Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Τριανταφύλλου «Αλικαρνασσός, η γενέτειρα πατρίδα μου»

0
6157

Ρεπ-παρουσίαση: Ξανθίππη Αγρέλλη

Παρόντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ,  αρκετών ιερέων και των τοπικών πολιτικών αρχών και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρωί της Κυριακής 4/2/2024,  παρουσιάστηκε το βιβλίο του συγγραφέα κ. Μιχάλη τριανταφύλλου στην κατάμεστη αίθουσα της Πνευματικής Εστίας.         Η παρουσίαση έγινε από τον Σύλλογο Μικρασιατών ο ‘Ηρόδοτος’ και τον Πνευματικό Όμιλο Κώων ο ‘Φιλητάς’ και με συντονιστή το γιατρό κ. Κώστα Κογιόπουλο. Η πρόεδρος του Φιλητά, συγγραφέας και αρχαιολόγος κ. Μαρία Τουλαντά –Παρισσίδου, ανέπτυξε με γλαφυρό τόνο το μεστό περιεχόμενο του βιβλίου, που αναφέρεται στις μνήμες του Απόστολου Μουζούρακη και έχει τίτλο,’ Αλικαρνασσός η γενέτειρα πατρίδα μου’. Ακολούθησε ανάγνωση μέρους του βιβλίου, από το μέλος του ‘Φιλητά, την ’ συγγραφέα κ. Ξανθίππη Αγρέλλη. Στο τέλος ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τον πρόεδρο Μικρασιατών κ. Μαρκόγλου για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Ρεπορτάζ  Ξανθίππη Αγρέλλη

Με μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφύλλου με τίτλο » Αλικαρνασσός, η γενέτειρα πατρίδα μου», μια αυτοβιογραφία του Απόστολου Σταμ. Μουζουράκη στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.
Το παρών στην εκδήλωση , έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, ο αντιπεριφερειάρχης  Χαράλαμπος Ναβροζίδης, οι αντιδήμαρχοι Σταματία Κανταρζή και Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Μικρασιατών Κω ο «Ηρόδοτος» και αρκετός κόσμος.
Χαιρετισμό εκ μέρους της περιφέρειας ΝΑ απήύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Ναβροζίδης και εκ μέρους του δήμου της Κω, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ματίνα Βουκελάτου.
Για τον συγγραφέα του βιβλίου κ.Μιχαήλ Τριανταφύλλου, μίλησαν ο συγγραφέας Κώστας Κογιόπουλος, η πρόεδρος του  ΠΟΚ ο  «Φιλητάς» Μαρία Τουλαντά Παρισίδου, και ο  πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω ο «Ηρόδοτος» Σταμάτης Μαρκόγλου. Απόσπασμα από το βιβλίο ανέγνωσε, η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ξανθίππη Αγρέλλη
Το θέμα του βιβλίου, ξυπνά τις μνήμες ενός μικρασιάτη πρόσφυγα από την ζωή του στην Αλικαρνασσό, την πορεία του στην εξορία και την εγκατάσταση του στην Ιταλοκρατούμενη Κω, την Κρήτη και τελικά στην Αθήνα του μεσοπολέμου.
Παλιές ιστορίες, μνήμες, ξεχασμένες σε συρτάρια, που περιμένουν να ξυπνήσουν μνήμες σε ένα ταξίδι στο παρελθόν μας…στην ιστορία μας.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ