Ηλίας Καματερός: συνεχής προσπάθεια για τη νησιωτικότητα – Στη Μάλτα ο Ν. Σαντορινιός

1
417

Ηλίας Καματερός: συνεχής προσπάθεια για τη νησιωτικότητα

 

Στην συγκρότηση Επιτροπής που θα καταλήξει σε πρόταση για τη βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών και του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή συμμετείχε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Συντονιστής στην ΕΠΕΚΕ Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην συγκρότηση Επιτροπής υπό τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Ηλίας Καματερός αμέσως μετά  δήλωσε ότι «…συνεχίζονται μεθοδικά και οργανωμένα οι προσπάθειες εφαρμογής των αρχών της νησιωτικότητας. Η επιτροπή που αποφασίσαμε να συγκροτηθεί θα μελετήσει τον τρόπο συγκοινωνιακής κάλυψης του συνόλου των νησιών, μέσα από τον συνδυασμό ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών και τη δυνατότητα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου. Θα εξετάσει τις προτάσεις των νησιών και θα καταλήξει σε τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποιώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια».

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

Στη Μάλτα ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Αθήνα, 06/02/17

Θέμα: «Στη Μάλτα, σε επίσημο πρόγραμμα ακρόασης για την Νησιωτικότητα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός»
Στη Μάλτα βρίσκεται από σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ώστε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ακρόασης με θέμα «Ποιο είναι το μέλλον για τα νησιά της ΕΕ» (What future for islands in the European Union Public Hearing) που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανάληψης της Μαλτέζικης προεδρίας της ΕΕ.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέμβαση σχετικά με την ενιαία υποχρέωση των κρατών μελών για την τήρηση του άρθρου 174 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης στο οποίο αναγνωρίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικότητας και να τονίσει, στη διάρκεια της ομιλίας του, την αναγκαιότητα για την μέγιστη δυνατή διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών που θα φέρουν προοπτικές ανάπτυξης και στήριξης των κοινωνικών ιστών των νησιών.
Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Μάλτα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο περιθώριο του προγράμματος, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας της Μαλτέζικης Κυβέρνησης, Chris Cardona, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες στήριξης επενδυτικών σχεδίων στα νησιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. άλλα και άλλα ως συνήθως λόγια χωρίς βάθος και περιεχόμενο χωρίς ουσιαστικό πολιτικό λόγο, πες τουλάχιστον στα …βαρακια να σου γράψουν τίποτα της προκοπής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ