ΠΑΣΧΑ Κυρίου! «Απίστησε συ…..» Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

1
5063

 

ΠΑΣΧΑ Κυρίου!

«  Απίστησε συ…..»

Πάσχα  εορτή εορτών  και πανήγυρης πανηγύρεων. Με την λαμπροφόρο Ανάσταση, χαίρονται οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι, η Υπεραγία Θεοτόκος, οι δίκαιοι, εμείς και όλη η νεκρή φύση, που την άνοιξη ανασταίνεται, φοράει τα γιορτινά της και τα ανοιξιάτικα λουλούδια της,  με τον δικό τους τρόπο φωνάζουν «Χριστός Ανέστη», «Αληθώς Ανέστη»

Χαρά μεγάλη γιατί από τον τάφο ξεπήδησε η ζωή η αθάνατος, και ο θρίαμβος εναντίον της αμαρτίας, εναντίον του θανάτου, εναντίον του εωσφόρου. Νεκρός μόνο ο θάνατος. «Χριστός Ανέστη». Μεγάλη χαρά. Ο μόνος που τρέμει και πικρά θρηνεί και  οδύρεται είναι  ο σατανάς και όσοι δεν θέλουν να παραδεχθούν την Ανάσταση, και ότι με την Ανάσταση άλλαξε ριζικά η ζωή μας και ότι αποτελεί την ισχυρότερη και σαφέστερη απόδειξη της Θεότητος του Χριστού.

Πάντα  την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, γιορτάζουμε τον Άγιο Γεώργιο, για  να θυμηθούμε  και να τον μιμηθούμε στη αρετές του. Για την αγάπη του στον Χριστό  να βρεθεί στην Ουράνια Βασιλεία.

Θυσίασε νιάτα, λεβεντιές, αξιώματα τα πάντα. Ο Άγιος Γεώργιος ο Θωμάς και ο κάθε Άγιος αποτελούν  τρανή απόδειξη ότι ο Χριστός Αναστήθηκε και  είναι Αληθινός Θεός.

Και ας μιμηθούμε την καλοπροαίρετη και με καλή διάθεση  ψυχή του Θωμά, που διψούσε για την αλήθεια, ερευνούσε χωρίς αντίλογο, και χωρίς την επίμονη απιστία των Γραμματέων και Φαρισαίων, «ου με πείσεις κα αν με πείσεις »

Για αυτό και ο Ιερός Χρυσόστομος, γεμάτος χαρά  για την δυσπιστία  των λογισμών του Θωμά αναφωνεί:  «Επαινώ τον Θωμά, γιατί  αποστομώνει κάθε αιρετικό που αμφισβητεί την  Ανάσταση του Χριστού,….. «Απίστησε, απίστησε  κι άλλο Θωμά, και άλλο, ακόμη περισσότερο, για να πιστέψω απόλυτα εγώ. Γιατί δείχνοντας εσύ απιστία και  αμφισβήτηση,  εγώ διδάσκομαι και   πιστεύω».

 

Χριστός Ανέστη

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου, το βράδυ της Ανάστασης στην Μητρόπολη Αθηνών.
    …… . Ήταν η μόνη που δεν τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο!
    Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν έψαλε ούτε το Χριστός Ανέστη, δεν φίλησε καμία εικόνα, ούτε έκανε τον σταυρό της.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδέλφια χριστιανοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ