ΑΟ Ακαδημία: Στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδας για τις κατηγορίες των «Παίδων»

0
5336

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

 

O Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB), το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου συμμετείχε στον αγώνα κυπέλου Ελλάδας για τις κατηγορίες των «Παίδων» και «Κορασίδων» που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και παράλληλα στον διήμερο διασυλλογικό αγώνα του Ποδηλατικού Ομίλου Κω. Ο διασυλλογικός αγώνας περιλάμβανε την πρώτη ημέρα το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης για όλες τις αθλητικές κατηγορίες και τη δεύτερη ημέρα περιλάμβανε το αγώνισμα του δρόμου αντοχής και αφορούσε στις κατηγορίες των «Εφήβων», «Νεανίδων», «Ανδρών» (Ελίτ και Μάστερ) και «Γυναικών» (Ελίτ και Μάστερ).

Στον διασυλλογικό αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης η Ακαδημία Κω συμμετείχε με 33 αθλητές, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ροδήλιος με 27 αθλητές, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ασκληπιός Κω με 23 αθλητές, ο Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας με 17αθλητές, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω με 11 αθλητές, ο Αθλητικός Σύλλογος Ρόδου Έλαφος με 9 αθλητές, ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας με 7 αθλητές, ο Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος με 3 αθλητές, ο Γυμναστικός Σύλλογος Διαγόρας με 2 αθλητές, ο Ποδηλατικός Όμιλος Δρήρος Νεάπολης Λασιθίου με 2 αθλητές, η ΑΕΚ Τρίπολης με 2 αθλητές, ο Αθλητικός Σύλλογος Άλφα Καλλιθέας με 1 αθλητή, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος με 1 αθλητής, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως με 1 αθλητή και το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής με 1 αθλητή.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο εξαιρετικό έργο που επιτελείται στην Ακαδημία Κω, απόρροια των γνώσεων, των ικανοτήτων και του ήθους της προπονήτριάς μας κας Ταμάρας Μαρίας Τουμπαζή και της υπόλοιπης προπονητικής ομάδας, του γυμναστή κου Πέτρου Γιούρση και του έμπειρου αθλητή της ομάδας κου Μανώλη Πεδιαδιτάκη, έχουν οδηγήσει την Ακαδημία Κω μέσα σε δύο χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, να πρωτοστατεί όχι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποστολή από τα 15 αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν στο αγωνιστικό διήμερο που έζησε το νησί μας, τιμώντας τον διοργανωτή και διαφημίζοντας την ποιοτική δουλειά που επιτελείται στον χώρο της ποδηλασίας στην Κω και τα Δωδεκάνησα.

Πέραν της μεγάλης χαράς και της ηθικής ανταμοιβής που πρόσφερε η μεγαλύτερη αθλητική αποστολή που συγκρότησε ποτέ η Ακαδημία Κω, οι επιτυχίες των αθλητών της, οι οποίοι κατέκτησαν 3 χρυσά μετάλλια και 4 χάλκινα στους ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες του Σαββατοκύριακου, αποτέλεσαν έναν ακόμα λόγο για να υπερηφανευόμαστε για το σωματείο αυτό, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι στην αθλητική οικογένεια του νησιού μας, όπως αναφέρεται από πολλούς συμπολίτες μας.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη ημέρα του αγώνα, στην κατηγορία των «σούπερ μίνι αγοριών», ο Ψυρής Νικόλαος στον πρώτο του αγώνα ανταμείφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο, στα «μίνι μικρά κορίτσια» η Έλενα Νίκη Σταυράκη και η Ιωάννα Σταύρου ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 6η και την 7η θέση αντίστοιχα και στα «μίνι μικρά αγόρια», ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου έφερε στην ομάδα μας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας, με τον Πορρή Κονταντώνη Χαράλαμπο Ηλία να συμπληρώνει το βάθρο στην 3η θέση. Ο Πολυχρονιάδης Ερμής, ο Κωσταράς Θεόδωρος Παναγιώτης και ο Χονδρομπίλας Δημήτριος Άγγελος συμπλήρωσαν το καρέ στην 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα, δίνοντας ένα πολύ όμορφο χρώμα στο βάθρο αυτής της κατηγορίας. Η κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας με τον Ροΐδη Δημήτριο να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τους Πεδιαδιτάκη Νικόλαο Σταύρο και Τοπούρη Βασίλειο Μάριο να τον ακολουθούν στην 5η και τη 10η θέση, αντίστοιχα.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στις «Παγκορασίδες» η ιδιαίτερα ανεβασμένη μετά τη φετινή μεταγραφή της στην Ακαδημία, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τερμάτισε στην 6η θέση και την ακολούθησαν η Πεδιαδιτάκη Ασπασία στην 7η και η Μητσιάκη Μιχαέλα στην 8η θέση. Στους «Παμπαίδες», Νικηταράς Βασίλειος, Χάσκας Σπυρίδων και Σκαλέρης Σταμάτιος ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 11η, 12η, και 13η θέση αντίστοιχα. Στις «Κορασίδες», η Ειρήνη Χρυσοβαλλάντω Σίμπερτ τερμάτισε στη 12η θέση και στους «Παίδες», σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική και υψηλού επιπέδου κατηγορία, οι πέντε αθλητές μας, Δημητριάδης Δίας, Ροΐδης Βασίλειος, Φας Νικόλαος, Τζαμάλης Ελευθέριος και Κιάρης Δημήτριος, τερμάτισαν στην 8η , τη 12η, τη 14η, τη 17η και τη 19η θέση αντίστοιχα.

Στις «Νεανίδες», η Αργυρώ Μορέττο επανήλθε δυναμική, μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Cyclo Cross, κατακτώντας την 3η θέση και στους «Εφήβους», ο Νίκος Σίμπερτ κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Σεμπάστιαν Ρομάν να τον ακολουθεί στην 5η θέση. Με την κατηγορία των «Γυναικών» έκλεισε και ο κύκλος των χρυσών μεταλλίων την ημέρας, με τη Γεωργοπούλου Χριστίνα να κατακτά την 1η θέση με πρόβλημα στο σασμάν, ενώ στους «Άνδρες», ο Βαλλιανάτος Έκτορας τερμάτισε 7ος και στους «Μάστερ Άνδρες», ο Πεδιαδιτάκης Εμμανουήλ τερμάτισε 8ος.

Την Κυριακή, οι αθλητές της Ακαδημίας που συμμετείχαν στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδας στις κατηγορίες των «Παίδων» και των «Κορασίδων» παρουσίασαν πολύ ικανοποιητική απόδοση, με τον Δημητριάδη Δία να τερματίζει στην 5η θέση σε πολύ μικρή απόσταση από τον 3ο και 4ο συναθλητή του, τον Νίκο Φα να ακολουθεί στην 9η θέση και τους Ροΐδη Βασίλειο, Κιάρη Δημήτριο και Τζαμάλη Ελευθέριο να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στην 14η, 17η και 18η θέση, αντίστοιχα. Η Ειρήνη Χρυσοβαλλάντω Σίμπερτ στην κατηγορία των «Κορασίδων» τερμάτισε τον αγώνα της στην 10η θέση.

Στο επόμενο αγώνα δρόμου αντοχής που διεξήχθη την ίδια ημέρα, στην κατηγορία των «Εφήβων», Σεμπάστιαν Ρομάν και Νίκος Σίμπερτ τερμάτισαν στην 4η και την 5η θέση αντίστοιχα, ενώ η Αργυρώ Μορέττο στις «Νεανίδες», ο Βαλλιανάτος Έκτορας στους «Άνδρες» και η Γεωργοπούλου Χριστίνα στις «Γυναίκες» κλείστηκαν στροφή από τον πρώτο συναθλητή τους και λόγω της φύσης του συγκεκριμένου αγώνα (αγώνας αντοχής Grand Fondo) δεν έλαβαν κατάταξη.

Τα συνολικά αποτελέσματα και των τριών αγώνων παρουσιάζονται παρακάτω.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s Horse Riding Farm, Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη παρουσία των αθλητών μας στο πολύ πλούσιο φετινό αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ