Θραύση κάνει το νέο σήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Τέλος ο πράσινος ήλιος [φωτο] Δείτε το

8
1942

Δείτε το νέο σήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που άρεσε και έκανε θράυση μεταξύ των συνέδρων.

Λίγη ώρα πριν απο την καταληκτική ομιλία της Φώφης Γεννηματά, παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Πρόκειται για μορφές ανθρώπων με διαφορετικά χρώματα, που στοιχίζονται πίσω και πλάι η μία απο την άλλη, σε μια απόπειρα απεικόνισης ακριβώς της πολυσυλλεκτικότητας του νέου φορέα.

Πέντε πρόσωπα σε διαφορετικούς χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα πρόσωπα του Γαΐτη είναι το σήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγο και ανοίγει τις εξελίξεις για να πάρει σάρκα και οστά το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς.

Κάτω απο τις πέντε ανθρώπινες μορφές που ενώνονται νοητά από μία γραμμή, αναγράφονται τα ονόματα των φορέων-παρατάξεων που συγκροτούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη και είναι κατά σειρά:

Κινήσεις Πολιτών
Δημοκρατική Αριστερά
ΠΑΣΟΚ
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
ΕΔΕΜ

Μετά το σήμα ο νέος φορέας πρέπει να αποκτήσει αρχηγό και όργανα που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Οκτώβριο μήνα που η Φώφη Γεννηματά έδωσε ως χρόνο για την εκλογή του αρχηγού από τη βάση.

Μάλιστα το βίντεο της παρουσίασης ξεκινά από τα σύμβολα των κομμάτων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, άφησε ικανοποιημένους τους πέντε προέδρους (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ) και τα επιτελεία τους.

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Με την φράση «ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε!», ξεκίνησε την καταληκτική της ομιλία στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής της και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

 

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν αναφερόμενος στις αποφάσεις του ΣτΕ έκανε λόγο για «θεσμικό εμπόδιο».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της, δηλώνοντας πάντως με έμφαση «μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της ΔΗΣΥ, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δήλωσε τα εξής: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντί για ΔΗΣΥ θα έπρεπε να λέγονται ΔΥΣΗ γιατί ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ έχει σβήσει προ πολλού και τα λαμόγια του πήγαν σε άλλα κόμματα.

  2. το ΑΦΜ το αλλαξαν η μονο το σημα? αντε ρε παναγιτσες πρασινοφρουροι πληρωστε τα χρεη σας ρε λα λα λα που εχετ φαει ταντερα σας απο τις μι … συ…χαμενοι…

  3. ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕΤΕ..ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΡΙΑ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ

  4. «Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους νεοφιλεύθερους ούτε με τους μαρξιστές»

    Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο της κρίσης. Από το success story του Αντώνη Σαμαρά περάσαμε στο success story του κ. Τσίπρα.Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός βυθίζεται στην εξαθλίωση ακούει υποσχέσεις ότι θα φάει με χρυσά κουτάλια. Η κυβέρνηση έσυρε τη χώρα σε ένα νέο μνημόνιο. Ενταφιάστηκε το παραμύθι περί ελάφρυνσης του χρέους. Δικαιώνεται η Χρυσή Αυγή που έκανε λόγο για ξεκάθαρη εξαπάτηση του λαού. Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αποκάλυψαν ότι είχατε συμφωνήσει και καθυστερήσατε να κλείσετε την Αξιολόγηση για επικοινωνιακούς λόγους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ