Νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ παρά τις ψυχικές διαταραχές η παιδοκτόνος της Βέροιας

3
7345

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν στην Ημαθία με μια 36χρονη να σκοτώνει στο ξύλο το μόλις έξι μηνών βρέφος της!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 37χρονη ήταν μέσα στο σπίτι με τα άλλα δύο παιδιά της 6 και 7 ετών και άρχισε να χτυπά μέχρι θανάτου το έξι μηνών μωρό της. Οι συγγενείς της 37χρονης μητέρας κάλεσαν τον ΕΚΑΒ και το μωρό πήγε νεκρό στο νοσοκομείο.

Οι απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (9/1). Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, οι συγγενείς της 37χρονης προσήλθαν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, κρατώντας στην αγκαλιά τους το αγοράκι 6 μηνών, εγγόνι τους- παιδί της κόρης τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του βρέφους για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, η 37χρονη μητέρα που έχει ψυχολογικά προβλήματα, χτύπησε το 6 μηνών βρέφος της με τα χέρια της μπροστά στα άλλα δύο παιδιά. Εκείνα κάλεσαν σε βοήθεια, βγαίνοντας έξω από την οικία τους όπου ακριβώς απέναντι διαμενει η αδελφή της δραστιδας μαζί με τον πατέρας της. Άμεσα προσήλθαν στο σημείο όπου αντίκρισαν το βρέφος σε αιμόφυρτη κατάσταση και το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του βρέφους.

Το βρέφος έφερε πολλαπλά τραύματα και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Βέροιας για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν το μωρό υπήρχαν πάνω του αίματα, αλλά δεν ανήκαν στο ίδιο. Όπως λένε πληροφορίες, η μητέρα άρχισε να χτυπάει το βρέφος με λύσσα μέσα στο διαμέρισμα και μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της.

Τα δύο ανήλικα μέσω ουρλιαχτών έφυγαν από το διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι της αδερφής της μητέρας καλώντας σε βοήθεια, κι έτσι ήρθαν οι παππούδες.

Το βρέφος απομακρύνθηκε από τα χέρια της 37χρονης με τη βοήθεια ενός γείτονα, αφού δεν το έδινε το παιδί της σε κανένα άλλο.

Για διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας κάνει λόγο ο δικηγόρος που την βοήθησε να ενταχθεί στο ΕΣΥ – «Φαινόταν πολύ αγχωμένη»

Όσο η κοινή γνώμη παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παιδοκτονίας στη Βέροια με θύμα το έξι μηνών βρέφος, στην επιφάνεια έρχεται πλήθος ερωτημάτων που σχετίζεται με τον ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα της 37χρονης μητέρας που έδειρε μέχρι θανάτου το παιδί της.

Όσο περνούν οι ώρες νέα στοιχεία γύρω από τον μετέωρο ψυχικό κόσμο της 37χρονης έρχονται στο φως, με τον δικηγόρο Γιάννη Αργυρίου, που την γνώριζε από παλιά, να βοηθά, ως ένα βαθμό, στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της γυναίκας.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος στο protothema.gr, είχε βοηθήσει την 37χρονη σε νομικές διαδικασίες για την πρόσληψή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργαζόταν από την περίοδο της πανδημίας, από το 2020, ως νοσηλεύτρια.

Τελευταία φορά συνάντησε τη γυναίκα τον περασμένο Σεπτέμβριο για ένα νέο θέμα που είχε ανακύψει με τη δουλειά.

«Φαινόταν πολύ αγχωμένη» θυμάται ο κ.Αργυρίου.

Είχε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, επισημαίνει και αφήνει να εννοηθεί πως εάν κανείς τη συναναστρεφόταν περισσότερο, μπορούσε να διακρίνει τη γενικότερη αναταραχή που τη διέκρινε.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι είχε επιλέξει ένα επάγγελμα που εστίαζε στην προσφορά, ενώ εκείνη με αναλγησία και υποταγή στην παρόρμηση αφαίρεσε μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του ίδιου του παιδιού της και μάλιστα μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της, έξι και επτά ετών, που είχε αποκτήσει με τον πρώτο της σύζυγο.

Το σπίτι που διέμενε η μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της:

ver
veria

Το ανατριχιαστικό ήταν ότι τα παιδιά της φώναζαν για βοήθεια όσο εκείνη ήταν τυφλωμένη από ένστικτα βίας και μετά φαινόταν να βρίσκεται σε έναν δικό της κόσμο αφού βλέποντας τους γονείς της και με το μωρό βαριά τραυματισμένο, χωρίς να αναπνέει, υποστήριζε ότι μια «αόρατη δύναμη» το οδήγησε στον θάνατο.

Πάντως, πριν από τη φρικιαστική αυτή κατάσταση είχαν προηγηθεί σοβαρές εντάσεις και καταγγελίες στη ζωή της γυναίκας.

Αφότου χώρισε με τον πρώτο σύζυγό της, γνώρισε τον δεύτερο σύντροφό της, όμως προτού φέρει το παιδί τους στον κόσμο αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Ο δικηγόρος κ. Αργυρίου, μάλιστα, κάνει λόγο για καταγγελίες από τη μεριά της γυναίκας προς τον τελευταίο σύντροφό της με τον οποίο κάθε άλλο παρά ευτυχισμένη ήταν.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην επιλόχειο κατάθλιψη που αντιμετώπιζε η γυναίκα αλλά και στα σοβαρά προβλήματα που είχε εν γένει.

Εκείνο που φαίνεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή της, στην εφηβική ηλικία, ήταν το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη το 2003.

Αν και η ίδια δεν βρισκόταν στο λεωφορείο, συμμαθητές της είχαν σκοτωθεί, κάτι που φαίνεται να έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη της.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία.

Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μωρού. Φως στην υπόθεση αναμένεται ότι θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομίες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δείτε πόσοι βρίσκονται στο δημόσιο με διαπιστωμένα ψυχιατρικά προβλήματα και βρίσκονται στσ Νοσοκομεία, τα Σχολεία αλλά και σε υπηρεσίες που συναλλάσσονται με κοινό! Ακόμα και εδώ, στην Κω! Περαστικά μας! Έχουν το ακαταλόγιστο για να μας ξεκάνουν.

  2. Γιαυτο ακριβώς οι σύντροφοι αριστεροί δεν θέλουν αξιολόγηση στο δημόσιο.Να χάσουμε τη βόλεψη μας;

  3. πρέπει να περνάνε απο ψυχιατρική εξέταση κάθε χρόνο….ειδικά οι υπάλληλοι του ΕΣΥ και οι δάσκαλοι και καθηγητές…όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους των υπηρεσιών που αναφέρεις και αυτοί πρέπει…δεν είναι δυνατόν τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας….τι άλλο πρέπει να γίνει για να παρθούν μέτρα ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ