Ρόδος: «Ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

0
5712

Τους ανταγωνιστές του «βλέπει» πίσω από τον σάλο ο επιχειρηματίας στη Ρόδο, δηλώνοντας άγνοια για τα πρόστιμα στο μαγαζί του

Δύο 24ωρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σκηνές με σερβιτόρο να πηγαίνει παραγγελία κολυμπώντας σε πλωτές ξαπλώστρες στη Ρόδο, το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα.

«Εμείς πληρώνουμε για να δουλεύει το Δημόσιο. Τα παιδιά για να δουλεύουν τόσα χρόνια στην επιχείρηση δεν δουλεύουν τυχαία. Τον έναν τον έχω 5 χρόνια, τον άλλον τον έχω 10 χρόνια, άλλον 15. Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ. Οι μισθοί είναι καλοί», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στο Mega, εκτιμώντας ότι πίσω από τον σάλο που προκλήθηκε, είναι ανταγωνιστές της επιχείρησής του.

«27 χρόνια έχω το beach bar. Τόσα χρόνια δεν είναι γίνει κάποιο παράπονο, τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν όλα, γιατί κάποιοι ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ και δημιουργούν προβλήματα. Δεν έχω καμία καταγγελία στο εργατικό κέντρο. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, ούτε σε υπάλληλό μου, ούτε σε έμπορο, ούτε πουθενά».

«Το παιδί στεναχωρήθηκε, γιατί το έκανε για χαβαλέ. Αντί να πάει από την κανονική πλευρά, πήγε από εκεί για να την σπάσει στον συνάδελφό του. Το νερό είναι μέχρι 1 μέτρο. Παίζουν τα παιδιά. Είναι παιδιά 22, 23 ετών. Τι να κάνω εγώ; Αυτός πήγε από εκεί για να του την κάνει, για να πάει πιο γρήγορα από τον άλλον», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον σερβιτόρο «κολυμβητή».

Και συνεχίζει: «Οι σερβιτόροι τσακώνονται ποιος θα πάει να πάρει τα »τυχερά». Ο μικρός πήγε από την άλλη πλευρά, που ήταν πιο κοντά για να πάει την φρουτοσαλάτα στον πελάτη. Παίζουν μεταξύ τους τώρα».

Δηλώνει άγνοια για τα πρόστιμα στην επιχείρησή του

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του beach bar δηλώνει άγνοια για τα περί προστίμων στην επιχείρησή του, αν και όπως λέει, ουδέποτε ζήτησε άδεια γι’ αυτές τις ξύλινες πλατφόρμες. «Ακόμα δεν γνωρίζω αν μας έκοψαν κάποιο πρόστιμο. Αυτές τις ξαπλώστρες εμείς τις βάζουμε το πρωί τις βγάζουμε το βράδυ, γιατί φοβόμαστε τα κύματα μη μας τα πάρουν μέσα. Η παραλία είναι 2 μέτρα, γι’ αυτό τις βάζουμε για να δουλέψουμε. Δεν έχει χώρο, είναι μικρή η παραλία. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια άδεια».

Από την πλευρά τους, σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του beach bar υποστηρίζουν ότι ουδέποτε κάποιος τους εξανάγκασε για να πάνε τις παραγγελίες από τη θάλασσα. Όπως λέει μάλιστα ένας από αυτούς στο Live News με προϋπηρεσία χρόνων στο κατάστημα, το κάνουν με χαρά αφού τα πουρμπουάρ που κερδίζουν είναι δελεαστικά.

«Οι λασπολογίες και οι υπονομεύσεις, δεν έχουν καμία δουλειά στο μαγευτικό μας νησί. Απορώ με την υπομονή του, πώς δεν έχουν σταλεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφού το concept μας είναι αυτό και μας βρίσκει όλους σύμφωνους αφού τα »τυχερά» που βγάζουμε μας καλύπτουν τον μήνα μας και την μισθοδοσία μας την κρύβουμε στην άκρη για να κάνουμε καλή ζωή τον χειμώνα. Τι πρόβλημα υπάρχει;».

«Ο εν λόγω επιχειρηματίας με μεγάλωσε και ανδρώθηκα δίπλα του επαγγελματικά. Είναι ο άνθρωπός μας. Σε περίοδο Covid ήταν δίπλα μας, χωρίς να έχει κέρδος καθώς ο νόμος όριζε το lockdown. Όλοι μας που έχουμε εργαστεί και τα παιδιά που συνεχίζουν να εργάζονται για αυτόν τον μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων, πίνουμε νερό στο όνομά του», λέει υπάλληλος του καταστήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ