Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσίαση του αφιερωματικού βιβλίου του Δ. Καπανδρίτη στον μακαριστό Μητροπολίτη Εμμανουήλ Καρπάθιο

5
4867
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Kostv.gr)

Η παρουσίαση από τον  ‘Φιλητά’ του βιβλίου του κ Διονύση Καπανδρίτη         (5/8/2023)

Με τις Θρησκευτικές, Πολιτικές,  Στρατιωτικές και Δικαστικές αρχές, μαζί με πλήθος κόσμου, έγινε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο  ‘Χάνι,’ το βράδυ του Σαββάτου, η παρουσίαση του βιβλίου του απόστρατου Αξιωματικού της  ΕΛΛΑΣ και πρώην Διοικητή του ΑΤ  Κω, κ. Διονύση Καπανδρίτη.          Ο Πνευματικός Όμιλος Κώων ο ‘Φιλητάς’, μαζί με την πρόεδρο κ. Μαρία Τουλαντά- Παρισσίδου και τα μέλη κ. Ξανθίππη Αγρέλλη και κ. Λευτέρη Χατζηνικολάου, συμπαρουσίασαν το βιβλίο με τίτλο, Εμμανουήλ  Καρπάθιος  ο πρώτος  μεταπολεμικός Μητροπολίτης Κω   (1947- 1967). Κύριος ομιλητής ήταν ο Αρχιτέκτονας κ. Μιχαήλ Σοφός.                                                                                      Ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

(ρεπορτάζ  – Ξανθίππη Αγρέλλη)

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο της Κω (Χάνι) και διοργανώθηκε από τον Πνευματικό Όμιλο Κώων «Ο Φιλητάς».

 

Ακόμη μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς» καθώς με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, στο πλαίσιο των θερινών δράσεων και εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε στο κωακό κοινό, το εξαιρετικό βιβλίο του Διονύση Καπανδρίτη, με τίτλο «Εμμανουήλ Καρπάθιος, Βίος και Έργο 1947 1967». Ο χώρος του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου ήταν γεμάτος, από κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει την παρουσίαση αλλά και να προμηθευτεί το ιδιαίτερα αξιόλογο συγγραφικό πόνημα του αποστράτου Ταξίαρχου της ΕΛΑΣ και συγγραφέα κ. Καπανδρίτη.

Το παρών έδωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, ο Έπαρχος Κώ-Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ο πρ. Δήμαρχος και Επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κύριτσης κ.α. ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί καθηγητές Πανεπιστημίου που έλκουν την καταγωγή τους από την Κω, καθώς επίσης προσωπικότητες του πολιτισμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού αλλά και αρκετός κόσμος που θέλησε να μάθει περισσότερα σχετικά με τον βίο και το έργο του παλαιού δεσπότη πρ. Κώου και Νισύρου Εμμανουήλ Καρπάθιου

Ο Συντονισμός της εκδήλωσης  έγινε από την Πρόεδρο του Π.Ο. Κώων «Ο Φιλητάς» Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου, ενώ για τον συγγραφέα μίλησε ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Σοφός ενώ τα βιογραφικά των παρισταμένων ανέγνωσε το μέλος του Φιλητά  Ξανθίππη Αγρέλλη.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Εμμανουηλ στα 20 χρόνια που εμεινε στην Κω άφησε αρνητικό πρόσημο που κ αυτό θα ´πρεπε να αναφερθεί στην εκδήλωση κ εξ αυτής της συμπεριφοράς του εξεδιώχθη κ αντικατεστάθη απο τον Ναθαναήλ Α ´….
    Χρειάζεται πλέον η σωστή καταγραφή κ οχι η εξύμνηση

  2. Ωραίες οι γάμπες αλλά σε επίσημες εκδηλώσεις, θεωρά ότι δεν αρμόζει αυτή η αμφίεση…..

  3. Ο αποθανων δεδικαιωται. Αφού δεν βρίσκεται πια στη ζωή δεν μπορεί να απολογηθεί για τα κρίματα του ούτε να απαντήσει για τα μεγάλα λάθη του. Πράγματι υπήρξε πολύ αυστηρός.
    Ο Κύριος θα τον κρίνει δίκαια.

  4. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ