ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Με απόφαση της κυβέρνησης δίνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

9
558

Με απόφαση της κυβέρνησης δίνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

Σταθερά προσηλωμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας νομοθέτησε τη δυνατότητα επανασύνδεσης όσων έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με απόφαση των Υπουργών Ενέργειας και Οικονομικών έχουν συσταθεί στους δήμους όλης της χώρας επιτροπές, που θα εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα, θα αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και θα χορηγούν το ειδικό βοήθημα.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση ειδικός λογαριασμός επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο έχει μεταφερθεί ποσό ύψους 10.000.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα καταβάλλει το ειδικό βοήθημα απευθείας στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας όπου εκκρεμούν οι οφειλές. Στη συνέχεια θα υλοποιεί την επανασύνδεση, χωρίς να χρεώνει τα σχετικά τέλη, ενώ το μέρος της οφειλής που δε θα καλυφθεί, θα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνεται ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της χώρας μας, καθώς με τη διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να διασφαλίζεται το βασικό αγαθό της ενέργειας.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόνο με την φορολογικη δήλωση για τα χαμηλα εισοδήματα, οσο για την περιουσία αστα ειναι άνευ αξίας, επιτροπές και μπούρδες.Οσοι εχουν εισοδημα οικογενειακό έως τοσα συνδέονται, τελος, τα αλλα ειναι αλλα κι αλλα

  2. χαχαχαχα που καταντησαν τους ελληνες οι νεοναζι γερμανοτσολιαδες του συριζα νδ ανελ κλπ

    οι λαθραιοι ολα δωρεαν και οι οι ελληνες στην πεινα δυστυχια φτωχεια ανεργια χωρις ρευμα .θαυμαστε την ελλαδα της σκλαβιας στην ναζιστικη γερμανικη ευρωπαικη ενωση.ου ρε καθαρματα.

  3. Νύχτα τρόμου στην Λευκωσία: Ισλαμιστές επιτέθηκαν με σκεπάρνια στους πιστούς στην εκκλησία

    Πολυπολιτισμικό σοκ δέχθηκε χθες το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο κυπριακός Ελληνισμός καθώς 20 αλλοδαποί έκαναν επίθεση στους πιστούς στην εκκλησία της Φανερωμένης στο κέντρο της παλιάς πόλης στη Λευκωσία.Οι αλλοδαποί εικάζεται ότι ήταν μουσουλμανικού θρησκεύματος και είναι ένα δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα και στην μητροπολιτική Ελλάδα.Ενώ οι πιστοί εντός του ναού έδιναν το παρών τους στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στον προαύλιο χώρο αλλοδαποί σκορπούσαν τον τρόμο. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες που καταφθάνουν στο SigmaLive, περί τους 20 αλλοδαπούς σκόρπισαν τον απόλυτο τρόμο στον προαύλιο χώρο.Βρίζοντας τους πιστούς οι οποίοι βρίσκονταν εντός του ναού, προκαλούσαν ανησυχία για αρκετή ώρα. Νεαρός φέρεται να έτρεχε κρατώντας σκεπάρνι στο χέρι και να προκαλεί συμπλοκές με τους άλλους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο, απειλώντας μάλιστα και πιστούς. http://www.pronews.gr/kypros/678854_nyhta-tromoy-stin-leykosia-islamistes-epitethikan-me-skeparnia-stoys-pistoys-stin

  4. ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΕΛΑΖΟΥΝ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  5. βρε απατεωνες εχετε κλεψει τα παντα απο τον λαο και τωρα μας λετε οτι θααααααααα δωσετε λιγα ψιχουλα που θα τα παρουν οι….συνηθεις υποπτοι και το παρουσιαζεται σαν τρομερη επιτυχια απατεωνες , πατρωνοι της προπαγανδας.

  6. Στίς 30 Μαρτίου 1968,ὁ Γεώργιος Παπαδόπουλος ἀνακοινώνει διαγραφη χρεων αγροτων

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 1968.
    Στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο. (Το Παλαί ντε Σπορ), ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τη διαγραφή των αγροτικών χρεών. Τα χρέη που διαγράφηκαν ήσαν: Όλα τα οφειλόμενα από του έτους 1945 μέχρι τέλους του 1962 και ρυθμισθέντα το 1963. Όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών κλπ. Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, χορηγηθέντα δια την ανάπτυξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Όλα τα οφειλόμενα δάνεια των συμμοριτοπλήκτων αγροτών, αλλά και των επαναπατρισθέντων εκ του παραπετάσματος. Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967. Όλα τα ρυθμισθέντα το 1965.
    Οι οφειλόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις μέχρι την 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. Το Ανώτατο όριο των διαγραφομένων χρεών , ανα αγρότη, ήταν μέχρι των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης, με το δολάριο στις 30. (3.333 δολάρια, ή περίπου 26.800 σημερινά ευρώ).

  7. Στίς 30 Μαρτίου 1968,ὁ Γεώργιος Παπαδόπουλος ἀνακοινώνει διαγραφη χρεων αγροτων

    Συνολικά ωφελήθηκαν 643.844 αγροτικές οικογένειες που γλίτωσαν 7.380.000.000 δραχμές.

    Ο Παπαδόπουλος είπε ότι οι Αγρότες είναι : «οἱ Ἕλληνες τῶν Ἑλλήνων» , «τό καθαρό μυαλό καί ἡ Ψυχή τοῦ Ἔθνους», « ἡ πλέον ὑγιής μερίς τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ», «ὁ κυματοθραύστης, ἐπί τοῦ ὁποίου ἐθραύσθησαν ὅλοι οἱ κίνδυνοι, οἱ ὁποῖοι ἠπείλησαν τήν Πατρίδα».

    «Καί τοῦτο τό ἐπετύχατε», είπε , «μόνον χάρις εἰς τήν ἀγνότητα καί χάρις εἰς τήν δύναμιν τῆς Φιλοπατρίας καί τήν συνείδησιν εὐθύνης ἕναντι αὐτοῦ τό ὁποῖον ἐμάθατε ἀπό τήν γιαγιά σας, ἀπό τόν πατέρα σας, ἀπό τόν παπᾶ τῆς ἐκκλησίας, ἀπό ὅλους τούς σεβάσμιους τῆς κοινότητος, οἱ ὁποῖοι σᾶς ὁμιλοῦσαν διά τήν Πατρίδα, τήν Θρησκείαν καί τήν Οἰκογενειαν(…)»

    Δελτίο τῶν 11

  8. Βρε ψευτες,ποια κυβερνηση θα δωσει?Εμεις που πληρονουμε το λογαριασμο εχει μεσα χαρατσι γιαυτους που δεν πληρονουν.Αυτα κανετε ηλιθιοι να μας πτωχυνετε ολους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ