Πικετοφορία Εργατικού Κέντρου Δευτέρα 18:30 στους δρόμους της Κω

0
70

Εργαζόμενοι,άνεργοι ,συνταξιούχοι

Η λεγόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, η ανάπτυξη που μας υπόσχονται χρόνια τώρα περνάει πάνω από τις μειώσεις των δικών μας μισθών και συντάξεων. Πάνω από την αύξηση των δικών μας φόρων. Πάνω από την περικοπή των δαπανών του κράτους για τις ανάγκες του λαού για Υγεία- Παιδεία Πρόνοια.

Αυτή τη περίοδο εφαρμόζονται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν με τα  μνημόνια  η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,για χάρη των αξιολογήσεων του κουαρτέτου δηλαδή όλων των μηχανισμών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κάνοντας την ζωή μας κόλαση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τα δίνει όλα προκειμένου να εξασφαλίσει την ανάπτυξη του κεφαλαίου προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο με προκλητικά και χυδαία επιχειρήματα και προπαγάνδα ,αλλά και με την καταστολή στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Έδωσαν ακόμα και το επίδομα ανεργίας στην εργοδοσία! Θα μας φτάσουν στο σημείο να δουλεύουμε και να πληρώνουμε και όχι να μας πληρώνουν.

Οι «βέλτιστες πρακτικές» που επικαλούνται δεν είναι τίποτα άλλο από την σύγχρονη δουλεία.Δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων από την ελευθερία της εργοδοσίας να απολύει όποτε θέλει,όσους θέλει ,χωρίς να αποζημιώνει

Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων βλέπε την  των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!

Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!

Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας,

τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

ΔΕΥΤΕΡΑ  17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

στις 18:30  ξεκινάμε από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ στους δρόμους της πόλης

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Αιτήματα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που υπογράφουν πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και κατατίθεται σε όλα τα κόμματα της Βουλής πλην Χ.Α

Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΩΡΑ 18:30 ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ