ΔΕΥΑΚ: Απάντηση στον κ. Μυλωνά Νικόλαο του Ευαγγέλου σχετικά με το νερό στην Καρδάμαινα, για αποκατάσταση της αλήθειας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

11
991

Σε απάντηση δημοσιεύματος του κ. Μυλωνά Νικόλαου του Ευαγγέλου σχετικά με το νερό στην Καρδάμαινα, για αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι:

 

α) Στην περιοχή του Κάμπου της Καρδάμαινας υπάρχει και σήμερα όπως φαίνεται σε βίντεο και εικόνες που λήφθηκαν στις 3-9-2020 σημεία που μπορούν οι κτηνοτρόφοι να πάρουν νερό για τις ανάγκες των ζώων τους.

Η ΔΕΥΑΚ, προστατεύοντας το δημόσιο αγαθό, το νερό από εκτεταμένη κλοπή, απομάκρυνε τις παράνομες παροχές που άρδευαν εκτάσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Η ενέργεια αυτή της ΔΕΥΑΚ ήταν επιβεβλημένη, καθώς λόγω της εκτεταμένης κλοπής νερού για άρδευση, οι οικίες στην περιοχή του Κάμπου και του βουνού στην Καρδάμαινα δεν είχαν νερό για πολλές μέρες και επί σειρά ετών  παρουσιαζόταν  πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες, κύριο μέλημα της ΔΕΥΑΚ είναι η παροχή νερού στους πολίτες.

 

β) Οι πυροσβεστικοί κρουνοί τοποθετούνται για την κατάσβεση πυρκαγιών και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δυστυχώς όμως, συχνά «παραβιάζονται» από ιδιώτες για παράνομη λήψη νερού και πολλές φορές τίθεται εκτός λειτουργίας από κακό χειρισμό κατά την κλοπή νερού.

Η ΔΕΥΑΚ, για να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς κρουνούς από κλοπή και βανδαλισμούς, τοποθέτησε κλειδαριά στον κρουνό ώστε να έχει πρόσβαση σ΄αυτόν αποκλειστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες της.

Με τον τρόπο αυτό, σε αντίθεση με τους χειρισμούς και την κινδυνολογία του κ. Μυλωνά που στην ουσία επικροτεί την παραβίαση των κρουνών, η ΔΕΥΑΚ διασφαλίζει ότι αυτοί θα λειτουργούν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κατάσβεση πιθανής πυρκαγιάς.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παροιμία λέει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης για μία πενταετία χαίρονται. Αυτή η πενταετία τελείωσε πριν ένα χρόνο

  2. Μωρέ μπράβο πρώην δημοτικός σύμβουλος…. ! Ωραία πράγματα και ψάχνουν οι καρδαμιωτες που πάει το νερό!

  3. Exete para ma para polu plaka…!!
    Meta to kraksimo pou sas erikse o Milonas se diadiktoio k radio pigate amesos meta k vgalate tin tapa eksw apo tou gera k valate solina me upodoxi gia manika… Ara gia na to kanate exei dikio o milonas k lete psemata alios den tha kanate tipota k tha afinate tis anamones tapomenes…
    Gatakia!!!

  4. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχω νερό για 50 μέρες χωρίς καμμία διακοπή, μέρα και νύχτα.
    Η κατάσταση στο ύψωμα της Καρδαμαινας ήταν απελπιστική.
    Νερό μόνο νύχτα κι αυτό καφέ χρωμα.
    Καθημερινά τηλέφωνα επί έτη στους υδραυλικούς, μηχανικούς, προέδρους της ύδρευσης και του χωριού με αποτέλεσμα μηδενικό.
    Αν αυτο ήταν το πρόβλημα, συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Δευακ που βρήκε τη λύση και ντροπή σ’ αυτούς που επί χρόνια στερούσαν το νερό από το σπίτι μου είτε κλέβοντας το είτε ολιγορωντας των καθηκοντων τους.

    Τζαρτος Γιάννης

  5. To νερο της καρδαμαινας ειναι σκετος καρκινος με τον οποιο οι κατοικοι πλενουν τα πιατα τους κανουν μπανιο με αυτο κτλ Ολο αυτο δεν σας ενοχλει ομως μιας και ειναι καθολα φυσιολογικο και το προσπερνατε τοσο απλα και ασχολιστε με τους πυροσβεστικους κρουνους και με κουραφεξαλα… Ειστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και οι μεν και οι δε ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΗ ΕΝ ΕΤΗ 2020 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

  6. κ.προεδρε γιατί η μισή αλήθεια? Εγώ ξέρω πολύ καλά ότι έγιναν αντίκαταστασεις δικτύων γιατί έκλεβαν και πιο μεγάλοι καρχαρίες πρέπει να τα πεις όλα

  7. ΚΩΣΤΑΚΙ ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΙΣ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΕΙΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ