου, δε σε αφηνουν να συνυπαρξεις με κανεναν μολις καταλαβεις οτι η αιγλη που ειχε η φιλαρμονικη οφειλοταν σε μεγαλο βαθμο σ’ αυτους τους «εξωτερικους συνεργατες». Κρατησες μονο οσους σε κανουν να νοιωθεις ποσο «φοβερος» εισαι! Οσο για την προηγουμενη προεδρο, ηταν για σενα η καλυτερη και την θυμιατιζες και τη χαϊδευες,… μεχρι που καταλαβες οτι δεν θα ξαναεκλεγει η παραταξη της και τοτε αρχισες να θυμιατιζεις τους αλλους που ειδες οτι ερχονται! Και μη ξεχασεις… στα φετεινα Ιπποκρατεια κανε ακομα μια εκδηλωση με τιτλο «η παραγκα του Θαναση». Αλλα κατα βαθος δε φταις εσυ, αλλα οσοι σε αφησαν να θεωρησεις τη φιλαρμονικη του Δημου μαγαζι σου. Συγχαρητηρια.

    • Έχεις δίκιο σε αυτά που λές. Η αίγλη της φιλαρμονικής οφειλόταν στο μεγαλύτερο βαθμό στους επαγγελματίες μουσικούς. Στο πολιτικό σκέλος, πάντα ο αρχιμουσικός ήταν όπου φυσάει ο άνεμος για να κάνει την δουλειά του. Μόλις έβλεπε προς ποιά παράταξη γέρνει η ζυγαριά, άρχιζε το γλύψιμο στον καινούργιο και το φτύσιμο μαζί με κατηγορίες στον απερχόμενο που μέχρι εχθές τον ανέβαζε στα ύψη.

  14. Αφού θελει να τα πει ολα ας μας πει και για εκείνη την τραγική μάζωξη στο χώρο της φιλαρμονικής και την εντολή που έδωσε …αυτή ήταν η αιτία που εκδιώχθηκε το παιδί…ας τα πει ολα και ας αφήσει τις μπαρούφες….ήρθε το παιδί στο σπίτι αποκαρδιωμένο…αλλά δυστυχώς δεν είχε τη δύναμη να τον αντιμετωπίσει….αυτά συμβαίνουν στο τσιφλίκι του. Πόσες φορές σκέφτηκα να μιλήσω αλλά δεν έχω τη δύναμη …ζητώ συγγνώμη.

    • Τι εννοείται με αυτό; Να γίνετε πιο συγκεκριμένη. Αρκετά με τις αναφορές μόνο.Ας μας απαντήσει όμως ο αρμόδιος καλύτερα. Αν ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται πρέπει να βγουν στο φως. Ας μιλήσει καλύτερα ο αρχιμουσικός.Αν όντως ισχύουν είναι τραγικό.

      • η ιστορια ειναι γνωστη… λιγο πριν τις εκλογες εγινε μια «μαζωξη» για προσπαθεια κοθοδηγησης της ψηφου των μελων της φιλαρμονικης ή τουλάχιστον σε μια αποτροπή ψήφου προς συγκεκριμενη κατευθυνση. Το εκδιωχθεν μελος αντεδρασε και η συνεχεια ειναι γνωστη. Ο νοων νοητω…

  15. Ολοι ξερουμε τι παιζεται…..Δεν ειναι αναγκη να κανετε δημοαισα επιστολες για το πιος ειναι καλυετερος.Τουλαχιστον η Παπαγγελη ειναι εκλεγμενη ο Θανασης ειναι διορισμενος,οσο να ειναι κανει μια διαφορα.

  16. Οσοι αναφέρεστε στον κύριο Πουλιού καλυτερα να ξαναδιαβασετε την επιστολη (απαντηση) του…αν σας πειράζει που λεει αληθεια και το αποδεικνύει μαλλον εχετε καποιο προβλημα…ξυδακι…δεν εχει αναγκη απο προβολη…απλα απαντησε…μαλλον η κυρια χατζηχριστοφη ηθελε προβολη που ηταν ξεχασμενη και πηρε σβαρνα τα ραδιοφωνα ξαφνικα και χωρις τελικα να εχει να πει κατι…!!!

    • κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Δεν γνωρίζω το τί έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά κάποιοι τρελαίνονται για προβολή !!! (και αυτοπροβολή). Κάποια στιγμή πρέπει να κατέβουν από το καλάμι που έχουν καβαλήσει εδώ και χρόνια.

  17. είναι όλες…. με κ κεφάλαιο…. . θίγονται με το παραμικρό….οι λέγαμε ες… Όταν 4 χρόνια εθιγαν τους πάντες!!!! Ο ξεπεσμος της πολιτικής ειδικά γυναικών,είναι φανερός… Ι!!!!!

  18. βρε Θανάση δεν τη λυπάσαι; Η αλήθεια βέβαια πονεί. Βρε…….που θέλουν να κάνουν κουμάντο

  19. Εγώ για να καταλάβω, όταν κάποιος έρθει και ζητήσει να ενταχθεί στο δυναμικό της μπάντας, δεν είναι μέλος της επειδή δεν τον έμαθε ο Θανάσης; αν ο άνθρωπος είναι φτασμένος μουσικός δε θεωρείται μέλος; απο πότε η μπάντα έχει ειδικούς συνεργάτες; και που τα γράφει αυτά τα καινουρια κόλπα; εγω ξέρω πως όταν έχεις κόσμο με γνώση, τον κρατάς με νύχια και με δόντια.
    Εκτός κι αν φοβάσαι κάτι…

  20. Καλά έκανες επιτέλους και έβγαλες μερικά από τα όσα έχεις τραβήξει τόσα χρόνια εκεί μέσα. Γονείς και φίλοι τα ξέρουμε καλά. Αν δεν υπήρχες εσύ η φιλαρμονική θα είχε κλείσει προ πολλού.Η Κυρία να γυρίσει στη θέση της θέλει για να………. από τις εκδηλώσεις που έφερνε μην ασχολεισαι. Στο καλό

  21. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε για έναν άνθρωπο τόσο αγαπητό σε όλη την κοινωνία και περισσότερο στα μικρά παιδιά για το έργο που παράγει
    Που έφτασε αυτή η μπάντα με αυτόν οδηγό??? Πόσο πολύ έχει κάνει τα παιδιά να αγαπησουν την μουσική ???
    Και όσο αφορά …… ας βγάλουν το Κ και να βάλουν άλλο γράμμα Μ προστα άλλωστε το έχουν ήδη χρόνια τώρα

  22. Συνεπώς, μπορεί να είναι ταλαντούχος ο Αρχιμουσικός αλλά με τον να προβάλλει κυρίως συγκεριμένους ή να παίρνει μαθητές μέσω γνωριμιών, δεν το λες και αξιοκρατικό. Αν ο διευθυντής του σχολείου που φοιτά τα παιδιά του έχει φερ’ειπείν 3 παιδιά θα τα πάρει και τα τρία. Αν οποιοσδήποτε άλλος έχει ένα, θα πρέπει να περιμένει στην σειρά ή να φιλήσει κατουρημένες ποδιές! Ας κοιτάξουν να αλλάξουν γιατί σίγουρα θα βουλιάξουν. Η κυρία Χατζηχριστοφή, έκανε την αλλαγή στα πολιτιστικά δρώμενα της Κω και η απουσία της είναι ορατή! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!! Σε άλλους Δήμους, με λιγότερο «πετυχημένες» φιλαρμονικές, ο Δήμος λειτουργεί ωδείο στο οποίο δίνει την δυνατότητα και στα παιδία που οι γονείς τους δεν έχουν 100 ρικα το μήνα για την μουσική τους παιδεία, να πάνε εκεί και να φοιτήσουν με μικρή συνεισφορά. Εδώ δεν κάνουν τίποτα. Και δεν νομίζω οτι αυτό γίνεται προς όφελος των σχολών, γιατί πολύ απλά κάποιος που θα πήγαινε να γραφεί στο Δήμο, δεν θα πήγαινε σε ιδιωτική σχολή!! Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια απάντηση, απο καλλιτέχνη!

  23. Βγείτε επιτέλους στην σύνταξη , έχουν περάσει τα χρόνια , υπάρχει πτυχιούχος και ταλαντούχος μαέστρος και τον έχετε στα στην απομόνωση !! Νικόλα μου , έρχεται η ώρα που θα αναλάβεις την Κω και θα δημιουργήσεις κάτι που θα αφήσει εποχή !! Πιστεύω πως έφτασε η ώρα !! Δεν χρειαζόμαστε μουσικούς που κάνουν πολιτική , μόνο τέχνη !!

      • Ζηλεύεις χοντρούλη ;; Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια !! Πτυχία , επίπεδο και αθλητισμός , τι καλύτερο για τα παιδιά μας ;;

    • Δεν ξέρω να γελάσω η να κλάψω μ’αυτα που λες .τα πιστεύεις άραγε? Έχεις καμία ιδεα από μουσική ή είσαι από αυτούς που έφαγες η περιμένεις καποιο κομμάτι από την πίτα

    • Ποιος ειναι ο ταλαντούχος και πτυχιουχως? …………
      Ντροπή!!! Σωπαστε !!! Αίσχος!!! Πληρώνει ο σύλλογος δασκάλους ……..

      • Εσύ μάθε να γράφεις το πτυχιούχος με ο κ όχι με ω και μετά μίλα για πτυχία .
        Κόπηκες , τον Σεπτέμβριο εξετάσεις !

  24. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ.
    ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

    • Κυριε Β.Χ. Η απαντηση προς την κυρια ειρηνη, που βγηκε με ψευδη και υποβολεα θιγοντας ανθρωπους που προσφερουν για αντιπολιτευτικους λογους, δεν χρειαζοταν απαντηση? Μια παραθεση στοιχειων, δεν δειχνει εμπαθεια, απλα αποκατασταση της αληθειας!!! Εκτος αυτου οταν θιγεται ενας ανθρωπος σαν τον θαναση, με την τεραστια προσφορα, και το γνωστο σε ολους ηθος, δεν πρεπει να βγουν οι αληθειες?

  25. Ο κ. Θανάσης κάνει Δουλειά!!!! Με κάθε παιδί ξεχωριστά Όχι σαν τον αγαπημένο της…. ο σύλλογος πληρώνει άλλους για να του βγάλουν τη δουλειά….και δεν βγάνει στο τέλος ΤΥΠΟΤΑ. Αν ο κ.Κυριτσης δεν αλλάξει team δεν πρόκειται να περάσει. Ντροπή σε μια παράταξη να έχει την Ειρήνη…..

  26. Με κάθε ωδείο που συνεργάζεται του δίνουν ένα χαρτί…Έρχονται μαζεύουν όλοι μαζί λεφτά με επίπεδο δάπεδο με 5 και 6 χρόνια σε κάθε επίπεδο. Με πολυυυυ κουτσομπολιό και κοροϊδία. Πια πτυχία? Και το καλό παιδί που κλαίνε όλοι….μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του!!!!τα πτυχία τούς έχουν και 16 χρονα. Αλλά έχουν να κάνουν κατι με την ζωή τους αντί να σκάβουν ο ένας του άλλου τον λάκκο.

    • Υπάρχουν όμως μουσικοί και μουσικολόγοι με πραγματικά πτυχία (που δεν έχει το κάθε 16χρονο) και πραγματικές σπουδες στο βιογραφικό τους, οι οποίοι πρόσφεραν τις γνωσεις και το χρόνο τους και απαξιώθηκαν… Αυτό δεν είναι αδικία;

    • Ποια πτυχία είναι το σωστό και όχι (πια ) , ρώτα ένα παιδάκι του δημοτικού την επόμενη φορά και άσε τα πτυχία για αυτούς που πραγματικά έφυγαν από το νησί της Κω για σπουδές και μόχθησαν και δεν μπήκαν στον δήμο από το παράθυρο, επίσης προσοχή μη δαγκώσεις την γλώσσα σου κ φαρμακωθείς .

  27. ΘΑ ΗΘΕΛΑ να μαθω ποιοι ειναι αυτοι οι Πτυχιουχοι ,τι σπούδασαν εκτος του νήσου ,με ποσο μπήκαν στις πανελλαδικές και τι επαγγελματική αποκατάσταση περίμεναν . Νομιζουν οτι με ενα χαρτι θα μπορουν να οργανωσουν μπαντες εκτος σχολικων εορτών που κι αυτο ειναι στις πλατες των μαθητων που πληρωνουν για να εχουν γνωση .

    • Όποιος ενδιαφέρεται, μαθαίνει ποιός έχει πτυχία. Αν ψάξετε σωστά, θα δείτε. Υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί που προσέφεραν το χρόνο και τη γνώση τους στη Μπάντα του δημου και απαξιώθηκαν. Αντί να σκεφτεί κάποιος οτι βοηθούν να ανέβει το επίπεδο. Αλλα ξέχασα, είναι τόσο ανεβασμένο που δε πάει άλλο…
      Επίσης, εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω, πως ο βαθμός του πτυχιου σου και των πανελληνίων, δε σε κάνει καλό ή κακό δάσκαλο. Δε νομίζει κανείς τίποτα. Αλλά όσα δε φτάνει η αλεπού…

  28. Η δημοτική φιλαρμονική δεν έχει μαθητές αλλά εκτελεστές μουσικών οργάνων. Δεν είναι σύλλογος, εταιρία η ωδείο. Προσφέρει υπηρεσία. Η οποία οφείλει να είναι με χρηματική αποζημίωση και το αντίστοιχο ένσημο που αναλογεί. Είτε είσαι επαγγελματίας μουσικος είτε όχι. Ακόμα και η μαθητές του οαεδ ασφαλιζονται.. Για τον παραπάνω λόγο σταμάτησε και η αμοιβή των μουσικών πριν μερικά χρόνια.! Αν κάποιος συμβούλευε τους μουσικούς να γίνουν μέλη της ΠΕΜΟΤΑ αυτή τη στιγμή η μπάντα της πόλης μας θα είχε 40 με 50 μουσικούς με το λιγότερο 500 με 600 ευρώ μισθό όπως είναι της Ρόδου και όλες η δημοτικές φιλαρμονικες. 40 με 50 οικογένειες θα τρώγανε ψωμί… Και φυσικά άλλο επίπεδο… Με όλα τα άλλα να σπάτε πλάκα… Ξυπνήστε!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ