ΚΝΕ Κω: Για το κλείσιμο των τμημάτων του ΕΠΑΛ Κω

0
852

Για το κλείσιμο των τμημάτων του ΕΠΑΛ Κω

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που κλείνει δεκάδες τμήματα ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τέσσερα στο ΕΠΑΛ του νησιού μας.
Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις δηλώσεις του Υπουργού ότι «όλα ξεκινούν και τα πάντα βρίσκονται στην θέση τους», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχώς βάζει νέα εμπόδια στην μόρφωση των μαθητών!
Υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι δαπάνες για την παιδεία όλο και μειώνονται, ενώ τα σχολικά συγκροτήματα στην πλειοψηφία τους είναι υποβαθμισμένα και δεν επαρκούν για όλους τους μαθητές.
Σοβαρό πρόβλημα που προστίθεται σε όλα τα υπόλοιπα είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψει την λειτουργία δεκάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν τομέα ή σχολικό περιβάλλον. Ενώ ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο.
Αν υλοποιηθεί αυτή την απόφαση, το ΕΠΑΛ της Κω, οδηγείται άμεσα σε μαρασμό. Παράλληλα, με δεδομένο ότι στο νησί δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ, στερούν το δικαίωμα από τα παιδιά να επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν.
Καλούμε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κω και τους γονείς τους να μην ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, αλλά να παλέψουν για να την ανατρέψουν! Να σταθούν στο πλευρό των καθηγητών τους και να παλέψουν για πραγματικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλους και για ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τους καλούμε να διεκδικήσουν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα των ΕΠΑΛ! Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.
Οργάνωση Βάσης Κω
4/10/2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ