Ρουκέτα χτυπάει δημοσιογράφους στο Λίβανο: Νεκρός έπεσε εικονολήπτης του Reuters |Μεγάλη επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα προς το Τελ Αβίβ

0
252

Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ασκελόν – Χτυπήματα με ρουκέτες και στην πόλη Μπατ Γιαμ

Μεγάλο κύμα επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες και στο Τελ Αβίβ εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης, ότι ήχησαν και οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες και στο Ασκελόν.

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη Ασκελόν μετά το χτύπημα από ρουκέτες:

Δείτε χάρτες με τις ρουκέτες:

WhatsApp_Image_2023-10-14_at_21_04_28_1de51cb0
WhatsApp_Image_2023-10-14_at_21_03_45_9fd8998b

Επίσης, υπάρχουν χτυπήματα με ρουκέτες και στην πόλη Μπατ Γιαμ (Bat Yam) που βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου του Ισραήλ, στην κεντρική παράκτια πεδιάδα ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ.


Σοροί Ισραηλινών ομήρων στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «σορούς Ισραηλινών ομήρων» οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Προπαγανδιστικά βίντεο από τη Χαμάς

Δύο προπαγανδιστικά βίντεο δημοσίευσε νωρίτερα, η Χαμάς απευθυνόμενη στις ισραηλινές δυνάμεις, απειλώντας τους «για το τι θα πάθουν» όταν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο ένα βίντεο, φαίνονται οι τρομοκράτες της Χαμάς να βγαίνουν από το έδαφος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, να μεταφέρουν τον βαρύ οπλισμό τους και να κρύβονται ώστε να είναι έτοιμοι να επιτεθούν μόλις κρίνουν ότι χρειαστεί. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται να είναι σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο και να φτιάχνουν όπλα, δείχνοντας πώς τα ετοιμάζουν και τα βάφουν.

Μάλιστα, ο λογαριασμός War Monitor έγραψε στα social media για το δεύτερο βίντεο: «Ενόψει της αναμενόμενης εισβολής στη Γάζα, η Χαμάς αποκαλύπτει το αυτοσχέδιο αντιαρματικό Al-Yassin διαμετρήματος 105 χιλιοστών».

Δείτε τα δύο προπαγανδιστικά βίντεο της Χαμάς:

Χαμάς: Το Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας

Επίσης,ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπείται αδιάκοπα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση σε ισραηλινές κοινότητες, στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι ισραηλινές ακρότητες συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει ο Χανίγια σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρουκέτα χτυπάει δημοσιογράφους στο Λίβανο: Νεκρός έπεσε εικονολήπτης του Reuters

Δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στο νότιο Λίβανο, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Ρουκέτες έπεσαν σε μια περιοχή όπου ήταν παρούσα μια ομάδα δημοσιογράφων από τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, στο χωριό Άλμα ελ Τσάαμπ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Σύμφωνα με ο Ali Hashem του Al Jazeera από την πλευρά του Λιβάνου στα σύνορα: «Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη “Τύπος”. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του».

Σε ανακοίνωση του Reuters ανέφερε:

«Με βαθιά λύπη πληροφορούμαστε ότι ο εικονολήπτης μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε. Ο Ισάμ ήταν μέλος της αποστολής του πρακτορείου στο νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανή τηλεοπτική ροή».

Μεταξύ των τραυματιών είναι η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Carmen Joukhadar και ο εικονολήπτης Elie Brakhya

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο ισραηλινός στρατός χτύπησε και σκότωσε δημοσιογράφο το επίσημο site του IDF ανακοινώνει ότι χτύπησαν τρομοκράτες της Χεζπολάχ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ