Ηλίας Καματερός: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να καταργήσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο

18
9440

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Για το Μ.Ι.

Με καθυστερήσεις, ακόμα και πάνω από ένα χρόνο στις πληρωμές του, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει ουσιαστικά το Μ.Ι.

Είναι φυσικό αφού η πολιτική της διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες ενώ η νησιώτικη πολιτική απαιτεί μείωση τους και δικαιοσύνη παντού.

Κι’ αυτό μόνο με μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί.

Είναι τιμή μου που επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ήμουν συντονιστής-(ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ) της επιτροπής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής για την οποία ο απολογισμός ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, αναφέρει : (σελ. 105)

« Υπήρξαν πρωτοβουλίες βουλευτών που ανέδειξαν σημαντικά θέματα, οδηγώντας την κυβέρνηση να νομοθετήσει συναφώς.

Σημαντικό παράδειγμα είναι η ανάδειξη της νησιωτικότητας και η συγκρότηση ενός εξαίρετου συνολικού σχεδίου για την νησιωτική πολιτική. Προϊόν αυτής της πρωτοβουλίας υπήρξε, μεταξύ άλλων, η θεσμοθέτηση του ‘‘μεταφορικού ισοδύναμου’’ για επιβάτες και εμπορεύματα στις ακτοπλοϊκές μεταφορές»

Το εφαρμόσαμε πιλοτικά και στα καύσιμα και στις αεροπορικές μεταφορές και μετά τις 21 Μαΐου με την προοδευτική κυβέρνηση θα το επεκτείνουμε και θα το συνδέσουμε με το ακτοπλοϊκό ώστε να υπάρχει μηχανισμός παρέμβασης στις γραμμές και τα εισιτήρια.

Αποδείξαμε ότι και θέλουμε, και μπορούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ντρέπεσαι ;Ποιος κατάργησε το χαμηλό ΦΠΑ στα Δωδεκανησα;Επιτέλους δεν έχουμε πάθει αμνησία .´ετατε και ότι κάτσει.Πως θα το καταργήσει ψευταρά;Η Βουλή εκλησε.

    • Ο ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΠΠΑ ΤΣΙΠρΑΣ, ο ΦΌΡΟ ΜΠΗΧΤΉΣ έρχεται ΜΕ ΦΟΡΑ.. στον τόπο του εγκλήματος. 24% ΦΠΑ στην ΨΕΡΙΜΟ...

      ΕΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΛΕΞΑΚΗ, φέρε μαζί σου τον ΑΝΤΩΝΑΡΟ και τον ΠΟΛΑΚΗ. Σου ξέφυγε η ΚΩΣ από το 24% ΦΠΑ που έχωσες στα νησάκια της ΠΑΡΑΜΕΘΌΡΙΟΥ, ΨΕΡΙΜΟΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΝΥΣΙΡΟΣ, ΤΗΛΟΣ, ΣΥΜΗ, ΚΑΣΤΕΛΌΡΙΖΟ και θέλεις να επανορθώσεις… Θα συνοδεύεται από τους τοπικούς ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΔΙΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, τον κάπτεν τον Μνημονιοφόρο και τα λοιπά υπόλοιπα της λαϊκής, θα επισκεφτεί ΤΟ ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ για να βγάλει λόγο στους ΛΑΘΡΟ….

    • Για κοίτα ποίος μιλά, ΨΕΎΤΕΣ, ΛΑΪΚΉΣΤΕΣ, ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, οι ΔΕΙΛΟΙ που ψήφιζαν Μνημόνια και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΑΣ στους Αδύναμους…

      ΒΡΕεεεεέ ΟΥΣΤτττττ ανθρωπάκια που μας φορτώσατε το στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού, ΦΠΑ 24% ΣΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ, όταν κάνατε δήλωση ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ σε περίπτωση που η ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣφΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ΤΟΥ συγΚΑΜΕΝΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ θα εξοντώσουν τα ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ….

  2. Μπας και γυρίσουν στο μαντρί. Και η ΝΔ την ίδια τακτική ακολουθεί. Να ψηφίσεις αυτόν που θα σου κάνει το μικρότερο κακό.

    • ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ τους ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ με τις ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, τους Ψεύτες Λαϊκιστές με τις ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ….

      ΑΡΠΑΖΟΥΝ τις ευκαιρίες σαν τον ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΑΛΕΞΗ που βρήκε κελεπούρι με 500 Ευρώ στο ΣΟΥΝΙΟ, τον ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗ με τα δεκάδες σπίτια που ενοικιάζει σε ΜΚΟ και τον ΡΑΓΚΟΥΣΓΗ που ΑΡΠΑΞΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ αφήνοντας έξω δεκάδες δικαιούχους…. Πρέπει να σκεφτώ να γραφτώ στον ΣφΥΡΙΖΑ μπας και αποκτήσω στέγη και κανένα παραλιακό ή Βίλα στο Σούνιο.

  3. Μπράβο στον Τσίπρα που έκανε το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο Καματερος έχει δίκιο. Εγώ περιμένω να μου βάλουν τα λεφτά από τον Αύγουστο που ταξίδεψα

    • Εσυ ταξίδεψες εμείς θα το πληρονουμε;Όπως και εσυ και εγώ πληρονουμε το ΦΠΑ που μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δοξάστε τους

  4. Σαν δεν ντρεπεστε τολματε να μιλατε με την αλλα πρεσπες συμβαση που λυπαστε που δεν εγινε….
    Μαυρο πισα θα φατε να στρωσετε χαρακτηρα αριστερε κατ επιφαση με δεξιες τσεπες

    • Τα λεφτα απο το μεταφορικο ισοδυναμο εσυ τα πηρες? Μονο σε κομματοσκυλα τα δινουν πλεον?

  5. η κυβερνηση δεν ειναι μπαμπουλας ενδαφερεται για τους νησιιωτες πιο πολυ απο εσας τους απατριδες αχρηστους

  6. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα χωριά τους πάνε με λαμπάδες στις εκκλησιές και στην ορκομωσία της Βουλής δεν ασπάζονται το ευαγγέλιο. Άσε που κάνουν και πολιτικό όρκο. Ηθοποιοί 😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Οι βΟλευτες της ΝΔ δηλωνουν υπερ του ιδιωτικού τομεα εκτος αν ειναι να βολευτουν οι ιδιοι και το συγγενολοι τους στο δημοσιο. Να βολευτουν αυτοι να τους ταιζουμε με τους φορους μας και εμεις ας δουλευουμε 12ωρα στον ιδιωτικο με μισθους πεινας.

  7. Φανταστείτε να πάρει την μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας και να μείνει με το όνειρο του δεύτερη φορά βουλευτής ο captain Ilia’s ;Ε ρε γλέντια….Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

  8. βρε γκαου, απο οτι ταξατε το 2015 δεν κανατε τιποτα, και δε φτανει αυτο αλλα κανατε εγληματα με τα σκοπια, τους μεταναστες και παραλιγο να φευγαμε και απο την ΕΕ, αυτη παλι η κυβερνηση Μητσοτακη απο οτι εταξε το 2019 τα εκανε ολα. Μεγαλη διαφορα και θα το δεις στις 21 Μαιου. Τουρκοφιλοι ολοι σας.

  9. δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε από το να γράφετε σχόλια και να βρίζετε. Μιχαλάκη πιάστηκε το χέρι σου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ