Η. Καματερός στο Κόκκινο 105.5: «Ο τρόπος διαχείρισης της όλης κατάστασης στην Κω θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα σεμιναρίου»

6
648

Συνέντευξη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105.5

Συνέντευξη στο Κόκκινο, στη δημοσιογράφο Τζούλη Τσίγκα παραχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017. Στη συζήτηση κυριάρχησε μεταξύ άλλων το θέμα της Νησιωτικότητας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του νησιού μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, απάντησε πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση και σωστή διαχείριση της όλης κατάστασης τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

«Ο τρόπος διαχείρισης της όλης κατάστασης στην Κω θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα σεμιναρίου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας καθηγητής.

Σε σχέση με τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση ανέφερε πως μόνο τις πρώτες μέρες υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις κυρίως από Ιταλούς, επήλθε όμως γρήγορη ανάκαμψη και συγκριτικά με την περσινή χρονιά σημειώνεται μάλιστα και άνοδος της τάξεως του 15-20%.

Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό στα νησιά μας, τόνισε πως είναι μειωμένος και αυτό οφείλεται κυρίως στο μονοπώλιο των ακτοπλοϊκών και των αεροπορικών εταιρειών και για να μπορέσει να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση χρειάζεται χρόνος και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Ένα από τα μέτρα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι και τα αυξημένα συγκριτικά με άλλες χρονιές προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και κυρίως σε νησιά που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα (πχ μεταναστευτικό ).

Ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε για άλλη μία φορά το ζήτημα της Νησιωτικότητας το οποίο δυστυχώς, όπως ανέφερε, πολλοί ακόμα και σήμερα δεν το έχουν κατανοήσει, διότι παρατηρείται το φαινόμενο να κατατίθενται νομοσχέδια χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες των νησιών και των κατοίκων τους.

Κλείνοντας την συνέντευξή του δήλωσε πως πρέπει τα υπουργεία να καθορίζουν την πολιτική τους βάσει της κατηγοριοποίησης των νησιών, η οποία θα γίνεται όχι μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια αλλά κυρίως βάσει απόστασης, βαθμού ανάπτυξης, δυνατοτήτων που έχουν κ.τ.λ. Στο σημείο αυτό τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν κομβικά νησιά, ενώ επανέλαβε την πρόταση που κατέθεσε στη βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία να ενισχυθούν με γιατρούς και υπαλλήλους τα μεγαλύτερα νησιά, έτσι ώστε μέσω βραχύβιων αποσπάσεων να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση γειτονικών μικρότερων νησιών.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυβέρνηση αντέδρασε μια χαρά, μόνο που εσύ δεν έκανες απολύτως τίποτα, το μόνο που κάνεις τώρα και το λέει όλος ο κόσμος είναι να γυρνάς στις οικοδομές …και με προσποιητό τάχα μου ενδιαφέρον να ρωτάς τον κόσμο τα προφανή αν χρειάζεται τίποτα,…….γιατί δεν πας και στις άλλες οικοδομές

    • Η ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, το 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με φόρους, φόρους, φόρους.. ΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ.

      Τώρα για να αποτελειώσει φέρνει δώρα για το νέο έτος μπουναμά λόγω νησιωτικότητας ΦΠΑ 24 % ΚΑΙ ΤΟ ΝΈΟ ΧΑΡΆΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΑΣΗΚΩΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ.

      • ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΨΗΦΙΣΕ Η ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ από 01/01/2018!!! Θα μας ξεκάνουν.

        ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΣΑΝ ΖΏΑ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΟΙ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ΛΟΓΩ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ. Για όσα έχουν αποφασίσει και ψηφίζει για τους νησιώτες, την αύξηση του ΦΠΑ στο 24 % και το νέο χαράτσι στον τουρισμό το ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ που θα μας αποτελειώσει ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΆ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ… Σίγουρα αρχές του χρόνου θα χρειαστούμε τους ψυχολόγους…

      • ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΕΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΦΠΑ 24 % ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ...+ το ΤΈΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ.

        Όλο νταηλίκι και λεονταρισμούς ο ψηλός γίγαντας,κούφιος … είσαι Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, τα ψήφισες ΟΛΑ σαν υπάκουο ανθρωπάκι μπας και γλύψεις για λίγο ακόμα τα κοκαλάκια και το παραδάκι της εξουσίας. Τώρα τι θα τολμήσεις να τάξεις στους αγανακτισμένους βλάκες που σας πίστεψαν και έφεραν στην βουλή ανθρωπάκια της πλάκας;;;

    • Γραφιά του Βολευτή, περιμένουμε δελτίο ρύπου για τις 300.000 € κατόπιν ενεργειών του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου...

      Το πρώτο κυβερνητικό κονδύλι για την Κω μετά τα 1,8 εκατομμύρια που κατόπιν ενεργειών του βολευτή μας ήρθαν για το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ και το 2ο ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ… Πως του ξέφυγε να βγάλει δελτίο για το κατόρθωμα και ένα τόσο μεγάλο ποσό και να μην έχει και την υπογραφή του Ηλία; ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ…

  2. Πω, πω, πω ΠΑΡΑΔΑΚΙ από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!! Τι θα φτιάξει ο Δήμος, σχολεία, το λιμάνι ή θα δώσει σε άστεγους;;;

    Και να σκεφτεί κάποιος, στο μέγαρο Μαξίμου οι Καρανίκες, στα υπουργεία οι τα βολεμένα κομματόσκυλα του ΣφΥΡΙΖΑ και στα βουλευτικά γραφεία τεμπέληδες βολεμένοι με διπλούς μισθούς, εισπράττουν περίπου 14.000.000 ευρώ τον μήνα σε εποχές που τα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν από έλλειψη προσωπικού…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ