Κατατέθηκε επίσημα η πρόταση του Δήμου στο Υπ. Υγείας-Ο Δήμος Κω αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου για τους καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο της Κω

10
373

ΘΕΜΑ : “Κατατέθηκε επίσημα η πρόταση του Δήμου στο Υπουργείο Υγείας-Ο Δήμος Κω αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου για τους καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο της Κω”

Με την εκτίμηση και ευχή ότι η λειτουργία ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου για τους καρκινοπαθείς στην Κω “είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας ενώσει όλους και να αποτελέσει αντικείμενο κοινής προσπάθειας” καταλήγει η επίσημη πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης προς το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνει τη δέσμευση του να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τη σχετική μελέτη.

Ο Δήμαρχος που είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα στο Ογκολογικό Συνέδριο, που διοργανώθηκε στην Κω την προηγούμενη Παρασκευή, προχώρησε στην επίσημη κατάθεση της πρότασης του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Κυρίτσης επισημαίνει ότι το νοσοκομείο του νησιού εξυπηρετεί παράλληλα, εκτός από την Κω, και τις ανάγκες των κατοίκων των όμορων νησιών του Βόρειου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου (Κάλυμνος, Νίσυρος, Πάτμος, Λέρος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Αγαθονήσι).

Για μια κατηγορία συνανθρώπων μας, όπως οι ογκολογικοί ασθενείς και οι καρκινοπαθείς, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα στον τομέα της θεραπείας δεν είναι αυτονόητες.

Και αυτό συμβαίνει γιατί στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο, την Πάτμο, τη Νίσυρο, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι, είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να τύχουν θεραπείας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους υποβάλλονται σε μια επίπονη διαδικασία και ταλαιπωρία που συνοδεύεται και από ένα υψηλό οικονομικό κόστος.

Υπάρχουν άνθρωποι που, για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος, αναγκάζονται να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία ενώ όσοι δεν έχουν ούτε αυτή τη δυνατότητα βρίσκονται σε μια κατάσταση απόλυτου αδιεξόδου” αναφέρει ο κ. Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει στην πρόταση του προς τον Υπουργό Υγείας:

Ο Δήμος Κω είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την κυβέρνηση και την Πολιτεία στην κατεύθυνση της δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Κω.

Αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Κω, εφόσον το Υπουργείο Υγείας αναλάβει τη δέσμευση για την κατασκευή και λειτουργία του.

Αναφέρομαι στην οικονομοτεχνική μελέτη, την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τη μελέτη ακτινοπροστασίας.”

Η έγγραφη πρόταση του Δημάρχου Κω προς τον Υπουργό Υγείας, κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πράγματι είναι μια πρόταση που την χρειάζεται η κοινωνία. Όπως χρειάζεται και καρδιολόγους και παιδιάτρους και νέο νοσοκομείο. Στα αυτιά των πολιτών φτάνει ωραία, τους τα χαϊδεύει όπως και όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις. Όμως, υπάρχει και το όμως. Οι πολίτες μετά το πατατράκ της πτώχευσης και των μιζών έχουν πονηρευτεί. Και για τον κύριο Κυρίτση αυτό μάλλον είναι άγνωστο. Ή συνεχίζει να επιθυμεί την κοροϊδία. Ξέχασε τα δημοτικά ιατρεία που τα θυμάται και ο τελευταίος πολίτης και τώρα, πάλι στα λόγια φτιάχνει παλάτια. Και δυστυχώς δεν του μένει και ο χρόνος για να φτιάξει έστω και ένα δημοτικό ιατρείο.

  2. Πριν από τρία χρόνια με επιστολή ο πρόεδρος του νοσοκομείου τον κάλεσε να συνεργαστούνε για το καλό της Κω. Και εκείνος σιγά που θα συνεργαζότανε με έναν υπάλληλο του δήμου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ρίχνει μπαλωθιές στον αέρα. Και γελάνε όλοι οι γιατροί του συνεδρίου.

  3. Θα πάρει την επιστολή ο ΠΟΛΑΚΗΣ και θα του πει. ΡΕ ευεργέτη ήσουνα πέντε χρόνια αντιπρόεδρος του νοσοκομείου και πρόεδρος του πασοκ και ξέχασες να πάρεις την τεράστια δωρεά της Σαμαρά στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα. Και ο Πολάκης δεν αστειεύεται. Θα σου τα ζητήσει πίσω.

    • τι εννοείς ρε φίλε και κάνεις ΩΧ ΩΧ. Ποιά είναι η τεράστια δωρεά στο νοσοκομείο, ποιανής Σαμαρά; Μίλα καθαρά κι όχι με μισόλογα

  4. Την Βάσω που έφτιαξε τα δημοτικά ιατρεία και τον σύμβουλό σου τον γιατρό Ξέρεις αυτόν που είπε ο Μυλωνάς τους ρώτησες;; Ή κάνεις πάλι του κεφαλιού σου.

    • Κτηματομεσιτη, μην προκαλεις με τις «ιδεες» σου τον Πολακη γιατι ο τυπος δεν…. αστειευεται . Αστο, μην βρεις κανενα μπελα γιατι ο τυπος τα ψαχνει τα πραγματα και εσυ καποιες «εκρεμοτητες» με τα νοσοκομεια ….τις εχεις απο το παρελθον. Αστα σου λεω…..ξαναγυρνα στο χοτ σποτ που ειναι το φορτε σου !! Ασε ησυχο τον Πολακη…. Ακουσε με !

  5. ο καλός ΜΕΣΙΤΗΣ ξέρει καλά από μελέτες. Σαν αυτές που έφτιαχνε μαζί με τον εργολάβο όταν ήταν αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Τότε που το χρήμα έτρεχε άφθονο και οι επιτήδειοι ΜΕΣΙΤΕΣ και ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ το ΤΣΕΠΩΝΑΝ με πολλούς τρόπους κι έρχονται τώρα να πουλήσουν και πνεύμα απο πάνω

  6. Αφού ο Δήμος διαθέτει πολλά λεφτά όπως λέει ο Δήμαρχος ας φροντίσουν τότε να κάνουν τα σχολεία μας ανθρώπινα για τα παιδιά μας που κινδυνεύουν να τραυματίσουν απο τους σοβάδες που πέφτουν και απο τα επικίνδυνα χάλια των αυλών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ