ΑΟ Ακαδημία Κω: Αγώνας ELAFOS MTB BY SERNIKOS BIKES

0
6623


ΑΓΩΝΑΣ ELAFOS MTB BY SERNIKOS BIKES

 

O Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB), το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, συμμετείχε στον αγώνα ELAFOS MTB BY SERNIKOS BIKES στη Ρόδο, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ρόδου Έλαφος.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 6 αθλητικά σωματεία της Δωδεκανήσου με συνολικά 60 αθλητές, με την Ακαδημία Κω να συμμετέχει με 14, τον Α.Ο.Ρ. Ανταίο με 13, τον Ασκληπιό Κω Π.Α.Σ με 12, τον διοργανωτή Α.Σ.Ρ. Έλαφο με 8, τον Π.Ο.Ρ. Ροδήλιο με 7 και τον Κωακό Όμιλο Ποδηλασίας με 6 αθλητές.

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και οι ωραίες αγωνιστικές διαδρομές τόσο στο αγώνισμα XCC (Cross Country – Short Track – Μικρή Πίστα) που έλαβε χώρα την πρώτη ημέρα όσο και τη δεύτερη ημέρα στο αγώνισμα XCO (Cross Country Olympic) για τις μεγάλες κατηγορίες, έδωσαν ώθηση στους αθλητές της Ακαδημίας, οι οποίοι παρά τις μεμονωμένες ατυχίες εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους σε ένα πολύ απαιτητικό και συνάμα όμορφο αγωνιστικό διήμερο, κατακτώντας συνολικά 9 πρώτες θέσεις και επιστρέφοντας με 16 μετάλλια στις αποσκευές τους.

Αναλυτικότερα, στις κατηγορίες των «μίνι μικρών αγοριών», ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου αν και αντιμετώπισε όλο το διήμερο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, με κατάθεση ψυχής και ωραίο αγώνα απέναντι στους συναθλητές του, κατέκτησε και τις δύο ημέρες τη 2η θέση.  Στα «μίνι μικρά κορίτσια», Έλενα Νίκη Σταυράκη και Ιωάννα Σταύρου, επίσης με όμορφο αγώνα, κατέκτησαν τη 2η και την 4η θέση, αντίστοιχα και τις δύο ημέρες, με τη δεύτερη ημέρα να παρουσιάζονται ακόμα πιο δυνατές στον αγώνα τους. Στην κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», ο Δημήτρης Ροΐδης με πολύ ώριμο αγώνα, τερμάτισε την πρώτη ημέρα στη 2η θέση ενώ την επόμενη ημέρα ανέβασε την απόδοσή του και κατέκτησε την 1η θέση.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στους «παμπαίδες», ο Βασίλης Νικηταράς, με σταθερή απόδοση τερμάτισε στην 5η θέση και τις δύο ημέρες και στις «παγκορασίδες», η Ιωάννα Παπαδοπούλου τερμάτισε επίσης και τις δύο ημέρες στην 6η θέση.

Στην κατηγορία των «παίδων», Φας Νικόλαος, Δίας Δημητριάδης, Ιωάννης Αδαμαντίδης και Δημήτριος Κιάρης τερμάτισαν κατά σειρά στην 2η, 4η, 5η και 6η θέση την πρώτη ημέρα ενώ τη δεύτερη ημέρα, Φας Νικόλαος και Δίας Δημητριάδης διατήρησαν τις θέσεις τους όπως την πρώτη ημέρα, ο Δημήτριος Κιάρης ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ο Ιωάννης Αδαμαντίδης παρά την άσχημη πτώση του, με περίσσιο αγωνιστικό πνεύμα συνέχισε τον αγώνα του και τερμάτισε στην 7η θέση.

Στην κατηγορία των «κορασίδων» η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Σίμπερτ κατέκτησε την 1η θέση και τις δύο ημέρες, ενώ το ίδιο έκαναν ο Σεμπάστιαν Ρομάν στην κατηγορία των «εφήβων», η Αργυρώ Τσαμπίκα Μορέττο στις «νεανίδες» και η Χριστίνα Γεωργοπούλου στις «Ελίτ γυναίκες».

Αν και οι αγωνιστικές επιτυχίες φέρνουν πάντοτε χαρά, η ωραιότερη στιγμή των αγώνων ήρθε με την έκπληξη που επιφύλασσε η συμπολίτισσά μας και αθλήτρια της διοργανώτριας ομάδας Α.Σ.Ρ Έλαφος, κα Κυριακή Τσεσμετζή μαζί με την ομάδα της προς την προπονήτριά μας κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή. Η έκπληξη αφορούσε στην προσφορά γενέθλιας τούρτας κατά τη διάρκεια των απονομών της πρώτης ημέρας των αγώνων καθώς η αγάπη της προπονήτριάς μας για το άθλημα, τους αθλητές της και την ομάδα της, την ώθησε στο να βρίσκεται στη Ρόδο την ημέρα των γενεθλίων της και να καθοδηγεί τις προσπάθειές τους. Τη γευστική και πολύ όμορφη εξωτερικά τούρτα, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι με το πέρας των απονομών.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε..

Ευχαριστούμε θερμά για ακόμα μία φορά το ξενοδοχείο CASTELLUM για την ποιότητα των υπηρεσιών του προς τους αθλητές και τα μέλη της ομάδας μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη BLUE STAR FERRIES, η οποία στηρίζει κάθε προσπάθεια της Ακαδημίας Κω.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ