Διασώστης του ΕΚΑΒ στην Κω Γιώργος Δούβας μετά τον τερματισμό στον 39ο Διεθνή Αγώνα Υπεραπόστασης «Σπάρταθλον 2021»: Αγωνίστηκα σαν Έλληνας! Βίντεο

0
1678

Μια ακόμη επιτυχής εμφάνιση από τον υπεραθλητή διασώστη του ΕΚΑΒ στην Κω Γιώργο Δούβα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Σπαρταθλητής, διασώστης του ΕΚΑΒ Κω, Δούβας Γιώργος, συμμετείχε  στον 39ο Διεθνή Αγώνα Υπεραπόστασης «Σπάρταθλον 2021» ο οποίος διεξήχθη στις 24/25 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα που αναβιώνει τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος εστάλη από τους Αθηναίους να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο κάλυψε τη διαδρομή των 246χλμ.σε μιάμιση ημέρα.

Ο Γιώργος Δούβας, ύστερα από μεγάλο κόπο και θυσίες περίπου 6 ετών και αφού πήρε την πρόκριση, κατάφερε να σταθεί και αυτός στη γραμμή της εκκίνησης την Παρασκευή στις 7:00 το πρωί κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ξεκίνησαν 320 αθλητές από 52 Χώρες εκ τον οποίον και 60 Έλληνες.  Ο Σπαρταθλητής διασώστης του ΕΚΑΒ Γιώργος Δούβας κατάφερε να καλύψει την διαδρομή από την Αθήνα στη Σπάρτη 246 χλμ. σε 31ώρες και 37λεπτά καταλαμβάνοντας την 5η θέση στους Έλληνες και 42ος γενικής κατάταξη

Εκπροσώπησε το ΕΚΑΒ

Όπως δήλωσε στο EKABNews :  «Αγωνιζόμουν σαν Έλληνας αφού στις δύσκολες στιγμές του αγώνα σκεφτόμουν τους ήρωες του 1821 και προσευχόμουν συνεχώς παίρνοντας δύναμη να συνεχίσω την υπερπροσπάθεια μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το support μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου που ήταν άγρυπνοι φρουροί στο πλευρό μου καθώς και τον προπονητή μου καθώς με της οδηγίες του κατάφερα να υλοποιήσω ένα όνειρο ζωής. Την επιτυχία μου αυτή την αφιερώνω στην Κορούλα μου Ελένη και σε όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Πηγή: EKABNews

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ