Κως: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη «Τα πάντα είναι στο τίποτα»

0
3596
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Κωσταντινίδη με τίτλο «Τα πάντα είναι στο τίποτα» στο λαογραφικό μουσείο Χάνι το απόγευμα της Τετάρτης. 14/12. Η πρόεδρος του Πνευματικού ομίλου Φιλητά κ. Μαρία Τουλαντα -Παρισίδου προλόγισε την παρουσίαση. Ακολούθησε παρουσίαση περίληψης του βιβλίου από την κ Ξανθίππη Αγρέλλη. Στο τέλος ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Κωνσταντινίδη

Το νέο μυθιστόρημα του κ. Νίκου Κωνσταντινίδη, με τίτλο ‘Τα πάντα είναι στο τίποτα,’ μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Σε  κάθε σελίδα του, ζωντανεύουν πλήθος εικόνες, όπου πρωταγωνιστούν φιγούρες διαφορετικές. Αυτές που μπορούν και αφηγούνται γλαφυρά, μέσα από την ταλαντούχα, μαγική πέννα του συγγραφέα, τον διαφορετικό τρόπο ζωής, αγκαλιασμένο με τον τόπο, τον χρόνο, την εποχή. Κυριευμένο  από  τον πόνο, την ανέχεια και την ανάγκη του ξενιτεμού. Ανθρώπινες φιγούρες, που δούλεψαν σκληρά στη ξένη γη, αγωνίστηκαν για μια καλύτερη τύχη, μόχθησαν και τελικά μεγαλούργησαν και θριάμβευσαν  στην αρένα της ζωής, με τις επαγγελματικές και οικογενειακές  επιτυχίες τους.                        Ο  κ Κωνσταντινίδης, στήνει άλλο ένα συναρπαστικό σκηνικό και ανεβάζει άλλο ένα έργο, όπως εκείνο το θεατρικό μονόπρακτο, το ‘Ονομάζομαι Ασάρ’.               Μόνο που εδώ έχουμε πολλές πράξεις, διαφορετικούς πρωταγωνιστές, για την πραγμάτωση των ονείρων τους, στην άκαρδη ξενιτιά. Όπως  ο Μιχάλης, που ως την τελευταία σελίδα, τον νιώθουμε σαν φίλο μας, σαν συγγενή, να μας διηγείται την προσωπική του περιπετειώδη ιστορία. Η  γλώσσα του συγγραφέα, είναι απλή, κατανοητή, ευπρεπής, ομαλά γλιστρά στην ανάγνωση και περνά  στο συναίσθημα και στη μνήμη μας.  Είναι  η γλώσσα, ενός ανήσυχου εραστή της λογοτεχνίας, που κουβαλάει και άλλα πολλά έργα, στο δισάκι της συγγραφικής του, δεινής ενασχόλησης. Εδώ όπως και στα υπόλοιπα έργα του, ο συγγραφέας           κ. Κωνσταντινίδης, χρησιμοποιεί τις λέξεις ως χρώματα, για να ζωγραφίσει τις εικόνες τις μαγικές, πάνω στον καμβά του πονήματος  του. Μας ταξιδεύει σε πολλά μέρη, παράλληλα δε μας προβληματίζει, για πολλά και σημαίνοντα γεγονότα της ζωής. Από  την πρώτη σελίδα, μπαίνουμε σε ένα κόσμο που μας δίνει το εισιτήριο, για να ζήσουμε πραγματικά γεγονότα χαράς, λύπης, πλούτου φτώχειας, αγάπης και έρωτα. Όλα πλεγμένα στο γαϊτανάκι του χρόνου, όπου μας ξυπνά τα ανάλογα συναισθήματα, ως την τελευταία σελίδα αυτού του βιβλίου.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση…….. ανάγνωση κειμένου…….                                                                     Ευχαριστώ, τον συγγραφέα, για την τιμή που μου έκανε να συμμετέχω στην παρουσίαση του έργου του, καθώς και τον ‘Φιλητά,’ που μου έδωσε το βήμα.      Καλοτάξιδο, το νέο βιβλίο σας κ. Κωνσταντινίδη                                                        Ξανθίππη   Αγρέλλη  (14-12-2022)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ