Α. Πατούρης: Έχουμε πολλές διαφορές με την κ. Ρούφα μια από αυτές είναι στην έννοια της αισθητικής

13
1251

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΡΟΥΦΑ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

H νέα πλατεία 7ης Μαρτίου και το γλυπτό του “Ταξιδευτή” αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για την Κω.

Η πόλη αλλάζει εικόνα, και γίνεται πιο σύγχρονη, πιο όμορφη, πιο Ευρωπαία, με έργα.

Ήταν απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη η αντίδραση αυτών που παγίως δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου, να περιορίζονται σε μίζερη και άθλια λασπολογία κατά παντός, σπιλώνοντας υπολήψεις, και χωρίς να αναλογίζονται τις επιπτώσεις των πράξεων και των λόγων τους. Αναφέρομαι στην κατ΄επίφαση πλέον παράταξη του “Οράματος” που θολωμένη πλέον μέσα από την στείρα αντιπολιτευτική της τακτική, το μόνο όραμα και αυτοσκοπός που της έχει απομείνει είναι η κατάκτηση της εξουσίας, απαξιώνοντας κάθε έργο που μέρα με τη μέρα γίνεται σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, απέναντι σε αντίξοες συνθήκες και πρωτόγνωρες οικονομικές για όλους μας συγκυρίες.

Ευτυχώς όμως είναι μόνοι τους, μια μειοψηφία, σκιές μιας παρωχημένης και καταδικασμένης σε θλιβερό τέλος πολιτικής.

Αποδείχθηκε και από την παρέμβαση του πρώην ηγετικού στελέχους της πρώην δημοτικής αρχής του Οράματος, του κ. Νικηταρά, που αναγνώρισε το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και το θετικό πρόσημο για το νησί μας από τη σύνθεση του γλυπτού.

Οι μόνοι που εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα είναι η κ. Ρούφα και τα μετρημένα στα δάχτυλα στελέχη της, οι οποίοι αναφέρονται σε παρανομίες με μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία τις δικές τους εικασίες και τα φανταστικά σενάρια διεξαγωγής του διαγωνισμού που κατά πάσα πιθανότητα έχουν αφετηρία τις δικές τους προσφιλείς (κατά τη διάρκεια της δική τους θητείας) τακτικές δημοσίων προμηθειών. Τους προκαλούμε να οδηγήσουν την υπόθεση στον εισαγγελέα και εκεί να είναι σίγουροι ότι θα κλάψει ο κάθε πικραμένος.

Όσο για τη δημιουργό του γλυπτού θα πρέπει να κοκκινίζουν και μόνο που ψελλίζουν το όνομά της. Είναι τιμή μας να έχουμε στο ενεργητικό μας ένα έργο της κ. Κοροβέση, η αξία της οποίας είναι πανελλαδικώς και όχι μόνο αναγνωρισμένη με πάμπολλα έργα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τους έβαλε όμως στη θέση τους ο κ. Νικηταράς.

Για να συνοψίσουμε:

-Το έργο της πλατείας αλλάζει και αναβαθμίζει την εικόνα ολόκληρης της περιοχής. Είναι ένα έργο της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

-Η σύνθεση, που προέκυψε μέσα από τη διενέργεια πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, παράγει πλέον το αισθητικό αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε, την αύρα του νέου και προκαλεί μόνο θετικά σχόλια. Μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς για το νησί.

Έχουμε πολλές διαφορές με την κ. Ρούφα και μία από αυτές είναι η διαφορά στην έννοια της αισθητικής. Την ίδια διαφορά έχει και ο κ. Νικηταράς με την κ. Ρούφα όπως αποδεικνύεται και για αυτό φρόντισε να απομακρυνθεί εγκαίρως.

Αριστοτέλης Πατούρης

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα βολέψει τους υποτακτικούς σφ@γκ..λάριους τ σε θέσεις με μισθό και έργα… για να ξεπλύνει το μαύρο και δαγκωτό των δημοτών…

      • Πως τα καταφέρνουν μερικοί που τρώνε μαύρο και δαγκωτό στις εκλογές να βολεύονται....

        Γλυκό το ΠΑΡΑΔΆΚΙ…. Τώρα ετοιμάζονται για το νταβαντούρι εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων με λίγο τυρί της πππόσας και λουκουμάδες σαν τα μούτρα τους.

    • ακου εκει εννοια αισθητικης,χοχοχοχοχο,νασε καλα ρε τελη,χοχοχοχοχο

  1. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  2. μονο η δυναμη αρπαχτης δεν εχει κριση.εχει στο ταμειο 5.000.000.

    να ειναι καλα οι εργολαβοι ,οι απευθειας αναθεσεις,τα τρενακια,τα αγαλματα,τα συντριβανια,οι πλατειες λεωφορεια κλιματιστικα………………………………………………………………………..

  3. Βρε ΟΥΣΤ..ΒΡΕ ΟΥΣΤ, ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ της μ@σας. Δήμαρχος εγωιστής ταξιδιάρης, αντιπολίτευση σαλεμένη 7,7 Ρίχτερ.

    Ο Δήμαρχος με την αλαζονική του συμπεριφορά, το υφάκι της εξουσίας, ο χαλουβάς που γιορτάζει του Αγίου Ανδρέα με τους λουκουμάδες, η ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ σε μια συνεχή καταγγελία-ΡΟΥΦιΑνιά με την ξεσαλωμένη αγρότισσα να ψάχνει δήθεν παρανομίες ξεχνώντας την ρεμούλα στην διαχείριση του Δήμου από τον Σ@ΥΡΑ και τους εισπράκτορες του,( ΒΙΜΕΛ-ΔΗΡΑΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΜΥΝΑΣ), ο ΤΕΛΗΣ γραφικός να κάθεται στα περασμένα μεγαλεία του, ο #Γιαννάκης# της ξάπλας και του αραχτού φραπέ που κατάντησε κομματικό φερέφωνο-μεγάφωνο με παρωπίδες της φασιστοαριστερής Κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πουλά γνωριμίες με υπουργούς και ζωντανεύει μόνο όταν το παίζει γραφείο τύπου στήριξης ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ, η Μακρή μια με το Χωροφύλακα και την άλλη με το Αστυφύλακα, ο επανεμφανιστείς ΖΕΡΒΟΣ του λαϊκισμού… και όλοι εμείς άφωνοι θεατές της θεατρικής παράστασης των λιμασμένων για τις «καρέκλες της εξουσίας και το παραδάκι της»… –Αλεξίκακος-

    • Σε ολες τις παραπανω αναφορές σου τα δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις πεντακάθαρες!!!Αλλα και εδω με λεφτα του δημου τα κυνηγάς

  4. Βρε, πολλά αισθητική και γνώσεις… μόνο για να υπογράφουν αποφάσεις Κυρίτση…

    ….μολονότι ο Κώος τον άφησε στα υπόλοιπα, πρέπει να απαντήσει αυτός για την επιτροπή των φωστήρων, μέτρια ανθρωπάκια που μόνο για να υπογράψουν ειλημμένη απόφαση τους έβαλαν… και να για να εισπράξουν φυσικά και την αποζημίωση της απόφασης τους, 200 Ε το κεφάλι. Φυσικά με αγράμματους καλλιτέχνες που γράφουν με τελείες τηλέγραφου ΜΠΙΠ-ΜΠΙΠ και ανορθόγραφα κεφαλαία μόνο για αυτό είναι ικανοί…

  5. λερωμένη είναι η φωλιά σας με τους διαγωνισμούς της μαρίνας. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το κείμενο να είναι δικό σου .

  6. τα 30 χιλιάδες ευρώ που έβγαλε εις βάρος σου το δικαστήριο για την συκοφαντική δυσφήμιση του Καϊσερλη τα πλήρωσες ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ