Καματερός με παραλιούχους στο Τιγκάκι (παρουσία Χατζηκαλύμνιου): Ισχύει η ΚΥΑ 2017 – Σύντομα νομοσχέδιο που θα τα τακτοποιεί όλα

14
804

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός συναντήθηκε χθες με τους παραλιούχους Τιγκακίου, όπου παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ και του ΕΒΕΔ.

Αφού για άλλη μια φορά συζήτησε τα προβλήματα τους, αναφέρθηκε και γενικότερα στα προβλήματα παραχώρησης των παραλιών που αφορούν όλα τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

Υπάρχουν ως τώρα πολλά κενά στην νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα, που δημιουργούν προβλήματα παρερμηνειών, αρμοδιοτήτων, τιμολόγησης κ.α.

Έτσι που δημιουργούνται προβλήματα και ανασφάλειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και στην λειτουργία των παραλιών ως προς το περιβάλλον και την χρηστή αξιοποίηση αυτού του κοινωνικού αγαθού.

Τα συναρμόδια Υπουργεία, επεξεργάζονται Νομοσχέδιο που σύντομα θα έρθει στη Βουλή και θα τακτοποιεί ζητήματα όπως αυτό της απόστασης των 100 μέτρων, της δίκαιης τιμολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, την απλοποίηση των διαδικασιών κ.α.

Ως τότε ισχύει η Κ.Υ.Α. του 2017 που δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στους Δήμους.

Τέλος ο Δωδεκανήσιος βουλευτής διευκρίνισε, ότι σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, στο χώρο της περιοχής «Αλυκής» επιτρέπεται η χρήση ομπρελών, ξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων διότι αυτά δεν θεωρούνται κατασκευές μόνιμες ή ημιμόνιμες.

Γραφείο Τύπου

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να πάρουν τον …ούλο όλοι οι παραλιούχοι (άκου «παραλιούχοι»). Που νομίζουν ότι είναι τσιφλίκι τους η κάθε παραλία που νοικιάζουν και πρέπει κάθε φορά να μαλώνουμε για να βάλουμε την ομπρέλα μας. Για να μην πω για κάποιους που τρέχουν με το φουσκωτό εκεί που κολυμπάνε τα παιδιά μας. Φέτος θα πέσει μήνυση που θα θυμάστε!

    • ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΖΕΙΣ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΥΣ ΣΥΝΑΝΡΩΠΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΣΚΑΡΙΩΤΕΣ???

    • Αυτά δήλωνε ο «ΨΗΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ», ο Κάπτεν Ηλίας Καματερός ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος με δελτίο τύπου στις 2/6/17, άλλο ένα ΨΕΜΑ του Μαυρογιαλούρου...

      Καματερός : Λύθηκαν τα προβλήματα με τις παραλίες (ΖΟΕ Αλυκής, δόσεις, πρόστιμα)
      Με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης λύθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει για την παραχώρηση των παραλιών. Συγκεκριμένα :
      1. Μπορούν να παραχωρηθούν τμήματα της παραλίας στο Τιγκάκι σύμφωνα με τους περιορισμούς που βάζει μόνο το ΦΕΚ 1024/1997 της ΖΟΕ Αλυκής, όπως επιβεβαιώθηκε τελικά σε συνομιλία του βουλευτή Ηλία Καματερού με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.
      2. Ρυθμίζεται σε δόσεις το αντάλλαγμα προς τους Δήμους.
      3. Καταργείται η παράγραφος για τα πρόστιμα.
      Γραφείο Τύπου

    • ΚΑΙ Ειδικό τέλος στις ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ για είσπραξη 135 εκατομμυρίων Ευρώ…

      Δεν σκέπτονται οι τεμπέληδες που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και έτρωγαν πάντα από τα ΜΑΥΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ τι πάει να πει να στερηθεί ακόμα και το μπάνιο ένας οικογενειάρχης που θα πρέπει να πληρώνει τους ντανβάδες της παραλίας και της ξαπλώστρας 10-20 ευρώ για κάνει ένα μπάνιο με τα παιδάκια του..

    • Τους δουλεύει όλους ο ΣφΥΡΙΖΑ, κάνουν τους προστάτες του περιβάλλοντος αλλά θα τις ξεπουλήσουν όλες στους νταβατζήδες της ομπρέλας.

      ΔΕΝ θα αφήσουν ελεύθερες παραλίες για τα παιδιά μας χωρίς νταβατζηλίκι. Χώστε πρόστιμα στους παράνομους που τόσα χρόνια καπάρωναν παραλίες χωρίς να πληρώνουν… Εάν μπορούσα και τα κοράκια της ΦΑΡΑΣ των ομπρελάδων το επέτρεπαν θα διάλεγα μια ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΟΜΠΡΕΛΕΣ για κάθε ημέρα. Είναι δύσκολο φυσικά γιατί οι μαφιόζοι της ξαπλώστρας έχουν καταφέρει να μοιράζουν τις παραλίες μεταξύ τους σε συνεργασία με τους Δημάρχους, πάντα το ίδιο κομμάτι λες και είναι κληρονομιά από τον παππού τους… Αλλά αφού επιμένεις θέλω ελεύθερο τμήμα παραλίας στον Μήλο, στα Κρητικά, στον Άγιο Φωκά, στα θερμά, στο Τιγκάκι, στον Παράδεισο, στον Άγιο Στέφανο, στην Αλυκή, παραλίες ελεύθερες για τους δημότες και τους επισκέπτες χωρίς νταβατζηλίκι….

      • Τα 'παμε Ιουδαικός φασισμός είναι να σου φαίνονται τα εκατοντάδες χιλιόμετρα των All Inclussives νόμιμα

        και να αποκαλείς νταβαντζήδες τους δεκάμετρους ενοικιαστές.Σε ξέρουμε εσένα και τις φάρες σου,έχεις πια σκάσει να βγάζεις χολή σε όλες τις επαγγελματικές ‘φάρες’..Κόπρος και ανεπρόκοπος είσαι εσύ,αυτοί δουλεύουν φασισταριό του πληκτρολογίου.Νταβά του κερατά..Για πες που δουλεύεις Οικογενειάρχη Ιεροψάλτη του Φασισμού?Πιάνεις τους ταξιντζήδες,τους Ομπρελάδες,την Παλιά πόλη,τα διαμερίσματα,τα Μικροξενοδοχεία, τα Τουριστικά,ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ πόρνη του διαδικτύου.Η Κασσιανή ήταν παρθένα μπροστά στην σκατοψυχή σου.Πάμε αύριο στον Εισαγγελέα να τα πεις φασίστα,πόρνη του πληκτρολογίου.’Ολα σου μυρίζουν,όλα σου ξινίζουν,άντε κάτσε στο μαντρί σου ΦΑΣΙΣΤΑ,ΙΟΥΔΑ!!!!

    • Ελπίζαμε για λίγες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ από την κλίκα των ομπρελάδων για όλους, αλλά ο «Ψηλός ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος» πουλά προστασία....

      Όλοι πια το έχουν καταλάβει ότι ο λαϊκισμός του ΣφΥΡΙΖΑ δεν σταματά. Οι νταβ@δες της παραλίας θα πρέπει να κατεβάσουν τις τιμές τους γιατί μερικοί ζητούν τιμές Βάρκιζας και χωρίς απόδειξη. ΜΑΥΡΟ χρήμα, μαύρη παραχώρηση, μαύρη εκμετάλλευση, έχουν καπαρώσει τις καλύτερες παραλίες … και εμείς θα πρέπει να σκάσουμε ένα μεροκάματο για να πάμε τα παιδιά μας στην θάλασσα.

    • Τρέξτε να προλάβετε την παραλία σας νταβ@δες των παραλιών που σας τις χάρισαν οι δήμαρχοι για ψήφους διαπλοκής και στρατό ψηφοφόρων....

      Και όμως ο νόμος που ψήφισε ο ΣφΥΡΙΖΑ περιορίζει την εκμετάλλευση και βάζει κανόνες στους τραμπούκους που κάθε χρόνο ήθελαν την παραλία που κληρονόμησαν… Καλώς να έρθουν και άλλα πρόστιμα μπας και βάλουν μυαλό. Ελεύθερες παραλίες για τους δημότες και επισκέπτες, έργο του ΣΥΡΙΖΑ και αντισυνταγματική η παραχώρηση τους. Ας φροντίσουν οι δήμοι για δωρεάν οργανωμένες δημοτικές παραλίες σε όλο το νησί. Φτάνει πια η παράλογη εκμετάλλευση των παραλιών από βολεμένους των δημάρχων.

    • Έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο επίκαιρο απ τις εκδόσεις ‘Μοσχαρόκαυλοε’..

  2. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Σ’ αυτή τη χώρα, της φαιδράς πορτοκαλέας, τα πάντα είναι σχετικά. Ακόμα και οι καταδίκες σε εμπόρους ναρκωτικών, που μπορεί να διαγραφούν με απλές υπουργικές αποφάσεις!
    Όπως αποκαλύπτεται, λοιπόν, ο κομισάριος Δικαιοσύνης Κοντονέσκου διέγραψε ποινές και χάρισε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ καταδικασμένου για εμπορία και πώληση ναρκωτικών – και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση!Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω -προφανώς συριζαίος- καταδικάστηκε το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση».
    Αλλά, η μεν χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε, οι δε συνέπειες από την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση απαλείφθηκαν, για να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής σε χώρα της αλλοδαπής»!
    Τοιούτοι μας κυβερνούν!

    • Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ με ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ από ομάδες ΜΑΦΙΟΖΩΝ και η ανεξέλεγκτη παραχώρηση τους… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΕΦΑΛΟΣ και το ΤΙΓΚΑΚΙ, ο άλλος στα ΘΕΡΜΑ έκανε την καντίνα ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ και κανένας δεν του επιβάλει πρόστιμο… ΟΜΩΣ η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αντί να φροντίσει την φύλαξη του περιβάλλοντος και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες όπως προβλέπει τι σύνταγμα, χωρίς εκμετάλλευση από ΑΛΗΤΕΣ αρκέστηκε ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 30% στην ενοικίαση τους . Έτσι οι Κεφαλιανοί ανέβασαν τις ομπρέλες 40% … Ο ΣφΥΡΙΖΑ αναγκάζει τους μη έχοντες παραδάκι να ξαπλώνουμε στην ζεστή άμμο σε πετσέτα και τους ομπρελάδες να κλέβουν με ΠΑΛΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ, 6-10 Ευρώ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, παράνομη εκμετάλλευση των παραλιών χωρίς απόσταση από την θάλασσα, χωρίς ελεύθερα τμήματα για να κάνουν ένα μπάνιο και με τον κίνδυνο να τους φάει το κεφάλι κάποιος με τα παράνομα σπορ θάλασσας… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ και ελεγχόμενες τιμές για όσες παραχωρηθούν… -Monkey Hangers-

  3. Το σύντομα πότε υπολογίζεται?και αν φέτος ισχύουν τα τριπλά πρόστιμα που βάζει η Κτηματική

    ..θα μεγαλώσετε τις αποθήκες χρέους με μεροκαματιάρηδες του δεκάρικου.Είναι ντροπή να έρχονται οι υπάλληλοι της Κτηματικής και να βάζουν πρόστιμα σε επαγγελματίες 30 χρόνων ,είναι ξεφτίλα…σαν Ζορό,σαν κλητήρες της Τρόικα…και να έχουν καταχρεώσει συνανθρώπους σας ,που μάλιστα έκαναν αγώνα για να βγείτε Κυβέρνηση.

  4. απέραντες εκτάσεις,έχει και σκλάβους,έχει και παλούκια για να κάτσεις πάνω.Σε παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια,αυτό δεν λέγεται γινάτι,μιλάμε για αρρώστια..2-3 τσαρλατάνους έχει που εναντιώνονται σε κάθε επαγγελματία..λες και φταίνε αυτοί για το μαύρο χάλι τους και για τα ψυχολογικά τους.Ναι παραλιούχοι,όπως Τελώνες ,όπως Φαρισαίοι, Ιουδαίοι,όπως Άννες,Καιάφες,Ισταριώτες για να θυμηθούμε και…. τας γραφάς!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ