Δυνατότητα Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών ζήτησε ο Ηλίας Καματερός από τον Υφ. Οικονομικών

6
425

Δυνατότητα Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών ζήτησε ο Ηλίας Καματερός από τον Υφυπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατέθεσε προς την Υφυπουργό Οικονομικών, κα. Παπανάτσιου Αικατερίνη επιστολή με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε είκοσι τέσσερις (24) ίσες μηνιαίες δόσεις, των χρεών στη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κω και Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος του ανωτέρω αιτήματος είναι η διευκόλυνση των πολιτών, που πλήγηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στο νησί μας την 21η Ιουλίου 2017 και δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους.

Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή.

Γραφείο Τύπου

4. Το γεγονός ότι η εν λόγω ισχυρή σεισμική δόνηση είχε ως αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή στις ανωτέρω περιοχές.

5. Το γεγονός ότι από μια τέτοια  απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

  1. Επειδή παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα που δόθηκε για τη ρύθμιση των οφειλών του δημοσίου των κατοίκων του Ν. Λέσβου σε 24 μηνιαίες δόσεις, με βάσει την ΠΟΛ 1206/19.12.2017

Για όλους τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε, όπως εξετάσετε την περίπτωση ρύθμισης σε είκοσι τέσσερις (24) ίσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις/τόκους/πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής των χρεών στη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κω και Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την 21/07/2017 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 3 της απόφασης Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1125/25-08-2017, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στο νησί μας την 21η Ιουλίου 2017.

Με εκτίμηση

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ηλίας Καματερός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΜΕ 3500 ΕΥΡΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΚΑΣ Κ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣΑ Κ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ

    • Έχετε καταλάβει ότι η «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς» αποτελούνταν κατά 50% από τροφίμους ψυχιατρείου οι οποίοι, στη δεύτερη θητεία, αντικαταστάθηκαν από οπορτουνιστικά λαμόγια απατεωνίσκους?

  2. ΡΩΤΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΣΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

  3. Ζήτησα από έναν συντροφο να αποδώσει καλλιτεχνικά τους «Αγώνες της Αριστεράς». Μου ζωγράφισε ένα πόστερ με έναν φαφλατά να προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε μια καρέκλα.

  4. Πώς να κάνω ρυθμιση που μου έχετε κόψει το 40% του μισθού μου με τρία παιδιά κ Ηλία και έχω μαγκάλι ανάψει για να ζεσταθούμε! Το πετρέλαιο είναι είδος πολυτελείας για μας!!!

  5. υποκριτη καματερε μονο για την παρτι σου ενεργεις σωστα.
    αυτους που σε κανανε βουλευτη των…… περηφανων διαπραγματευτων….. τους εχεις γραμμενους και τους δουλευεις ψιλο γαζι….
    μελι που εχει η μασα εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ??

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ