Τουρκοκρητικιά γιαγιά από τα Μουδανιά λέει μαντινάδα σε άπταιστα ελληνικά (βίντεο)

1
1679

Μία από τις πολλές συγκινητικές στιγμές ταξιδιού που έκανε με την παρέα του, το καλοκαίρι του 2019, στην Προύσα, τα χωριά και τις πόλεις στην παραλία της Βιθυνίας, μοιράστηκε πριν από λίγα 24ωρα ο συγγραφέας Νίκος Καζατζόπουλος μέσω του προφίλ του στο facebook.

Πρόκειται για τη συνάντηση με μια Τουρκοκρητικιά γιαγιά από τα Μουδανιά τη Μεράλ, τρίτης γενιάς Ανταλλάξιμη από την Κρήτη, που… τρελάθηκε όταν κατάλαβε πως έχει Ρωμιούς απέναντί της!

Όλα άρχισαν όταν ο Νίκος Καζατζόπουλος και η παρέα του αποφάσισαν να επισκεφθούν τους γενέθλιους τόπους των παππούδων τους, δηλαδή Κίο, Ελιγμούς, Μουδανιά, Σιγή και Τρίγλια, προκειμένου να απαθανατίσουν τις ελληνικές γειτονιές, τα σχολεία, τις εκκλησίες και τις πλατείες.

Ξεναγός τους ήταν ο Γιάννης που μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.

«Από αριστερά η Μαρί Λουίζ, η Ιφιγένεια, ο Νίκος, η Μεράλ και ο Γιάννης, στη παλιά Ελληνική γειτονιά στα Μουδανιά» (πηγή: facebook/nikos kazatzopoulos)

Όπως αποδείχθηκε, με τη Μεράλ δεν χρειαζόταν να βοηθήσει:

«Ρωμιοί είστε!», μας φώναξε από το μπαλκόνι της και κατέβηκε αμέσως να μας αγκαλιάσει και πει τις ιστορίες της. Της είπα ότι η γιαγιά μου μεγάλωσε στα Μουδανιά.
«Φαντάσου εγώ να μένω στο σπίτι της γιαγιά σου», μου είπε. Μας άφησε να φύγουμε λέγοντας μας συγκινημένη μια μαντινάδα.

 

«Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της αναζήτησης μας», γράφει ο συγγραφέας στην ανάρτησή του.

ekriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να πούμε αλήθειες άσχετα από θρησκευτική ταυτότητα. Μοιάζει η φάτσα της γιαγιάς για τούρκικη; Είναι ξεκάθαρη η φυλετική ταυτότητα.Οι ορίτζιναλ Τούρκοι είναι καταγωγής Μογγολίας. Απλά πράγματα. Έχει ο πρόεδρος Ταγίπ ή ο Τσαβούσογλου τέτοια φάτσα;Μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή.Ο Τσαβούσογλου παρεπιπτόντως μοιάζει με έναν γνωστό μου απ’το Κιλκίς πόντιο όταν λέμε ίδιος 😂.Ξέρετε μωρέ που είναι η Καππαδοκία η Καισάρεια; Για δείτε στο google maps έτσι από περιέργεια κατά που πέφτει.Ελλάδα ήταν εκεί.Και σήμερα έχουμε γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ντροπή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ