«Ευχαριστώ που κάνατε το παιδί μου, παιδί σας»: Συγκινεί η μητέρα της Ραφαέλας που δίνει μάχη με τον καρκίνο

0
5913

Να «δακρύσει» ολόκληρη η Κρήτη κατάφερε η περιπέτεια υγείας της 19χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη από τα Χανιά, η οποία, εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίζει μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η οικογένειά της, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών στην Ελλάδα ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Ωστόσο, μόνο γι’ αυτήν την πρώτη επίσκεψη, με βάση την επίσημη απάντηση του αντικαρκινικού κέντρου προς την οικογένεια, απαιτείται το χρηματικό ποσό των 31.276 δολαρίων.

Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή, καθώς το οικονομικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά και η οικογένεια αδυνατεί να το συγκεντρώσει.

«Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία τριετία σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε στο «Ράδιο Κρήτη» και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η μητέρα της 19χρονης, κα Βέσση.

Συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί της, στέκοντας στο γεγονός ότι πολλές από τις καταθέσεις που έχουν γίνει έως τώρα, είναι μικρά ποσά από νέα παιδιά που αντί να τα ξοδέψουν σε μία βόλτα τους, προτίμησαν να τα διαθέσουν για αυτόν τον σκοπό.

«Ευχαριστώ πολύ που κάνατε το παιδί μου, παιδί σας» έκλεισε συγκινημένη η μητέρα της.

Όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν καταθέτοντας χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, δικαιούχοι του οποίου είναι η Ραφαέλα Πιτσικάλη και η μητέρα της.

Ο λογαριασμός είναι ο εξής:

GR1601100640000006400476351 (Εθνική Τράπεζα)

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιών στον Δήμο Χερσονήσου, θα στηρίξει τη Ραφαέλα διοργανώνοντας έναν περίπατο αγάπης στο Φράγμα του Αποσελέμη έως το βυθισμένο χωριό Σφενδύλι.

Ο περίπατος θα καταλήξει σε ένα πάρτι με μουσική, σουβλάκια και ποτά στον χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου και τα έσοδα απ’ το εγχείρημα αυτό θα διατεθούν στη 19χρονη.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί το πρώην Δημοτικό Ποταμιών.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν γνωστοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι υποτροπίασε για 2η φορά:

Ίσως να μην είναι τα ομορφότερα νέα που μπορείς να διαβάσεις, αλλά, δυστυχώς, στη ζωή δεν είναι όλα έτσι όπως τα θέλουμε
Πριν λίγες μέρες ξανά διαγνώστηκα με υποτροπή για 2η φορά … τι συναισθήματα να έχω, τι να πω, δεν το συνειδητοποιώ…
Σκέψη 1.
Δεν το πιστεύω (ήθελα να σπάσω οτι υπάρχει γύρω μου) κλαίω.
Σκέψη 2.
Θέλω να πάω σπίτι μου με την οικογένεια μου, δεν ξέρω πότε θα τους ξανά δω όλους μαζί. Έχω ανάγκη να με αγκαλιάσουν και να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν είμαι μόνη μου
Σκέψη 3.
Ρε, ξεκόλλα ραφ, χαμόγελα, μην το παίρνεις τόσο σοβαρά, ούτε προσωπικά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Υπάρχουν και χειρότερα
Τώρα, 3 χρόνια, αν κάτι έχω καταλάβει είναι ότι όσες φορές και να ματώσεις τα γόνατα σου επειδή έπεσες σήκω! και αν δεν μπορείς; Χαμόγελα! Έτσι έκανα, λοιπόν, όταν έπεσα πρώτη φορά από το άλογο, δεν μπορούσα να σηκωθώ, ξαπλωμένη, λοιπόν, στον δρόμο χαμογέλασα, είμαι ζωντανή!
Δεν γράφτηκε πουθενά ότι η ζωή είναι εύκολη, αλλά σου επιβεβαιώνω ότι με θετική ψυχολογία, πίστη, χαμόγελα, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγάπη προς τον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Θα τα καταφέρω!
Μπόρα είναι θα περάσει🌈
#cancerfighter

1η μέρα συντηρητικής θεραπείας μέχρι να φύγω στην Αμερική, ταλαιπωρήθηκα με το πορτ γιατι πλέον 4ος χρόνος με φοβίζουν όλα όσα έχουν να κάνουν με αίματα , πόνο και βελόνες κλπ.. ίσως είναι ένα κουσούρι που πολλοί μπορεί να με πουν υπερβολική αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω όσο και να το δουλεύω, μετά το ξανά σκέφτομαι και λέω Ελα ρε ραφ κάτσε καλαα κανεις δεν είναι τέλειος😎 Ωστόσο προχθες κατέβηκα για ραμπιτ κ ήθελα μια βεντάλια γιατι από χθες χειμώνα σήμερα είναι καλοκαίρι, την ανοίγω Τελος παντων σήμερα να κάνω αέρα να μην με βρουν τέζα και ηταν ουράνιο τόξο… το σκέφτομαι τώρα 🧐 δηλαδή συγνώμη αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι μπόρα είναι θα περάσει και θα βγει το ουράνιο τόξο τότε τι ?🌈
Σας αφήνω τώρα γιατι ξεκινάει η χημιο μου και κρατάει 5 μερούλες🥴 Να έχετε πανέμορφη μέρα💕
Μάχου Ραφαελιτσα 💪🏼

ME ΔIΩXNΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠAIΔΩN AΓIA ΣOΦIAΣ ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ME YΠOTPOΠH TΗΣ ΝΟΣΟΥ KAI ΞAΦNIKA ΨAXNΩ ΓIA NOΣOKOMEIO NA ΣYNEXIΣΩ.. TΩPA ΠΛEON OTAN ΔEN AIΣΘANOMAI KAΛA ΘA ΠPEΠEI KAΘE ΦOPA NA AΛΛAZΩ NOΣOKOMEIO ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΙΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ . APA ΣTHN OYΣIA ΠOY BPIΣKOMAΣTE; ΠOYΘENA! ΠOY ANHKΩ EΓΩ ; EIMAI ΠΑΙΔΙ; EIMAI ΕΦΗΒΗ ; EIMAI ENHΛIKAΣ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΙ; EINAI TOΣO ΠEPIΠΛOKA TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ.. KAI EΓΩ ΛIΠOΘYMHΣA TPEIΣ ΦOPEΣ ΠΡΟΧΘΕΣ. ΔEN NIΩΘΩ KAMIA AΣΦAΛEIA.. MOY THN ΠHPANE TΩPA ΠOY THN EIXA ΠIO ΠΟΛΥ ANAΓKH AΠO ΠOTE. ΔEN HΘEΛA NA XAΛAΣΩ ΛEΦTA ΓIA NA ΠAΩ ΣTO IΔIΩTIKO, ΔΙΟΤΙ TA XPEIAZOMAI ΓIA TO TAΞIΔI ΠOY ΘA KANOYME ΣTHN AMEPIKH. ΔYΣTYXΩΣ OMΩΣ EIΣAI ΔIKAΣMENOΣ KAΠOIEΣ ΦOPEΣ ΚΑΙ ANAΓKAZEΣAI NA KANEIΣ ΠPAΓMATA OTAN ΔEN EXEIΣ THN AΣΦAΛEIA ΠOY ΠPEΠEI. ΔΕΝ ΕΧΩ IΔIΩTIKH AΣΦAΛEIA,ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ… EXΩ OMΩΣ ΕΟΠΥΥ =?

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis και τον υπουργό Υγείας Michalis Chrisochoidis , που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ