Ελβετία: Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε πεζοπορία, ο 55χρονος αντικαγκελάριος Αντρέ Σιμονάτσι

0
4816

Ο Σιμονάτσι υπηρετούσε στη θέση του αντικαγκελάριου της ελβετικής κυβέρνησης από το 2009

Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 55 ετών ο αντικαγκελάριος της Ελβετίας, Αντρέ Σιμονάτσι, όπως ανέφερε η ελβετική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο Σιμονάτσι, που ήταν πατέρας τριών παιδιών, κατέρρευσε «σε μια από τις αγαπημένες του πεζοπορίες» στα βουνά με την οικογένειά του, τόνισε η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της, ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες του στη θέση του αντικαγκελάριου από το 2009.

Στην Ελβετία ο καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος δεν είναι πολιτικοί, αλλά δημόσιοι υπάλληλοι που εκτελούν διάφορα διοικητικά καθήκοντα. Ο αντικαγκελάριος χρησιμεύει συγκεκριμένα ως εκπρόσωπος της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Αντιλαμβανόταν την κυβερνητική επικοινωνία ως υπηρεσία προς το κοινό και την κυβέρνηση», ανέφερε η ομοσπονδιακή καγκελαρία σε ανακοίνωσή της. «Ήθελε να τη χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και το έργο του».

Αρκετά κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα της Ελβετίας εξέφρασαν τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Σιμονάτσι, ο οποίος εργάστηκε ως δημοσιογράφος πριν ενταχθεί στην κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ