ΚΝΕ Κω: Για τον θάνατο των δύο συμμαθητών μας & την κινητοποίηση που καλεί το 15μελες του ΕΠΑΛ

4
1397
Ανακοίνωση ΟΒ Κω της ΚΝΕ

Για τον θάνατο των δύο συμμαθητών μας & την κινητοποίηση που καλεί το 15μελες του ΕΠΑΛ

Με αφορμή το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ζιά όπου 2 μαθητές του ΕΠΑΛ βρήκαν τραγικό θάνατο και ένας ακόμη τραυματίστηκε βαριά, η Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμμαθητών μας. Παράλληλα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κινητοποίηση που καλούν το 15μελες του ΕΠΑΛ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, την Παρασκευή 11/02, στις 11:30πμ, στο ΕΠΑΛ.

Το τραγικό αυτό γεγονός µας γεμίζει οργή αφού δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, ούτε ήταν αποτέλεσμα αμέλειας. Ήταν ένα αναπόφευκτο έγκλημα, αφού χρόνια τώρα η πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές δεν έχουν προτεραιότητα έργα που θα προστατεύουν το περιβάλλον, την ζωή µας και την περιουσία των οικογενειών µας, αλλά που ιεραρχούν έργα που θα διευκολύνουν µεγαλοξενοδόχους και tour operators να «αυγατίσουν» τα κέρδη τους. Έτσι όλες οι υποδομές του τόπου δουλεύουν για χάρη τους, ενώ όποιο έργο ή υποδομή δεν εντάσσεται στο σχέδιο ανάδειξης του «τουριστικού προϊόντος», δεν προγραμματίζεται, δεν συντηρείται, εγκαταλείπεται και τελικά καταντά επικίνδυνο.

Αλήθεια, το 2022, στον 4ο τουριστικό προορισμό, δεν είναι παράλογο οι δρόμοι μας να είναι σαν ναρκοπέδια από τις λακκούβες και με μιας μέρας βροχή ή χιόνι να γίνονται ποτάμια; Δεν είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο μας να μην έχει γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικό προσωπικό και σε περίπτωση τροχαίου να μην μπορεί να σωθεί ο τραυματίας; Δεν είναι εξοργιστικό, όταν 2 νέα παιδιά δεν είναι πλέον μεταξύ μας, η συζήτηση βολικά να περιστρέφεται στο αν φταίει ο δήμος ή η περιφέρεια ή η κυβέρνηση, όταν όλοι μαζί ακολουθούν την ίδια πολιτική που λογαριάζει τις ζωές και τις ανάγκες μας σαν κόστος;

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΩΣ ΕΔΩ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ!

 

Δεν βολευόμαστε με τους όρους που μας επιβάλλουν να ζούμε! Κάνουμε την οργή μας δύναμη και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές, την υγεία και την ασφάλειά μας!

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των μαθητών του ΕΠΑΛ και καλούμε όλους τους μαθητές, την νεολαία, τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του νησιού να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα τους! Οργανωμένοι σαν μια γροθιά, τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για,

  • Με ευθύνη του κράτους, άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου που να καλύπτει όλη την έκταση του νησιού.
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Κω με όλο το απαιτούμενο τεχνικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό! Με ευθύνη του κράτους άμεση στελέχωση και ενίσχυση του ΕΚΑΒ.
  • Άμεση στελέχωση και αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια και του πολυϊατρείου του ΙΚΑ στο Πλατάνι!

 

Για την ΟΒ Κω της ΚΝΕ

Βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που σ…. εμφανίστηκαν τα κομμουνια τώρα να μιλήσουν για δρομους. Οι πρώτοι που δεν σέβεστε και διαλύεται την δημόσια περιουσία είστε

  2. Κουμμουνια δεν υπάρχετε σαβούρες μια ζωή ένα τίποτα είστε εκμετάλευση στον πονώ του κάθε ανθρώπου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ