Μπάρες με πρωτεΐνη εντόμων και σνακ…ακρίδας στην ελληνική TV!! «Έχουν ΕΓΚΡΙΘΕΙ», λένε,…

2
3692

Μήπως σας φαίνονται…γραφικά και παρατραβηγμένα όλα αυτά;; Τα ζούμε σήμερα!!
Η εντομοφαγία και η εισαγωγή πρωτεϊνών από έντομα (π.χ. ακρίδες) έχουν αρχίσει δειλά-δειλά και αποκτούν σημαντικά ερείσματα στην ελληνική αγορά.

Αυτή την «εισβολή» τους στα πιάτα μας διευκόλυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία από τον Ιανουάριο του 2023, όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το ΕΛ, ενέκρινε:

1. τη διάθεση στην αγορά του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι), ως τροφή,

2. καθώς επίσης και τη διάθεση στην αγορά μερικώς απολιπασμένης σκόνης που λαμβάνεται από ολόκληρο το Acheta domesticus (οικιακός γρύλος) ως νέα τροφή.

Τα παραπάνω έδωσαν το “πάτημα” σε αρκετούς προωθητές τους στην Ελλάδα να προτάσσουν το εξής επιχείρημα:

«Έχουν εγκριθεί να χρησιμοποιείται στις ευρωπαϊκές τροφές. Σιγά σιγά αρχίζει και εξοικειώνεται (σ.σ. λέξη-κλειδί) ο καταναλωτής με αυτή την ιδέα»!!!

Είτε λοιπόν άμεσα, είτε έμμεσα, η πρωτεϊνη των εντόμων (και όχι μόνο!!) αρχίζει και περνάει στη διατροφική αλυσίδα των ανθρώπων. Και το κυριότερο: ΑΘΟΡΥΒΑ.

Χαρακτηριστικές είναι οι ενέργειες της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με την εισαγωγή των πρωτεϊνών από έντομα και στις ιχθυοτροφές!

Τι θα τρώνε τα ψάρια επομένως, οι καταναλωτές των οποίων μεταξύ άλλων είναι οι άνθρωποι;;;

Δείτε πως «πλασάρουν» το θέμα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον….υπερπληθυσμό του πλανήτη:

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο μεταφορικός χαρακτηρισμός ενός ατόμου ως ψάρι 🐟🎏 (κυρίως στο στρατό) πλέον θα γίνει πραγματικότητα αφού θα τρώμε δολώματα 😂😂😂😂😂😂😂😂😂. Φαραώ πάντως δεν θα το προτιμούσα λόγω τιμής, εκτός αν το βρω προσφορά 1+1δωρο κτλ. Μου θέλετε και όρνιθες στις αυλές!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ