Κως: Γιώργος Δούβας: Ο αθλητής διασώστης του ΕΚΑΒ – «Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…..»

0
1038

Ο Αγώνας

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ 246 ΧΛΜ

Ο αθλητής διασώστης του ΕΚΑΒ

Ο Δούβας Γιώργος είναι διασώστης του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης – Τομέας Κω με καταγωγή από Καλαμάτα.

«Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…..»

Φέτος είχα την χαρά να λάβω μέρος σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως, το 36Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Η προετοιμασία μου είχε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Με αρκετούς αγώνες υπεραπόστασης αλλά αυτόν που μπορώ να ξεχωρίσω είναι ο Δρόμος Αθανάτων Ηρώων 142χιλ. το 2016 όπου μου έδωσε και την πρόκριση για τη συμμετοχή μου στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Η εκκίνηση δόθηκε κάτω από την Ακρόπολη στις 28 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί 390 αθλητές από 54 χώρες εκ των οποίων 60 ‘Έλληνες ανάμεσά τους και εγώ.

Το ταξίδι προς την Σπάρτη ξεκίνησε με βροχή και αέρα δίχως να με επηρεάσει γιατί έπρεπε να εκτελέσω την δική μου αποστολή. Όλα κυλούσαν ομαλά, ψυχικά, σωματικά, νοητικά καθώς και  η τροφοδοσία, η οποία οφείλεται στην μητέρα και τον αδερφό μου άγρυπνοι φρουροί για σχεδόν 24 ώρες και τους ευχαριστώ.

Στο 150 χιλ. λόγω βροχής και χαμηλής ορατότητας παραπάτησα αλλά συνέχισα φτάνοντας στο 160χιλ. Οι πόνοι άρχισαν να γίνονται ανυπόφοροι και με πρησμένο πόδι, ΔΕ ποδοκνημική, συνεχίζω για να ανέβω ένα από τα δύσκολα σημεία του  αγώνα, το Αρτεμίσιο Όρος 1,200 υψόμετρο. Ανέβηκα στην κορυφή και αρχίζω την κατάβαση με αβάσταχτους πόνους και εκεί είναι το σημείο που έρχεται η υπέρβαση, τρέχω με το μυαλό, την αγάπη γι αυτό των αγώνα αδιαφορώντας για τον τραυματισμό μου.

Κατεβαίνοντας το βουνό φτάνω στο 172 χιλ. Νεστάνη ώρα 4:18 ξημερώματα. Εκεί με περιμένει το support μου, κάνω ανεφοδιασμό και ξεκινάω. Φτάνω στο 180χιλ. και εκεί αναγκάζομαι να ενημερώσω με κινητό τηλέφωνο τον αδερφό μου, ότι το πόδι μου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Παρ΄ όλο που εγώ ήθελα να συνεχίσω, μετά την απόφαση του αδερφού μου και του ιατρού της διοργάνωσης, τελείωσε το δικό μου ταξίδι προς την Σπάρτη.

«ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ……».

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου!!!

Δείτε στο EKABNews

Διασώστης του ΕΚΑΒ στην Κω ο πρωταθλητής Ελλάδος στους υπερμαραθώνιους Γιώργος Δούβας, Βίντεο, 29/11/2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ