Δημιουργήστε ένα cozy book café με αυτά τα tips!

0
3234

 

Όλοι όσοι αγαπούν το διάβασμα, τα βιβλία και την ποίηση αναζητούν ωραία σποτάκια μέσα στην πόλη που να τους εμπνέουν ώστε να απολαύσουν το αγαπημένο τους βιβλίο. Τα τελευταία χρόνια, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας υπάρχουν πολλά μικρά café τα οποία δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα ενώ εμπνέουν όλους τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν και να εργαστούν. Αν θέλετε να δημιουργήσετε και εσείς μια καινοτόμα επιχείρηση και να έχει τον χαρακτήρα του book café, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

  • Επιλέξτε άνετα καθίσματα

Όσοι θέλουν να απολαμβάνουν το ζεστό ή κρύο ρόφημα τους παρέα με το αγαπημένο τους βιβλίο αναζητούν ένα café με άνετα καθίσματα και μεγάλα τραπέζια για τις σημειώσεις ή τον υπολογιστή τους. Στα καταστήματα με είδη εξοπλισμού εστίασης θα βρείτε πολλές επιλογές σε καρέκλες, καναπέδες και τραπεζάκια τα οποία θα δημιουργήσουν άνεση στους επισκέπτες αλλά και ένα υπέροχο αποτέλεσμα διακόσμησης.

  • Δώστε έμφαση στον φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο διακόσμησης τόσο ενός επαγγελματικού όσο και ενός οικιακού χώρου. Ο επαγγελματικός φωτισμός εσωτερικού χώρου είναι ένα στοιχείο της διακόσμησης που θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση καθώς θα πρέπει να δημιουργηθεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο café. Επιλέξτε τα φωτιστικά του χώρου να είναι μοντέρνα και να μπορούν να έχουν ρυθμιζόμενο φως το οποίο να ρυθμίζεται ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε την ένταση ανάλογα με την εξωτερική ατμόσφαιρα. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας να φωτίζετε πιο έντονα τον χώρο ώστε να βοηθάτε τους αναγνώστες. Ομοίως, θα πρέπει να προσέξετε και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου ώστε να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ταμπέλα του café να εμπνέουν τους επισκέπτες σας.

  • Βιβλία

Σε αντίθεση με τα κλασσικά βιβλιοπωλεία και καταστήματα, στα book café θα βρείτε συγκεκριμένη θεματολογία στα βιβλία. Ποίηση, θεατρικά έργα, βιβλία με ρομαντική προσέγγιση, αστυνομικά, ποιητικές συλλογές και βιβλία τέχνης είναι μερικά από αυτά που πρωταγωνιστούν στα ράφια των book café. Ακόμη μπορείτε να διοργανώσετε ομιλίες και παρουσιάσεις συγγραφέων και ποιητών ώστε να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τον χώρο σας και το ενδιαφέρον σας πάνω στις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων.

  • Menu

Όπως κάθε καφετέρια ή café bar επιλέγει το menu με τα ροφήματα και το φαγητό έτσι και σε ένα θεματικό καφέ, όπως το book café θα πρέπει να επιλέξετε ώστε να έχετε μια μεγάλη ποικιλία σε ζεστά ροφήματα όπως σοκολάτες με γεύσεις, αρωματικά τσάι, γλυκά και αλμυρά snacks.

 

Τέλος, η διακόσμηση θα πρέπει να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του café που ετοιμάζετε. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία διακοσμητή εσωτερικών χώρων ώστε να σας συμβουλεύσει για τον χώρο σας. Επιπλέον, επιλέξτε τη μουσική ώστε να ταιριάζει με το ύφος του καταστήματος σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ