Με απόλυτη επιτυχία ο Διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας «KOS NATURA – 2024»

0
6532


ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

«KOS NATURA – 2024»

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διήμερος διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας με την επωνυμία KOS NATURA – 2024, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω, στην περιοχή της Λάμπης. Με σημαντική αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών συγκριτικά με την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, ο KOS NATURA τείνει να αποτελέσει έναν αγώνα θεσμό, που θα τιμά τόσο τους διοργανωτές όσο και το νησί μας.

Η παρουσία του Δημάρχου Κω, κου Θεοδόσιου Νικηταρά, της Επάρχου Κω, κας Κωνσταντίνας Σβύνου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, κου Σταμάτη Καμπουράκη, της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού, κας Ματίνας Βουκελάτου Χριστοδουλίδη και του Πρόεδρου της Τοπικής Ένωσης Δωδεκανήσου στην ποδηλασία, κου Παπασταματάκη Ιωάννη, κατά τη διάρκεια τόσο του αγώνα όσο και των απονομών, αναβάθμισε ακόμα περισσότερο το επίπεδο του αγώνα και τίμησε τους διοργανωτές και των σύνολο των αθλητών και των συνοδών που συμμετείχαν σε αυτόν.

Στον αγώνα του Σαββάτου, την πρώτη ημέρα, όπου διεξάχθηκε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, συμμετείχαν συνολικά 73 αθλητές προερχόμενοι από το σύνολο σχεδόν των αθλητικών σωματείων της Δωδεκανήσου (8 σωματεία) και από ένα σωματείο της Αθήνας, επιδεικνύοντας άψογη παρουσία, συμπεριφορά και αθλητική απόδοση, κοσμώντας τον ήδη όμορφο από άποψης διοργάνωσης αγώνα.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, όπου διεξάχθηκε το αγώνισμα των κριτηρίων (αγώνας αντοχής σε κλειστή διαδρομή – σιρκουί), συμμετείχαν 60 αθλητές, καθώς στον αγώνα αυτόν, δεν αγωνίσθηκαν οι κατηγορίες των Μάστερ Ανδρών και Γυναικών.

Από πλευράς των αθλητών της Ακαδημίας, η οποία συμμετείχε με 29 αθλητές, το Σάββατο, στις 16 διαφορετικές κατηγορίες αθλητών που αγωνίστηκαν, κατάφεραν να κατακτήσουν 4 χρυσά μετάλλια, 3 ασημένια και 1 χάλκινο.

Στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών», όπου η Ακαδημία συμμετείχε με 5 αθλητές, την 1η θέση κατέκτησε ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, την 3η θέση ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης, με τους Θεόδωρο Κωσταρά, Ερμή Πολυχρονιάδη και Δημήτριο Άγγελο Χονδρομπίλα να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στην 4η, 5η, και 6η θέση, αντίστοιχα. Στα «Μίνι Μικρά Κορίτσια», η Ιωάννα Σταύρου κατέκτησε την 1η θέση, με την Έλενα Νίκη Σταυράκη να μην την ακολουθεί στη 2η θέση καθώς μία απροσεξία της στέρησε την ολοκλήρωση του αγώνα της. Στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Αγοριών», ο Δημήτρης Ροΐδης κατέγραψε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, με τους Νικόλαο Σταύρο Πεδιαδιτάκη, Διαμαντή Πολυχρονιάδη και Βασίλειο Μάριο Τοπούρη να τον ακολουθούν με τον 6ο, 7ο και 8ο χρόνο του αγώνα σε αυτήν την κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά στις μεγαλύτερες κατηγορίες αθλητών, στις «Παγκορασίδες», η Ακαδημία συμμετείχε με την Ιωάννα Παπαδοπούλου και την Ασπασία Πεδιαδιτάκη, με την πρώτη να καταγράφει τον 6ο καλύτερο χρόνο και τη δεύτερη τον 8ο. Στους «Παμπαίδες», Βασίλειος Νικηταράς, Σταμάτιος Σκαλέρης και Σπυρίδων Χάσκας, ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 7η, 8η, και 9η θέση. Στις «Κορασίδες» η Ειρήνη Σίμπερτ κατέγραψε τον 4ο ταχύτερο χρόνο και στην πολύ ανταγωνιστική και υψηλού επιπέδου κατηγορία των «Παίδων», ο Δίας Δημητριάδης κατέκτησε την 4η θέση, ο Νικόλαος Φας την 8η, ο Δημήτριος Κιάρης την 8η και ο Ελευθέριος Τζαμάλης την 9η. Στην κατηγορία των «Νεανίδων», η Αργυρώ Μορέττο κατέκτησε την 1η θέση και στους «Εφήβους», ο Νίκος Σίμπερτ κατέκτησε τη 2η θέση, με τον Σεμπάστιαν Ρομάν να συμπληρώνει το βάθρο στην 3η θέση. Στην κατηγορία των Μάστερ Γ Ανδρών, η Ακαδημία συμμετείχε με τον Γεώργιο Θάνο, ο οποίος σημείωσε τον 8ο χρόνο και στην κατηγορία των Ελίτ/U23 Γυναικών, η Ακαδημία συμμετείχε επίσης με μία αθλήτρια, τη Χριστίνα Γεωργοπούλου, η οποία κατέκτησε την 1η θέση.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, οι αθλητές της Ακαδημίας κατέκτησαν συνολικά 5 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, στις 12 διαφορετικές κατηγορίες αθλητών που αγωνίστηκαν.

Στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών», την 1η θέση κατέκτησε ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου παρουσιάζοντας εξαιρετική απόδοση, την 3η θέση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης, με τους Ερμή Πολυχρονιάδη, Δημήτριο Άγγελο Χονδρομπίλα και Θεόδωρο Κωσταρά να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στην 4η, 5η, και 6η θέση, αντίστοιχα. Στα «Μίνι Μικρά Κορίτσια», η Έλενα Νίκη Σταυράκη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με την Ιωάννα Σταύρου να συμπληρώνει τη 2η θέση. Στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Αγοριών», ο Δημήτρης Ροΐδης, με επίσης πολύ υψηλή απόδοση, ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 1η θέση, με τους Διαμαντή Πολυχρονιάδη, Νικόλαο Σταύρο Πεδιαδιτάκη και Βασίλειο Μάριο Τοπούρη να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στην 6η, 7η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στις «Παγκορασίδες», η Ασπασία Πεδιαδιτάκη και η Ιωάννα Παπαδοπούλου με πολύ καλό αγώνα και παραπλήσια απόδοση ολοκλήρωσαν σχεδόν ταυτόχρονα τον αγώνα τους στην 7η και 8η θέση. Στους «Παμπαίδες», Σταμάτιος Σκαλέρης, Βασίλειος Νικηταράς, και Σπυρίδων Χάσκας, ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 6η, 7η, και 8η θέση, αντίστοιχα. Στις «Κορασίδες» η Ειρήνη Σίμπερτ τερμάτισε 4η και στην κατηγορία των «Παίδων», ο Νικόλαος Φας τερμάτισε 4ος, ο Δίας Δημητριάδης, με τεχνικό πρόβλημα από την έναρξη του αγώνα, που του στέρησε τη δυνατότητα εναλλαγής ταχυτήτων, τερμάτισε 8ος, ο Ελευθέριος Τζαμάλης 10ος και ο Δημήτριος Κιάρης 12ος. Στην κατηγορία των «Νεανίδων», η Αργυρώ Μορέττο κατέκτησε ξανά την 1η θέση ενώ και στους «Εφήβους» επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με την πρώτη ημέρα, με  τον Νίκο Σίμπερτ στην 2η θέση και τον Σεμπάστιαν Ρομάν στην 3η θέση. Στην κατηγορία Ελίτ/U23 Ανδρών, η Ακαδημία συμμετείχε με έναν πολύ ισχυρό τριαθλητή, τον Ιωάννη Μπόικο, ο οποίος τερμάτισε 2ος και στην κατηγορία των Ελίτ/U23 Γυναικών, η Ακαδημία κατέκτησε την 1η θέση με τη Χριστίνα Γεωργοπούλου.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον διασυλλογικό αγώνα KOS NATURA – 2024, το τμήμα Τροχαίας Κω, τη Δημοτική Αστυνομία και τους εθελοντές γονείς της ομάδας μας, που εξασφάλισαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, το ΕΚΑΒ για την τήρηση σε ετοιμότητα ασθενοφόρου σε περίπτωση που αυτό απαιτούνταν στον αγώνα, τους γονείς της ομάδας που συγκέντρωσαν πλούσια εδέσματα για το σύνολο των αθλητών και των μελών των ομάδων, που παρευρέθηκαν στον διήμερο αγώνα.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία όρισε δύο από τους καλύτερους κριτές της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, οι οποίοι με την πολύτιμη εμπειρία τους συνέβαλλαν στην εξαιρετική διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστεί τον κύριο Χριστοδουλίδη για την κάλυψη του αγώνα με το προσωπικό του drone, αποδίδοντας πανέμορφα πλάνα και από τις δύο ημέρες του αγώνα.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, Σταυρουλάκης Ευάγγελος (Τζάκια – Μάρμαρα), κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways, που στέκονται σταθερά δίπλα στην ομάδα μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ