Με επιτυχία η φετινή άσκηση ετοιμότητας για ισχυρό σεισμό στην Κω «Σεισίχθων 2023» από την ΠΥ Κω στην πρ. Αλεξάντερ Φάσιον

5
8879


Η φετινή άσκηση ετοιμότητας «Σεισίχθων 2023» διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία , σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, παρουσία του διοικητή Γρήγορη Μαυρίδη, του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του αντιδημάρχου Σταμάτη Πη, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας Κω, με επιχειρησιακό συντονιστή τον Νίκο Καλυμιοναρή, στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήμα Κω, της Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Καταδρομέων Κω.
Πολύτιμη η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.
Αντικείμενο της άσκησης ήταν η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες εκδηλώθηκαν στον Δήμο της Κω εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε κοντά στο νησί. Η επέμβαση υλοποιήθηκε με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολή πυρκαγιάς
Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων, περιλάμβανε την αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο εργοστασιακής μονάδας «Alexander’s Fashion», τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων στην ταράτσα του κτιρίου ως αποτέλεσμα καταρρεύσεων που προκληθήκαν από τη σεισμική ακολουθία καθώς και η παροχή βοήθειας σε τραυματίες.
Σκοπός της άσκησης με κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023” είναι η ετοιμότητα και αντιμετώπιση καταστάσεων μετά από σεισμό.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/20989-vvv

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνχαρητηρια σ όλους μόνο με την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά!!! Μπραβο και στον Δήμαρχο που είναι κοντά σε όλους μας!!!

  2. Μπραβο κομάντο και σ όλοι την ομάδα, πάντα να είστε ενεργοί!! Συγχαρητηρια στους επικεφαλής των εθελοντικων ομάδων τον Θοδωρή τον Νίκο τον Ερρίκο τον Χρήστο και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και φυσικά στον Διοικητή που απο τοτε που έχει αναλάβει μας έχει φέρει όλους κοντά!!! Μοναδικος σκοπός μας να προστατευσουμε το Νησι μας!!!

  3. Ναι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη εθελοντική ομάδα γιατί έχουν προσφέρει πολλά και.στο νοσοκομείο μας ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ