Ηλίας Καματερός: Είναι πολύ μικροί για να θίξουν τον Καΐσερλη

31
1195

Είναι πολύ μικροί για να θίξουν τον Καΐσερλη.

 

Διαβάζοντας την επιστολή του πρώην Δημάρχου κ. Καΐσερλη για την αγωγή που έκανε, εκφράζοντας τη δίκαιη αγανάκτησή του, προσπαθούσα να συγκρατήσω και να βάλω σε τάξη τα πολλά συναισθήματα μου.

Γιατί τόση αδικία; Γιατί τόση λάσπη;

Γιατί κάποιοι βρωμίζουν έτσι την πολιτική που θα έπρεπε να αφορά τον κάθε πολίτη; Για αυτό πολλοί  απεχθάνονται την πολιτική;

Για αυτό άνθρωποι που θα ήταν χρήσιμοι να προσφέρουν μένουν εκτός;

Ως πού μπορούν να φτάσουν κάποιοι την βρώμικη πολιτική τους;

Ποτέ δεν ήμασταν στην ίδια δημοτική παράταξη με τον κ. Καΐσερλη.

Από τις δημοτικές εκλογές του 1982 και μετά, πάντα ήμασταν απέναντι και είτε ήμουν επικεφαλής παράταξης ή υποψήφιος σύμβουλος με παρατάξεις της αριστεράς. Είχαμε πολλές «συγκρούσεις», πολιτικές όμως.

Αλλά και όποτε ο Δήμος πρωτοπορούσε σε ζητήματα χωροταξίας, ανάπτυξης, βάλαμε πλάτη. Και συνεργαστήκαμε. Όπως όταν για πρώτη φορά λειτούργησαν συνοικιακά συμβούλια με εκλογές ή όταν πρώτος ο δήμος της Κω θέσπισε ΖΟΕ (ζώνες οικιστικού ελέγχου), προχώρησε στην επέκταση του σχεδίου πόλεως, σε έργα σαν την Μαρίνα, το ΙΚΑ, σχολεία κ.ά.

Δεν είναι τυχαίο που έβγαινε συνέχεια δήμαρχος ο κ. Καΐσερλης ούτε ότι στον δρόμο ακόμα και σήμερα τον φωνάζουν Δήμαρχο.

Ήταν και είναι βαθιά αυτοδιοικητικός.

Πάλευε πάντα για όλες τις αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πίστευε στη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν της πιο κοντινή εξουσίας στον πολίτη. Στην αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι στους εργολάβους. Διεκδικούσε τα πάντα από όποια κεντρική εξουσία.

Πόσες φορές είπα: «Αν ήταν δήμαρχος ο Καΐσερλη τότε που ήμουν και εγώ βουλευτής και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχαμε δρομολογήσει και το νέο νοσοκομείο, (το πιο πιθανό στο χώρο του Ιπποκράτειου Ιδρύματος) και πανεπιστημιακή σχολή, και μουσικό σχολείο και κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί και πολεοδομικές μελέτες στους οικισμούς (που τώρα καταστρέφονται) και … και….

Για αυτό είναι άδικο, απαίσιο, απάνθρωπο και καταδικαστέο ο κ. Καΐσερλης να κατηγορείται από πολιτικούς του αντιπάλους για απιστία σε βάρος του Δήμου, για κλοπή και ζημιά.

Για αυτό και ο λαός της Κω τους τιμώρησε στις εκλογές.

Δεν φτάνει όμως μόνο η καταδίκη.

Απαιτείται και η συμπαράσταση σε όσους άδικα και με υστεροβουλία κατηγορούνται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ακόμα και αν δεν την έχουν ανάγκη, όπως ο κ. Καΐσερλης.

Και το λέω εγώ, ο επί δεκαετίες πολιτικός αντίπαλος του.

 

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

 

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κι εσύ Ηλία φάνηκες μικρός όταν ο Κυρίτσης δάγκωνε αριστερούς πολίτες...

    ο δεξιός Αλκιβιάδης Χατζνικολάου έβγαινε με δημόσιες δηλώσεις. Εσύ, η λελέκα και η κλίκα… να μη χαλάσετε τη σούπα!

    • και απο μονολεπτο πεταμενο σε υπονομο. σημασια εχει τι λεει και τι θα πει το δικαστηριο, απλα πραματα

      • Ασχετε.Έχουν πάρει αποφάσεις τα δικαστήρια , αλλά ο αρχιερέας του λαϊκισμού Κυριτσης και η παρέα του, είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς, συνεχίζει την λάσπη

  2. με το αν τα παπαδοπαίδια (Σκανδαλίδης, Παρασκευάς, Καματερός)

    χτίζανε ανώγεια και κατώγεια. Ο μεσαίος μας άφησε τις πλυμμήρες στο Μαρινόπουλο για μόνιμη κληρονομιά!

  3. Πολύ σωστά τοποθετήθηκες εκλεκτέ φίλε Ηλία. Αλλά όταν πούμε το δίκιο μας πυροβολούν. Ο Δήμαρχος κ. Καισαρλης έκανε την Κω μεγάλη και ζηλευτη. Με μια κάμερα και ενα κασετοφωνακι τρεχαμε συχνά πυκνά σε ενα καινούργιο έργο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Και έφτιαξε πάρα πολλά. Ας αφήσουμε τις εχθρότητες γιατί όχι μόνο κακοδιαχείριση δεν έκανε αλλά θυσίασε και την υγεία του για τον τόπο μας. Για όλα αυτά αξίζει ενα ελάχιστο ευχαριστώ ευγνωμοσύνης.

    • Πες μας ότι φτώχυναν;Εσυ τζάμπα έτρεχες να κανείς προπαγάνδα…..Ο Καματερος από όλα αυτά τα έργα ποσά είχε αναλάβει;Άσχετο γιατί δεν υπογράφει σαν πρώην βουλευτής;Ντρέπεται για τα έργα του ;Αυτός δεν ζήλευε τους Καλύμνιους και ντρεπόταν για τους Κωους;

  4. Βρεεεεέ, νάντοι οι Κοκοβιοί, βγήκαν από την ναφθαλίνη για να πουλήσουν παραμύθια....

    Οι πολίτες Καλύμνου λάτρεις της ανάποδης κ@λοτούμπας άρχισαν αυτό που πάντα έκαναν…. Διακοπές στο Μόνιμο Κέντρο ΛΑΘΡΟ στο ΑΜΑΝΙΟΎ.

    • Την ώρα που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή 2 γέροι με μηχανική υποστήριξη,λόγω ΄παρατεταμένης διακοπής ρεύματος

      την ώρα που χιλιάδες άνθρωπο είναι χωρίς φως και ρεύμα, ας λείπει η υποκρισία. .όλοι τα ΙΔΙΑ Σ…ΤΑ!!!Αύριο θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΔΔΗΕ,ΑΔΜΗΕ,ξέρετε αυτοί που κόβουν το ρεύμα σε παράλυτους για 100 ευρώ .Όσο για τον βλάκα που υπογράφει σαν ΨΙΤ, να του θυμίσω τι έκανε το καλοκαίρι το Τουρκούτ Ρέις για 2 μήνες και ποιος απεμπόλησε κυριαρχικά δικαιώματα. …..τέλος πάντως το θέμα του υπογράφοντος είναι άλλο απ αυτό που λογοκρίνουν τα ΠΑΣΟΚΙΑ

  5. Δημιουργε του χοτ σποτ….
    υπευθυνε για το χαλι της Πατριδας και του νησιου(οσο ησουν βουλευτης)…
    νοσταλγε της αναθεωρησης συνθηκης της Λωζανης..(τοποθετηση στην Βουλη) για Πρεσπες….
    τολμας και μιλας;
    τα χτεσινα μπιν3λικια ..εγιναν σημερα υμνοι??
    καταντια…..
    https://uploads.disquscdn.com/images/b16e2df789dbe750ce1e9fc8403d54cb8644ad60eb6a541f9783c92b31e89e45.jpg

  6. ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ.
    ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΟΦΟΙ…….

  7. Αν κάποιες πράξεις…προσβάλλουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών…είτε με ανακοινώσεις.. είτε με δελτία τύπου ..είτε με συνεδριάσεις…θα έπρεπε να επεμβαίνουν αυταπάγγελτα… οι εισαγγελείς .. και όχι μόνο κατ’ έγκληση…
    Τι να θυμηθούμε …
    Αλησμόνητε..κ Φλασκο.. ελάτε να δείτε τα……. που τώρα ονομάζονται πολιτικοί αντίπαλοι!!!

    ΥΓ… Άγιο είχαμε …εθνικά…γλιτώσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ…
    Τοπικά όμως χάσαμε έναν καλό Δημαρχο που τα έβαλε με το κατεστημένο σας!!!

  8. Τελικά ο καθένας διαλέγει τον τρόπο γελοιοποίησης του..
    Σας είδαμε και του Δυο,σας χειροκροτήσαμε,σας ψηφίσαμε,σας φορτωθήκαμε αλλά στο τέλος ευτυχώς σας ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ….

  9. Τελικά ο καθένας διαλεγει τον τρόπο γελοιοποίησης του….
    Σας είδαμε και τους Δυο.
    Σας χειροκροτήσαμε,σας ψηφίσαμε σας φορτωθήκαμε αλλά στο τέλος
    Ευτυχώς σας ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ….

  10. είστε πολύ μικροί να πιάνετε στο στόμα σας τον Κώστα και τον Ηλία. Κρατήστε τα κιβώτια παραμάσχαλα και σιωπή, είστε εκτεθειμένοι

  11. Καματερε το δούλεμα στον κόσμο τελείωσε!!!!θα περάσεις στην ιστορία σαν άλλος ένας δουλικος βουλευτής συμφεροντων

  12. Ο Καματερός βγήκε για υπεράσπιση;;; Ασε μην ξοδεύετε πολύ μελάνι θα σας τελειώσει και δεν θα μπορεσετε να υπογραψετε μια συμφωνία αλα πρεσπών για τα Δωδεκάνησα!!!
    Ημαρτον κύριε!

  13. Μεχρι τωρα γνωριζαμε τα συγκοινωνουντα δοχεια «Π – Κ» τα οποια δουλεψαν παρα πολυ καλα τοσα χρονια κι «εφαγαν» πολλα αξιολογα στελεχη της ΝΔ που τολμησαν να αντιπαρατεθουν στον «αυταδελφο». Οταν ο Παπανδρεου ο Γιωργος ηταν υποψηφιος προεδρος στο ΠΑΣΟΚ ο επι σειρα ετων σφετεριστης της κοματικης ιδιοτητας του μελους του ΠΑΣΟΚ, ο «υπουργος» του ΠΑΣΟΚ Κ. Καΐσερλης ηταν ο κομματαρχης του στην Κω καο πολεμιος του Σκανδαλιδη, αυτου δηλαδη που του εξασφαλιζε τα λεφτα για να προσλαμβανει κοσμο στον Δημο. Οταν το ΠΑΣΟΚ εχασε την κυβερνηση και ανεβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτος ο πολιτικοποιημενος αντιστασιακος «κολλησε» στην νεα εξουσια. Τωρα λοιπον φανερωνονται και τα νεα συγκοινωνουντα «Κ-Κ». Γι αυτο και η υπερασπιση απο τον K στον K.

  14. Σε γνωστή ταβέρνα παραμονές των εκλογών του 1915 που έτυχε να παρευρίσκομαι σε άλλο τραπέζι ο Καϊσερλης σε τραπέζι παλιών και νέων στελεχών, τους τόνιζε πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί στις επόμενες εκλογές ο Καματερός, γιατί θεωρείτε θεωρείτε αξιόπιστος. Οι δυο τους έχουν μακρά ιστορία σχέσεων τότε που βούιξε η Κως και οι εφημερίδες, για την ανταλλαγή οικοπέδων του Δήμου με γνωστό μεγαλοξενοδόχο φίλο του Καματερού, ο οποίος και μεσολάβησε τότε. Υπάρχει μακρά φιλία λοιπόν. Όσο για τις ικανότητές σου σαν Βουλευτής αν έχεις τα κότσια προκάλεσε δημόσιο διάλογο για απολογισμό του έργου σου. Μέχρι τότε πιστεύω να μην ντρέπεσαι τους Κώους, και ούτε να εφοδιάζεις τα κόμματα της δεξιάς με το επιχείρημα πως θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναθεώρηση συνθήκης της Λοζάνης ώστε να είναι παρόμοια με τις θέσεις για το Μακεδονικό, έλεος ποια με τις ασυναρτησίες σου.

  15. Με τον Καϊσερλη μπορεί να συγκρούστηκες, κάποια στιγμή για τα μάτια των συντρόφων σου αλλά στη συνέχεια μετά την υπόθεση του μεγαλοξενοδόχου γίνατε κολλητάρια αφού είχατε κοινά συμφέροντα. Ο Καϊσερλης δεν ήταν που έλεγχε ολόκληρη τη τοπική και νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, αυτός που όταν ερχόταν ο Σκανδαλίδης πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο να τον παραλάβη. Ο Καίσερλης δεν σου έδωσε εντολή το 1988 τότε που είχατε αναλάβει την επέκταση του σχεδίου πόλεως μαζί με τον συγχωρεμένο να κάνετε τροποποίηση σχεδίου ώστε το οικόπεδο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει φάτσα σε πλατεία η οποία στον αρχικό σχεδιασμό ήταν ποιο πάνω. Άσε τις τάχα μου σεμνότυφες δηλώσεις παίζοντας το καλό αδικημένο παιδί που είχε τάχα μου τον κακό Κυρίτση και δεν τον άφηνε να κάνει τίποτα, η αιτία που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν αισθητά στη Κω είσαι εσύ Ηλία, αφού 4,5 χρόνια μετέφερες στο Γραφείο του Τσίπρα μια φοβική εικόνα για την Κω και τον τότε Δήμαρχό της.

  16. Πότε ο Καϊσερλης πρωτοπορούσε σε θέματα ανάπτυξης όταν πέρναγε το νομοσχέδιο που επέτρεπε το κτίσιμο των αυλών στα σπίτια της Κω μετατρέποντας μια κηπούπολη που τα πρώτα χρόνια που βγήκε, έδινε βραβείο για την ποιο όμορφη αυλή στο σημερινό έκτρωμα, τα συνοικιακά συμβούλια που τα θέσπισε λειτούργησαν ποτέ!, όταν άτομα ψηφοσυλλέκτες του, όπως ο Α. Τ. Πρόεδρος του Συνοικιακού Λάμπης με άρθρα στις τοπικές εφημερίδες τον κατακεραύνωναν γιατί δεν παραχωρούσε καμιά αρμοδιότητα ούτε καν γνωμοδοτική στα Συμβούλια.

  17. Ηλία μπορεί να πέρασαν χρόνια αλλά αμνήμονες δεν είμαστε ο κ. Καϊσερλης έβγαινε Δήμαρχος γιατί είχε στήσει το μεγαλύτερο δίκτυο δια….. στο Δήμο. Η τακτική του απλή στις επιτελικές θέσεις του Δήμου όλοι οι σύμβουλοι τρώγαν, και αυτό ήταν το ισχυρό χαρτί με το οποίο τους έλεγχε. Τι να θυμηθούμε, τον βασικό σύμβουλό του που μετά τον έκανε και Δήμαρχο και είχε προτείνη στους υπαλλήλους του Δήμου να…….., τα φορτηγά του Δήμου που ξεφόρτωναν οικοδομικά υλικά στις 12 το βράδυ στο σπίτι που έκτιζε ο υπεύθυνος ………., τον υπεύθυνο……., που οι τοίχοι του σπιτιού του έγιναν από οπλισμένο σκυρόδεμα, λόγω της συνεργασίας του Δήμου με την τότε…… , όλες οι προμήθειες για τις εργασίες σε υπηρεσίες του Δήμου γίνονταν από συγκεκριμένους ιδιώτες μέλη του ΠΑΣΟΚ συνήθως, οι ιδιώτες αυτοί έκαναν τις αντίστοιχες εξυπηρετήσεις στα σπίτια των Προέδρων Επιτροπών του Δήμου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ