Κωακός από μέταλλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα mtb

0
108

 Κωακός από μέταλλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα mtb.
Έχοντας πια επιστρέψει και ολοκληρώσει το αγωνιστικό 3ήμερο του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Καρπενήσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο,  ήρθε η ώρα του απολογισμού.
Τρία μετάλλια, την πρώτη μέρα στο xcc σε όλες τις αποχρώσεις, έδειξαν ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για τον 1ο αγωνιστικό στόχο της χρονιάς.
 Συνολικά οι αθλητές μας έξι στο σύνολο, είχαν τερματισμούς στην πρώτη 20δα σε ένα πρωτάθλημα που λόγω των πολλών συμμετοχών  είχαμε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προκριματικά.
Αναλυτικά καταφέραμε να έχουμε :
 Πρωταθλήτρια Ελλάδος την Αλευράκη Αγγελική.
Στις πανκορασίδες, την Περγαμινού Φωτεινή να τερματίζει στην 21η θέση.
Στους παμπαίδες,  με εξαίρεση την μέτρια εμφάνιση του Νίκου Χόνδρου που έδειχνε και ήταν δυνατός έως ένα σημείο, η υψηλή θερμοκρασία και πιθανόν η λάθος διαχείριση των δυνάμεων του τον έριξαν στην 23η θέση.
Όμως και σ’ αυτή την κατηγορία, δύο ακόμα αθλητές που έλαβαν μέρος αποδείχτηκαν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος  ενός τόσο σοβαρού αγώνα  με αποτέλεσμα να έχουμε άλλα δύο μετάλλια, έχοντας τον Καραγιάννη Αριστοτέλη στη 2η θέση και τον Κωστογλάκη στην 3η σε ένα αγώνα που τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά από τον 4ο και του υπόλοιπους ποδηλατάδες.
Τέλος ο Καραμετσής στους παίδες, ξεκίνησε  αρκετά πίσω  στον  προκριματικό, αλλά κατάφερε να προκριθεί, (περνάνε οι 20 πρώτοι από δύο σειρές αγώνων ).Στον τελικό και πάλι ξεκινώντας από πίσω έφτασε να τερματίσει στην 23 θέση.
Την δεύτερη μέρα των αγώνων στο xcoο, ο μοναδικός αθλητής που είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγο ηλικίας  ο Καραμετσής κατάφερε να τερματίσει 25ος σε ένα  αγώνα 55 λεπτών, εκεί που ο καύσωνας έφτασε στα όρια τους όλους τους συμμετέχοντες.
Την Κυριακή στο xce και παρά το γεγονός ότι είχαμε ελπίδες και για άλλα  μετάλλια δεν καταφέραμε να  πάρουμε αυτό που θέλαμε.
     Στις πανκορασίδες, η Αλευράκη έδειξε αγχώμενη και έκανε μέτριο χρόνο  κατάφερε όμως μεθοδικά να σκαρφαλώσει έως τον ημιτελικό εκεί έκανε ένα λάθος και έμεινε εκτός τελικού. Έτσι κερδίζοντας τον μικρό τελικό έμεινε να είναι η 5η του παννελληνιου πρωταθλήματος xce.
 Η Περγαμινού ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις το xce,  στον αγώνα όμως για την πρόκριση στην 16αδα και ενώ άνετα θα περνούσε στην επόμενη φάση ένα σοβαρό ατύχημα στην κόντρα πρόκρισης την άφησε εκτός , παρά το γεγονός ότι αμέσως μόλις έπεσε  ξεκίνησε άμεσα και διεκδίκησε τη θέση,  τελικά την έχασε στη γραμμή μένοντας τελικά 18η.
 Στους παμπαίδες με πολύ καλούς χρόνους πέρασαν και οι τρεις στην 16δα δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα αποτελέσματα της Παρασκευής.
Ο Καραγιάννης με 2ο χρόνο, ο Κωστογλάκης με 5ο και ο Χόνδρος με 11ο χρόνο.
Ο Χόνδρος, σε ένα αγώνα με τους 2 από τους πρώτους του αγώνα αποκλείστηκε στη φάση τον 16  ενώ ο Κωστογλάκης έφτασε έως τον μικρο τελικό όπου εκεί είχε να αντιμετωπίσει δύο από τους πιο δυνατούς αντιπάλους και έμεινε εκτός τελικού, για πολύ λίγο. Κερδίζοντας όμως το μικρό τελικό κατάφερε να είναι ο 5ος του xce.
Τέλος ο Καραγιάννης Αριστοτέλης, αφού κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και ήταν καθαρά μέσα στα μετάλλια,  200 μέτρα πριν τον τερματισμό και σε μια παρατεταμένη σκάλα αποφάσισε να ρισκάρει για τη φανέλα του πρωταθλητή, ρίσκαρε αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση που τον άφησε στην 4η θέση του xce.
    Μια ομάδα που σε 3 χρόνια καταφέρνει να πρωταγωνιστεί πανελλαδικά και φέτος μετράει είδη 6 τίτλους πανελλήνιου πρωταθλητή  σε πέντε διαφορετικά αγωνίσματα της πίστας, και ένα τώρα στο mtb, καθώς επίσης και αρκετές ακόμα θέσεις στα βάθρα.
 Ευχαριστούμε πολύ τον coach Σπύρο Ταντή.
Όλο το ΔΣ  της ομάδας , τους γονείς και τους αφανείς ήρωες που βοηθούν την ομάδα και τα παιδιά μας.
Καθώς και όλους τους χορηγούς μας που στηρίζουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια:
Sernikos bikes
Pergaminos cars
Pirros μεταλλικές κατασκευές
ARCHON YACHTING AND YACHT management
Rafnar Hellas
Χατζηδαυηδ μεταφορές
Berto lucci
Υδροκαλ
Top gear ενοικιάσεις μοτοσικλετών
Sante cafe
Blue star ferry’s
Zaman fu Burger House
Bti travel agency
Natur galathris
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, σε όλους τους έγκριτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που αναδεικνύουν συνεχώς την κοινή προσπάθεια όλων μας για την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας στην Κω και στα Δωδεκάνησα μάς.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Γραφείο Τύπου
 Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ