Εξέγερση στο ΚΥΤ Σάμου για την Παλαιστίνη| Πέταγαν πέτρες στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πύλες!

4
10532

Το βράδυ της Τετάρτης στο ΚΥΤ της Σάμου πραγματοποιήθηκε εξέγερση με περισσότερα από 200 άτομα να συμμετέχουν.

Αναβρασμός στη δομή μεταναστών της Σάμου: Πέταγαν πέτρες στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πύλες!

Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης
Σε γενική επιφυλακή είναι τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν επεισόδια και εντάσεις σε δομές μεταναστών με αφορμή την σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα βρίσκονται 3.000 Παλαιστίνιοι με την πλειονότητα να βρίσκεται στη Κω. Επίσης πολλοί βρίσκονται και στην Κλειστή Δομή της Σάμου. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί 4.000 άτομα από τα όποια το 15-20% είναι παλαιστινιακής καταγωγής.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσω εφαρμογών στο internet, δέχονται προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Χαμάς στα οποία τους πληροφορούν ότι «δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται σε μάχες με το Ισραήλ».

Έτσι, χθες βράδυ, επικράτησε σκηνικό έντασης στην κλειστή δομή της Σάμου, όταν ένας μεγάλος αιρθμός μεταναστών συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της δομής και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων και της Χαμάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν περίπου 700 οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν, ενώ γύρω στις 23:15 μία ομάδα από αυτούς προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες και να βγει εκτός δομής.

Παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν επτά άτομα. Στη συνέχεια τα πέντε από αυτά συνελήφθησαν για τις κατηγορίες της διέγερσης σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων. Λίγο αργότερα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και το προσωπικό της δομής κατάφεραν να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών και καλούσαν τους υπόλοιπους μετανάστες να συμμετέχουν στις επιθέσεις. Σημειώνεται ότι για τον συντονισμό της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε drone της αστυνομίας που πετούσε πάνω από την εγκατάσταση.

pentapostagma.gr

Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να λήξει.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media αποτυπώνουν την κατάσταση.

Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν: «Στην Ιερουσαλήμ κατευθυνόμαστε, ως εκατομμύρια μάρτυρες»

Εγιναν πέντε προσαγωγές.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ετοιμαστείτε λαθρολαγνοι και Ελεήμονες για το χειμώνα.Ακομη δεν είδαμε τίποτε.Αραγε ο δήμαρχος θα κινητοποιηθεί ή τον βολεύει να προεδρεύει σ ένα τόπο που κινδυνεύει από γη της επαγγελίας να γίνει καμμένη γη;;

  2. ΥΠΟΜΟΝΗ .
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ.
    ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ( ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ )
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ Π Ι Κ Ρ Α !!!!!!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ